KAT
ablood написа:Тъй като се предположи, че дрънкам глупости без да разбирам бих могъл да задам няколко образователни въпроса:
Всъщност колко време мина за да ти падне цената с $30?
един месец.
За този период (дори и седмица да е) случайно да си навъртял кръгла година от взимането на канадска книжка, от първата застраховка, или от застраховката с тази фирма?
Не. Аз нямам още година в Канада. В БС има само един застраховател ICBC.
Сменяли ли сте колата?
Не. Колата е същата.
Сравни ли стария и новия договор цифра по цифра? Аз веднъж ги излових, че за да ми дадат по-добра цена са ми отрязали една от опциите.
Не. Не съм сравнявала договора. Ще го сравня и ще кажа.
Тъй като не очаквам коректен отговор на всичките въпроси е безсмислено да ги задавам. Един добър агент знае кога да излъже клиента, че му дава по-добра цена заради труда който си на направил. Цената щеше да падне дори и след някое настоятелно обаждане, или от самосебе си при следващото подновяване.
Разбира се писмото също е вариант. Просто за някои няма друг.
Наистина в ВС задължителното застраховане е монопол и се регулира от държавата, та няма пазарене-базовата застраховка си зависи от стаж, кола, за какво я ползваш и на какво разстояние, кой е слушкал(не правил лоши неща)
. Писмо от застраховател помага за намаляване на застраховката. Ако не си имал такова писмо когато си сключвал застраховка и го представиш по-късно, ти преизчисляват застраховката и ти връщат кинти, но за определен период назад(няколко месеца, не знам точно колко). Мисля, че такъв е случая на колегата с 400-те долара.
На който му се чете http://icbc.com/autoplan/basic
И отново- това е за Бритиш Колумбия, за останалите провинции не знам

Аблъд знае по-добре от тебе как е в ВС. Нищо, че не живее там и говори глупости, ама знае човекът..haimana написа:Наистина в ВС задължителното застраховане е монопол и се регулира от държавата, та няма пазарене-базовата застраховка си зависи от стаж, кола, за какво я ползваш и на какво разстояние, кой е слушкал(не правил лоши неща). Писмо от застраховател помага за намаляване на застраховката. Ако не си имал такова писмо когато си сключвал застраховка и го представиш по-късно, ти преизчисляват застраховката и ти връщат кинти, но за определен период назад(няколко месеца, не знам точно колко). Мисля, че такъв е случая на колегата с 400-те долара.
Съседите много ли се смяха или малко?calculator написа:Prace написа:
"В Онтарио АБСОЛЮТНО ПРИЗНАВАТ ТАКОВА ПИСМО. Бях в Онтарио от сепември 2008 до декември 2008 месеца и плащах за колата си 146 $ на месец, защото ми признаха писмата ми са от Армеец и Лев инс. Армеец ми издаде писмото на английски, а от Лев инс беше на български с превод. Агента, който ми направи застраховката се казва Peter Groombridge от Johnson Inc. в Тъндър бей.
Когато дойдох в БС опитах със същите писма, но ми казаха, че искат ОРИГИНАЛИТЕ и то да бъдат адресирани до тях, ICBC. Докато не ми изпратиха оригиналите от България ми определиха застраховка 207$. Сега, след като им изпратих оригиналите на писмата застраховката ми е 175$. Това са 30$, които могат да се спестят. Писмо от КАТ не върши работа за застраховките. Единствено върши работа преведено писмо, че имаш повече от 4 години шофьорски стаж, за да те допуснат до G тест (в Онтарио."
Наистина ме развесели. Голям смях падна! Сега ще извикам и съседите да се позабавляват.
Само да кажа 4е и на мен ми отбиха с такова писмо максималните 40% от застраховката от ИСБС за 8 години безавариино каране в БГ и сега плащам $95 месечно. Говоря за Ванкувър, БК.
Също така чувам няколко пъти вече че има и случаи на проверки и на анулирани дискаунти поради невъзможност да се свържат с БГ (ако е фалшиво писмото).
Също така чувам няколко пъти вече че има и случаи на проверки и на анулирани дискаунти поради невъзможност да се свържат с БГ (ако е фалшиво писмото).