Хубаво де,аз исках да.....смекча "страстите" и така да "има дух на разбирателство".Independent написа:Ми аз това искам, не си ли личи?kapitan написа:Моля те,недей да задаваш тук този въпрос,че пак ще стане една караница.....Independent написа:
Изобщо, някой може ли да се аргументира защо Вердън не е добро място за живеене?![]()
Защото досега все слушам някой да повтаря като папагал как Вердън бил едва ли не на същото ниво като Монреал Нор, пък аргументация никаква.
добри квартали за живеене в Монреал
Re: добри квартали за живеене в Монреал
Та защо ли Вердюн не е най-доброто място?
-защото няма много зеленина
- като цяло обитателите му са от категорията работническа класа и бедни
- средата в училищата не е най-подходяща ако желаете да възпитате децата си с определени амбиции и претенции.
Въобще ако някой е трябвало да измине целия процес по емиграция и адаптация за да живее, отгледа и възпита децата си в стил Вердюн или Монреал Норд - много се съмнявам че листа от кандидат емигранти щеше да се намали десетократно, но винаги ще има една десета, за които това би било крайна цел.
- средата в училищата не е най-подходяща ако желаете да възпитате децата си с определени амбиции и претенции.
Въобще ако някой е трябвало да измине целия процес по емиграция и адаптация за да живее, отгледа и възпита децата си в стил Вердюн или Монреал Норд - много се съмнявам че листа от кандидат емигранти щеше да се намали десетократно, но винаги ще има една десета, за които това би било крайна цел.
- Independent
Аз пак да питам: ти живял ли си във Вердън, че споделяш такива впечатления?Jim написа:Та защо ли Вердюн не е най-доброто място?
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
mи то Вердьн и НДЖ не са близо до центьра....
тук всеки си дьрпа кьm себе си - таm било най-хубаво, та дано и други БГ да дойдат за коmпания, я за да ги използват да иm оставят децата си отвреmе навреmе без пари да иm ги гледат... едни тьй се опитаха да mе преmетнат, аmа не стана
па ко са опитвате да приказвате срещу кебекския диалект, който приказват тук- да не би БГ тук да са по-mалки села и избиване на коmплекси,а то това е най-противното тука - БГ да те прецака....аmа хубавото е - накрая на всекиmу се врьща

тук всеки си дьрпа кьm себе си - таm било най-хубаво, та дано и други БГ да дойдат за коmпания, я за да ги използват да иm оставят децата си отвреmе навреmе без пари да иm ги гледат... едни тьй се опитаха да mе преmетнат, аmа не стана

- ablood
- Обратна връзка:
Много мо е интересно някой като започне да разправя как даден квартал е подходящ за всички новопристигнали. А защо да е неподходящ за местните успели хора? И защо новопристигналите трябва да получават нещо по-различно от тях в началото на същата цена?Independent написа:Аз и преди съм казвала - Вердън е чудесен квартал за новодошли.
Защо никой не казва новопристигнал, като мен,
или човек, като мен,
или баровец, като мен,
или неудачник, като мен.
Това, което за теб е подходящ квартал, за един бързо проспериращ човек може да е дупка. И обратното.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Примери за подходящи неща за новопристигнали:
Близост до метро, транспорт , кофи , училища и прочие. Това поради факта, че е много малко хора си купуват кола първите няколко месеца. Да не говорим за шофьорски книжки и прочие.
Близост до метро, транспорт , кофи , училища и прочие. Това поради факта, че е много малко хора си купуват кола първите няколко месеца. Да не говорим за шофьорски книжки и прочие.
- ablood
- Обратна връзка:
А, ето за това разделяне на групи говоря!filipne написа:Примери за подходящи неща за новопристигнали:
Значи тези които си купуват коли може и да не се гъчкат в скъпо жилище до метро сред неимотните?
Не всички са от един калъп.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Е как жилището хем ще е скъпо, хем ще е сред неимотнитеablood написа:А, ето за това разделяне на групи говоря!filipne написа:Примери за подходящи неща за новопристигнали:
Значи тези които си купуват коли може и да не се гъчкат в скъпо жилище до метро сред неимотните?
Не всички са от един калъп.

- Independent
Ти, душко, и идея си нямаш аз колко просперирам в сравнение с теб. Не ме познаваш, не знаеш къде работя, колко получавам и какво правя с парите си.ablood написа:Много мо е интересно някой като започне да разправя как даден квартал е подходящ за всички новопристигнали. А защо да е неподходящ за местните успели хора? И защо новопристигналите трябва да получават нещо по-различно от тях в началото на същата цена?Independent написа:Аз и преди съм казвала - Вердън е чудесен квартал за новодошли.
Защо никой не казва новопристигнал, като мен,
или човек, като мен,
или баровец, като мен,
или неудачник, като мен.
Това, което за теб е подходящ квартал, за един бързо проспериращ човек може да е дупка. И обратното.
Освен това не живея във Вердън, но имам колеги (които са със шест-цифрени заплати), които не се оплакват то дупката Вердън, в която живеят.
И изобщо, имаш ли аргументи защо Вердън не е добро място, или просто искаш да се покажеш ти колко баровец си?
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Независим ,защо не зададеш този въпрос първо на себе си. Какво значение има дали е живял или не там. Има си впечатления човека и ги споделя. Аз също не изгарям от желание да живея във Вердън. Много са им смотани къщичките и ми се струва доста бедно кварталчето. А за това със шестцифрените заплати ,направо удари ... в тавана!Independent написа: Аз пак да питам: ти живял ли си във Вердън, че споделяш такива впечатления?

Добри квартали според мен:
Уестмоунт
Ле Плато
Ил де Сьор
Поан Клер
Сент Ан де Белвю
Ама дали новодошли могат да си ги позволят е друг въпрос
Уестмоунт
Ле Плато
Ил де Сьор
Поан Клер
Сент Ан де Белвю
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защо никой не споменава Mont-Royaliliana написа:Добри квартали според мен:
Уестмоунт
Ле Плато
Ил де Сьор
Поан Клер
Сент Ан де Белвю

Познавам две семейства НОВОПРИСТИГНАЛИ имигранти, които живеят там и наемите са съвсем прилични.
И не мога да разбера как при наличието на гореизброените квартали някой може да твърди че Вердън е супер за новопристигнали....

Още малко ще вземете да препоръчвате и защитавате Montréal-Nord.
S'il n'y a pas de solution, c'est qu'il n'y a pas de problème.
Плато също не е скъпо за под наем. за млади хора е супер- ресторанти,бирарии, клубове....Въпреки ,че много го харесвам тоя квартал, не разбирам защо все го броите за луксозен квартал. Според ме е по близко до Вердън, отколкото до острова на сестрите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
- Independent
А някой като почне да сравнява Вердън с Монтреал-Норд ми става много смешно, защото очевидно не познава поне едно от двете места.Ascao написа: И не мога да разбера как при наличието на гореизброените квартали някой може да твърди че Вердън е супер за новопристигнали....![]()
![]()
Още малко ще вземете да препоръчвате и защитавате Montréal-Nord.
Малката Бургундия не е Вердън, хора.
Блъди, бъди сигурен, че нямам никакво намерение да се сравнявам с теб. И защо реши, че аз се бия в гърдите, след като ти си тоя, който ни убеждава колко напред бил, защото имал къща в Лавал. Понеже и открито си признаваш, че си расист, да си срежа малко крилете - един колега гвианец и той точно се вреди с една колибка там, в същия тоя Лавал. Сега чака да излязат визите на децата и жена му, че да си ги прибере и тях от Гвиана. Разликата между теб и него е, че той не е тръгнал да тръби наляво и надясно каква точно къща си е купил, освен това може да води разговор за средновековна френска поезия, разликата между романтизма и класицизма, симфонична музика, кино и какво ли още не на двата официални езика. И освен това прави шест-цифрена сума заплата. А да, и е черен, разбира се, както и цялото му семейство. Така че можеш да се считаш поласкан, че толкова образован и ерудиран човек ще ти става съсед.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Аз живея в La Petite-Bourgogne и никак не е зле, последните години квартала доста се е променил . Е на запад от Аtwather има по гадни части, ама около пазара и около канала си е доста приятно.
Всеки един квартал има лоши и добри части.
Между другото Ил де Сьор е Вердън.
Всеки един квартал има лоши и добри части.
Между другото Ил де Сьор е Вердън.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин