Колегите Ви как реагират на процедурата, която сте почнали

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.

Знаят ли колегите Ви във фирмата където работите за Вашите планове за емиграция?

Да.
7
26%
Не.
16
59%
Отчасти. Казал съм на няколко от тях включително и на началника.
4
15%

Общо гласове: 27
Аватар
7George

Мнение от 7George »

С удоволствие споделям, че в Канада нещата не стоят така клюкарски и завистливо. Тук всеки напуска за повече пари или поради др. лични причини и това се счита за нормално. Работи се за пари и не за да правим кеф на шефа. Поне по моя опит е така.

Аз съобщих на колегите, когато вече държах визата за Канада в ръка. А препис на тр. книжка може да искаш и за кандидатстване на друга работа, което и други превеха, приема се нормално. Нормално е да не казавате, та нали не се знае изхода на процедурата, и при мене беше години.

А как реагираха: различно. Много колеги ме поздравиха лично и искрено за решението. :beer:
Embrace your climate change!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

arogance написа: Отговор:"Получих факс да проверя дипломата ти в университета" :shock:
Тя започнала работа в университета, който съм завършила.
Никой не знае от къде може да стане изтичане на инфо.
По интересно е друго - Никой не знае на какъв идиот може да се падне. Ами ако не беше твойта позната а някоя мързелива повлекана дето и смущават кафепиенето...
Може да го хвърли в коша тоя факс и да си свирка.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

На мен адреса за кореспонденция ми беше във фирмата ( защото пощаджиите в моя квартал когато и да ги пребиеш ще е късно). Всички знаеха. Нямал съм проблеми с шефа ми, но имах проблеми с нивата по-надолу от шефа. Нали знаете - Царя дава, пъдаря не дава.
В крайна сметка 3 месеца преди да замина ми намалиха зплатата с 600лв, което си беха пари 2006та. Много кофти удар.

Но накрая като си тръгвах отидох при съответните идиоти дето ми скроиха този номер и с широка усмивка им казах - Довиждане, надявам се, че никога повече няма да видя мазните ви физиономии.

Те припикаха газ. Аз още нямам заместник 3г по-късно. :)

Смятам, че българските работодатели са абсолютни дебили (въпреки че моя шеф беше пич на място), липсва човещина и разбиране за каквото и да е и повечето за съжаление смятат, че техните работници са им роби или нещо такова. Малко са изключенбията. И поради тази причина ще е по-добре никой да не знае в офиса. Да не ви уволнят ей така профилактично, защото някой се е подмазал където трябва.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

mwanza написа:Смятам, че българските работодатели са абсолютни дебили (въпреки че моя шеф беше пич на място), липсва човещина и разбиране за каквото и да е и повечето за съжаление смятат, че техните работници са им роби или нещо такова. Малко са изключенбията. И поради тази причина ще е по-добре никой да не знае в офиса. Да не ви уволнят ей така профилактично, защото някой се е подмазал където трябва.

Това твърдение отговаря на абсолютната истина!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Аз обявих официално цяла година преди заминаването. Имах предостатъчно време да си избера заместник, да го обуча, да му предам щафетата и дори последния месец да играя ролята на наблюдаващ.
На раздяла шефа ми даде тлъст бонус и се сбогувахме сърдечно.

Ако му бях сервирал изненада в последния месец щеше да бъде адски некоректно.

Някои хора са просто магнит са неприятности. :cry:
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

ablood прав си по принцип за некоректното напускане. Аз колега не обучих, и нямаше да го направя по причини които не касят тази тема.
Но повечето говеда (наричащи себе си бизнесмени или фирмаджии) не заслужават никаква коректност.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

mwanza написа:...Смятам, че българските работодатели са абсолютни дебили... липсва човещина и разбиране за каквото и да е и повечето за съжаление смятат, че техните работници са им роби... И поради тази причина ще е по-добре никой да не знае...
:thumbsup: И АЗ СМЯТАМ, ЧЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА Е РЕАЛНОСТТА В БЪЛХАРИЯ!!!!!!!!!!!! [ :noz:
Fireman

Мнение от Fireman »

да,за България нещата са ясни.
Преди 10 дни започнах работа като спасител на един басейн,на един от курортите ни,докато дойде момента да полетим за Канада.
Малко след това получихме покани за визи и аз още на другия ден се видях с Управителя на хотела,и му казах,че до края на юли съм на работа,защото ще поемаме за Канада.
Управителя се изкефи,но и малко му стана неприятно,че точно в разгара на лятото ще трябва да си търси друг спасител.В крайна мсетка си стиснахме ръцете и всичко е наред в работата.
Аватар
rolyd

Мнение от rolyd »

ablood написа:Аз обявих официално цяла година преди заминаването. Имах предостатъчно време да си избера заместник, да го обуча, да му предам щафетата и дори последния месец да играя ролята на наблюдаващ.
На раздяла шефа ми даде тлъст бонус и се сбогувахме сърдечно.

Ако му бях сервирал изненада в последния месец щеше да бъде адски некоректно.

Някои хора са просто магнит са неприятности. :cry:
Ablood-чо на фона на повечето писали ти пак изпъкваш със своите речи...... :wink: Не мислиш ли, че си прекалено незаменим :?:
Напълно те подкрепям, че това е нормалния начин да напуснеш дадена работа... /написаното от теб изглежда като на филм/ независимо каква е тя ... ама твоето мнение в повечето случаи е почти винаги различаващо се от останалите.
Да ти кажа честно в една отговорна работа е по-добре да не споменаваш, че имаш планове да заминаваш където и да било тъй като никой /работодател/ няма да влага в теб докато си работник знаейки, че теб след време /визирайки период минимум от една година, а за някои и повече/може и да те няма. Същия ще предпочете да си направи планове и да си разчете дейността и да прецени какъв би бил по-добрият вариант за него (все пак той е шефа) след като напуснеш....и кого да пощри по-добре от теб самия.
Това е мое мнение разбира се и не искам да звучи обиждащо за теб :wink:
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
Изображение
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

ivalin написа:
mwanza написа:...Смятам, че българските работодатели са абсолютни дебили... липсва човещина и разбиране за каквото и да е и повечето за съжаление смятат, че техните работници са им роби... И поради тази причина ще е по-добре никой да не знае...
:thumbsup: И АЗ СМЯТАМ, ЧЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА Е РЕАЛНОСТТА В БЪЛХАРИЯ!!!!!!!!!!!! [ :noz:
Както вече споменах напускането на българския ми работодател протече перфектно + тлъст бонус.

Съвсем не така обаче в канадските фирми, кото съм напускал. Единия крещя като луд 20 минути и ми каза да си събирам нещата моментално. После се усети, че му трябвам, настигна ме и ми позволи да остана още 2 седмици, като ми отряза всички отговорни функции.
При другото ми канадско напускане шефа не крещя, но 2 седмици не спре да мърмори, колко съм го прецакал. Което всъщност си беше истина. Аз трябваше да заема неговото място, а той да стане регионален, но се наложи да остане и да обучава нов човек. Прав си беше... за него си.
Аватар
rolyd

Мнение от rolyd »

ablood написа: Както вече споменах напускането на българския ми работодател протече перфектно + тлъст бонус.
Явно си бил от малкото изключения........аз също преди да напусна /имам в предвид, че първо изчаках Великденските бонуси/ задържах окончателното решение /умишлено/ за да си получа изработеното и заслужено възнаграждение /допълнителния бонус/, но като цяло е по-добре да тупкаш топката до последно :lol:
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
Изображение
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

rolyd написа:
ablood написа: Както вече споменах напускането на българския ми работодател протече перфектно + тлъст бонус.
Явно си бил от малкото изключения........аз също преди да напусна /имам в предвид, че първо изчаках Великденските бонуси/ задържах окончателното решение /умишлено/ за да си получа изработеното и заслужено възнаграждение /допълнителния бонус/, но като цяло е по-добре да тупкаш топката до последно :lol:
Роли, както писах по горе, има и свестни хора, но за съжаление са много малко. Така ,че това което е станало с аблъда не ме учудва. Познавам само един свестен работодател (мой приятел) неговата секретарка беше решила да ходи с мъжа си в Испания. Не само че не я уволни ами и пари и даде назаем да иде. За съжаление с тази криза сега е пред фалит :(
Та има и свестни хора, но са много малко по дяволите.
arogance

Мнение от arogance »

Аз също обучвама колега сега, за да може да напусна на 1 август.
Ако уцелите работодател е по-добре.
Въпрос на професия и способности е според мен.
Ако ти е ясно, че дълго ще ти търсят заместник е редно да уведомиш в някакви разумни срокове. Естествено, ако фирмата е била коректна по време на работата Ви там. :)
Монреал - 08.2009
Едмънтън -09.2011
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Според кодекса на труда, трябва да уведомиш работодателя си един месец преди датата на освобождаване на работното място (освен ако няма други споразумения в договора). Ако се спази срока - всичко трябва да е наред.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

valioiko написа:Според кодекса на труда, трябва да уведомиш работодателя си един месец преди датата на освобождаване на работното място (освен ако няма други споразумения в договора). Ако се спази срока - всичко трябва да е наред.
Е, така е.... Но кодекса не отчита наличиет/липсата на достатъчно квалифицирани кадри на пазара. Аз, на пример, съм много притеснен кой ще поеме моята работа (във фирмата ни в момента няма подходящ). Решил съм да говоря с човешки ресурси и директора още щом реша, кога заминавам - предполагам че това ще даде и на тях и на мен поне 6 мес., за да мине всичко гладко.

Ама мойта риба е още в морето тъй че... :)
Публикувай отговор