"Икономист": Най-добре се живее във Ванкувър
По твоята логика, във Ванкувър хич не е розово в сравнение с Монреал. Може и хиляда пъти това да е дискутирано, но си струва пак да го напиша ... ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ - двоини... това не мога да го разбера, как повече от половината семеен доход ще отива за изплащане на къщата и ще ти е спокойно.valioiko написа:Според мен самият факт, че не можеш да си позволиш да живееш в такова "бутиково" (каквото и да значи това) градче, го прави не толкова добро място за живеене.
Ако изпадна в попдробности, застраховка на кола, детски градини, такси за учене 4-5 пъти поскъпи ... а продавачката в Уолмарт или Макдоналдс и на двете места получава около 10 на час

-
- Обратна връзка:
Тодоре ми много е ясно бре, работят като луди. Явно така се разбира хубавия живот във БС.todor73 написа:По твоята логика, във Ванкувър хич не е розово в сравнение с Монреал. Може и хиляда пъти това да е дискутирано, но си струва пак да го напиша ... ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ - двоини... това не мога да го разбера, как повече от половината семеен доход ще отива за изплащане на къщата и ще ти е спокойно.valioiko написа:Според мен самият факт, че не можеш да си позволиш да живееш в такова "бутиково" (каквото и да значи това) градче, го прави не толкова добро място за живеене.
Ако изпадна в попдробности, застраховка на кола, детски градини, такси за учене 4-5 пъти поскъпи ... а продавачката в Уолмарт или Макдоналдс и на двете места получава около 10 на час
- optics
- Модератор
Явно има за какво. Това е простият отговор.todor73 написа: ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ - двоини... това не мога да го разбера
Не може милиони хора да са идиоти и да плащат двойно ако нямаше причина.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Нали знаеш вица за глиста ... родина татково, така че всяка маика си хвали своето гарже ... проблема на повечето от вас е, че не говорите френски, въпреки че идвате по кебекарската процедураoptics написа:Явно има за какво. Това е простият отговор.todor73 написа: ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ - двоини... това не мога да го разбера
ако в Монреал вземам 50 000 за пример де, , и бог да слезе, не мога да вземам 100 000 в Ванкувер, проверявъл съм го

- optics
- Модератор
todor73 написа:Нали знаеш вица за глиста ... родина татково, така че всяка маика си хвали своето гарже ... проблема на повечето от вас е, че не говорите френски, въпреки че идвате по кебекарската процедураoptics написа:Явно има за какво. Това е простият отговор.todor73 написа: ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ - двоини... това не мога да го разбера
ако в Монреал вземам 50 000 за пример де, , и бог да слезе, не мога да вземам 100 000 в Ванкувер, проверявъл съм го
Има си хас. Всички го знаят вица, а които не го знаят, да пуснат сърч

Мисълта ми беше не за парите а за климата. И да - това не бива да е водещо когато идваш като нов имигрант, но е добре дошло ако го имаш и него.
Аз съм видял всички градове по трасето между Шарлоттаун и Виктория така че имам поглед къде как е.
С изречението за френския - съгласен.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- hadministratora
- Хабсурден
Да бе - доста по-зле от Хараре. Да се чуди човек дали не са обърнали класация без да искатPepon написа:Прекрасен е....

На снимки всичко може да се докара

Според мен означава поне, че такива места не трябва да има. Друг е въпросът че си ги има....valioiko написа:....Това, че The Economist обявява Ванкувър за най-добрия град за живеене, по нинакъв начин не осначава, че не може и не трябва да има такива места...
-
Re
Ами то и в село Горно Нанадолнище е в пъти по-евтино от София или Варна примерно, ама никой не ще да живее там.
И с Кебек е същата легенда - евтино и хубаво - очевАден оксиморон.
Който може да си го позволи, живее на истински хубаво място.
И е готов да си плаща за което.
И да, говоря френски, не това ми е проблемът.
Просто си пазя мозъка от промивки.
И с Кебек е същата легенда - евтино и хубаво - очевАден оксиморон.
Който може да си го позволи, живее на истински хубаво място.
И е готов да си плаща за което.
И да, говоря френски, не това ми е проблемът.
Просто си пазя мозъка от промивки.
"A fool's paradise is a wise man's hell!"
Thomas Fuller
Thomas Fuller
Ами че във Ванкувър цените скочиха драстично за няколко години, да не би пък качеството на живота да е скочило драстично за тези няколко години? Причината е че китайците от Хонг Конг с милионите се изплашиха от комунистите и решиха да вложат парите си в имот в западен град - хем да им е възможно по-близо, хем климатът да им е по-познат.optics написа:Явно има за какво. Това е простият отговор.todor73 написа: ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ - двоини... това не мога да го разбера
Re: "Икономист": Най-добре се живее във Ванкувър
Тази година в Калгари обаче е по-добре
https://www.google.com/amp/s/globalnews ... -2022/amp/

Toronto and Vancouver might hog the spotlight when it comes to well-known Canadian cities, but it turns out Calgary is the best place to live – at least this year.
Cowtown, as it’s affectionately known, grabs not only the honour of being the top-ranked Canadian city on the list, but also comes in at #3, worldwide
Vienna, Austria claimed the top spot, followed by Copenhagen, Denmark. Zurich, Switzerland and Calgary tied for third spot. Vancouver followed just behind, claiming the fifth position.
https://www.google.com/amp/s/globalnews ... -2022/amp/
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
бе ти луд ли си бе.калгари най доброто место за живеене в света.буташ масло.
според някои форумни пропагандисти в софия вече средната заплата гони 1200 канадски долара.и срещу тях да бягате скоро няма да стигнете средния софийски стандарт.
къде се бутате и вие в навалицата.
според някои форумни пропагандисти в софия вече средната заплата гони 1200 канадски долара.и срещу тях да бягате скоро няма да стигнете средния софийски стандарт.
къде се бутате и вие в навалицата.
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
-
Много добре се живве и при мен в Кочериново, даже и куче си имам. Ама ми омръзна и се ориентирах към Канада. Като дойда ще ви разправям повече за Кочериново, сега нямам време.