ВЕРНО ЛИ? Ти от колко време си тук ?kapitan написа:....В Монреал,не говорят така...
Голям процент от както вече се каза говорят точно така .
ВЕРНО ЛИ? Ти от колко време си тук ?kapitan написа:....В Монреал,не говорят така...
Двама интелигентни хора, единия, от които е българин, имат много повече общо, отколкото двама българи, единия, от които е интелигентен
Ако досегашната тенденция се запази англоговорящите в Монреал ще са мнозинство (50% +1) около 2012 година. Източника не си спомням, май беше в-к Метро.ablood написа:Още първите месеци след пристигането си тук разбрах, че английският е по-важния език.Rall написа:Постарайте се да научите местен френски ако имате намерение да го използвате, по трудния вариант е да научите местните на български...
Ставнително рядко срещам някой съсед, или клиент, които говори само френски. В сферите на бизнеса се говори почти само английски. Следващото поколение едва ли ще използва много френски в Монреал. Камо ли български.
и аз много се замислих аз ли нищо не разбрах или той. Сега вече започвам да съм по убеден в собствените си познания по френски, пардон кебекарскиRall написа:Сичко си му се разбира на пича...
Споко на 2-та година нема да имате проблеми.
Незнам как говорят в Монтреал ама "kapitan" е направил превод верен на около 10%![]()
![]()
![]()
![]()
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
В Париж може би?poumpy написа:Toва дали му разбирате на този или не, изобщо не е критерии за нивото ви на познания по френски.
E в Париж няма как да намериш някой да джвака така, освен ако не си отишъл там със съседите си на групова екскурзия.ablood написа:В Париж може би?poumpy написа:Toва дали му разбирате на този или не, изобщо не е критерии за нивото ви на познания по френски.
Спокоино - мои колеги оригинални франсета и те казаха че кат са били в Квебекарско и те почнали да разбират след няколко седмици и се чудили що по книжките за Канада пишело че в Квебек говорели френски....blondi написа:....здравейте хора,учила сам френски през целиа си живот,училище,гимназия,университет...била сам само за малко във Франция..ама и аз не му разбирам много на тоя...и английския ми е на ниво...дано да се оправя поне с единия език..