Да ми препоръчате алтернатива на Bell?
-
Всичките съм ги пробвал и всичките си имат кусури. Това е положението в Куебек. Трябва да си намериш вариант който все пак те устройва и си готов на определени компромиси. Големите, като Бел и Видвотрон (пази Боже) им куца много сериозно работата с клиента а и като добавим че регулярно те работят с фактурите са най-зле. Междо другото биллинга на Бел се прави от друга компания. Нищо чудно че все има грешки като се има предвид че половината работници са братушки - махмурлук, кво да правиш. Та да си доидем пак на думата, малките доставчици препродават Бел, така че работата с клиента е по-добра но качеството е по-зле, защото Бел им върти гадни номерца за благодарност че им продават услугите.
Където и да ходиш с изключение на Видеотрон пак ще получаваш услугата чрез линиите на Бел.survivor написа:Ами ще разкажа колкото мога по-накраткоВ понеделник се появява силен шум на телефона ни, по-късно същия ден линията беше напълно прекъсната, а с нея и Интернета, който е също към Белл. Същата вечер се обадихме в Белл, казаха ни че на другия ден ще дойде техник между 8 и 5, ако повредата е у нас ще платим май 70 долара. На другия ден осигурихме целия ден човек. Техникът дойде в 5 без 15, първо проверяваше телефоните и жиците вкъщи, каза че повредата не е у нас, но трябваше да види кутията на блока, която била заключена, а се оказа че администрацията вече не работи и няма кой да даде ключа. При всички случаи 5 часа вече отдавна беше минало. Техникът каза че на следващия ден (във вторник) ще дойде негов колега. Ние още същата вечер по-късно се обадихме пак в Белл (поне имат 24-часово присъствие), за да ги помолим да изпратят техник преди да изтече работното време на нашата администрация. Обаждайки се, с изненада установихме че техникът който дойде не е поръчал на другия ден да дойде негов колега, не им е казал какво е установил (че повредата не е у нас), написал само че срещата се е провалила. Няма значение, поръчахме пак посещение, пак ни казаха да има човек вкъщи през целия ден. На другия ден чакаме, вече малко по-нетърпеливо. Първо им се обадихме в ранния следобед. Казаха ни че по нашия проблем се работи от разстояние и ни обещаха че същия ден линията ще бъде възстановена. Втория път се обадихме малко преди 5 часа, казаха че работата от разстояние продължава и пак потвърдиха че линията ще бъде възстановена същия ден. Третия път се обадихме в 10 без 15 вечерта. Казаха ни че до 10 часа линията ще бъде възстановена, и ако случайно не е, да се обадим пак в 10 (като се обадиш, обикновено попадаш на друг човек, те са екип). След като в 10 и 5 пак нямахме телефон, се обадихме за четвърти път. И каква беше изненадата когато мадамата която ни отговори тогава, каза че техник е иидвал в 11 часа, но ние не сме били там
Казваме че не е възможно, там сме били целия ден. Тя ни отговаря че са оставили съобщение на телефонния секретар на джи ес ем-а (бяхме им дали номерата и на двата ни Джи ес ем-а и не се отделяхме от тях). Да, обаче там телефонен секретар нямаме. После ни каза че техникът дошъл в 11 и потъърсил консиержа, ама него го нямало. Само човек, който изобщо не е припарвал до нашия блок може да каже такова нещо. Защото ние сме в голям комплекс с голяма администрация и на вратата ще ти извади очите списък с телефоните на целия екип, занимаващ се с администрацията и поддръъжката на блока. Ако случайно някой не може да бъде намерен, останалите със сигурност ще бъдат намерени. Попитахме защо целия ден са ни лъгали че работят от разстояние и линията ще е готова същия ден, че последния път когато са ни уверили в това е било само 20-ина минути по-рано, оная изобщо не отговаряше на въпросите ни, повтаряше като грамофонна плоча заучени фрази. Пихме една студена вода и след 15-ина минути пак се обадихме. Падна се пичът който ни беше пратил за зелен хайвер в 10 без 15. Познахме го, питахме го защо така ни е казал, отговорът беше само "Явно линията ви не е възстановена". Не можело да се мине без ново рандеву с техник. За какво бяха тези приказки за работата от разстояние така и не разбрахме, ама карай. Поръчахме среща с техник и за следващия ден, трябваше да осигурим присъствие вкъщи трети пореден ден. Помолихме да дойде преди 4, за да е сигурно че администрацията ще е в работното си време, каза чакайте няколко минути за да го запиша това в досието ви. На другия ден чакаме пак и пак нищо. Обаждам се към 3 следобед и се оказва че не е записано никакво рандеву. Ние вече пред нервна криза, какво ти пред, направо във. Накрая се разбраахме че на другия, четвърти ден ще дойдат между 12 и 5, накарах я да го повтори няколко пъти, и вече със силно съмнение в сърцето затворих телефона. Тогава мъжът ми обаче смени тактиката. Обади се отново и направо поиска разговор със супервайзър. Свързаха го, обясни случая, супървайзърът каза че лично ще се ангажира с нашия случай и на другата сутрин между 8 и 1 ще дойде човек. (Между другото предишната мадама която няколко пъти я накарах да потвърди че техникът е записан за между 1 и 5, в крайна сметка беше записала в досието ни между 8 и 5
.) На другата сутринние вече силно невярващи че изобщо са поръчали техник да дойде у нас, в 11 часа се обадихме пак и направо поискахме разговор със супервайзор. Той ни каза че е записано че техникът вече е у нас от 10 часа и работи
Казахме че никой няма, лека смутена пауза, след което ни увериха че всеки момент ще дойде. В действителност дойде в 12 и 10. Както и да е, до вечерта оправи телефонната линия, но не и Интернета и каза за Интернета да си се обаждаме отделно, той бил само по телефоните. Мъжът ми същата вече прекара час и 10 минути в тъпи разговори с индийци и кебекари да доказва че си е включил компйтъра (въпреки че и телефона и Интернета са под шапката на Белл, естествено никой не си е направил труда да каже на другите какъв е бил проблема че да се ускори работата). Симпатико вече бяха точни и на другия ден изпратиха човек и ни тръгна и Интернета. Цялата тази история освен четири работни дни ни костваше и много нерви. Искаме да се отървем от Белл на всяка цена, дори ако трябва да плащаме неустойки. Естествено, не искаме да се хвърляме на първия попаднал ни.
Защо си мислиш, че техника е чиновник и може дадойде в точно определеното от теб време. Ако прочетеш внимателно инструкциите в сайта на Бел ще видиш, че проблема е в теб, а не в техника/ците на Бел. Тук за разлика от България всеки прави само това което може и е нормално Бел да ти изпрати 4 различни техника и при това в различно време. Един ще ти поправи телефонната линия, 2-рия интернета, 3-я телевизията, а 4-я охранителната система.
- optics
- Модератор
Добре де, никой не спомена Коджеко. Ние я ползвахме в Онтарио, но централния им офис мисля е в Монреал.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Имахме проблем с Белл, надписани сметки за телефон и прочие плюс трагични разговори с индийци за липса на интернет. Ядосах се, смених телефона с Видеотрон. Видях, че цените на Видеотрон за интернет с по-високи и се отказах да сменям интернета. От Видеотрон ми казаха, че няма да плащам нищо за смяната на телефона. Платих на Бел още една сметка и получих 100 сметка за инсталация на едно голямо черно л....о, от където излизат кабелите за тел. Сега съм с телефон и кабел Илико на Видеотрон и интернет на Бел... Като се поуспокоих след проблемите си с Бел и като видях, че Видеотрон ме подхлъзнаха с парите - 100 долара, разбрах, че не е трябвало да се ядосвам прекалено и да не си усложнявам живота с нова компания. ВСИЧКИ СА МАСКАРИ, рано или късно изгаряш, не фатално, трябва да се контролират нервите - това е всичко. Моят съвет е - стой при Белл, не си усложнявай живота и не се бъркай в джоба ненужно.
Ами след като видях че с всички компании има проблеми, май наистина ще си останем в Белл. Все пак за 7 години, това не е първия проблем, 6 месеца преди това пак 1 седмица нямахме Интернет, но преди това проблеми не сме имали. Съветът ми е ако видите че почват да ви разиграват, оплаквайте се веднага на супервайзорите.
-
- Обратна връзка:
Аз бях с бел преди време. С псувни се разделихме. После дойдоха едни приятели и се вързаха към Бел, но без договор. Така по-може. Всеки един момент може да им кажеш чао и може би затова са по културни.
Мен обаче с договор, ме направиха луд.
Сега съм с Видеотрон (само интернет) и нямам никакви забележки.
Мен обаче с договор, ме направиха луд.
Сега съм с Видеотрон (само интернет) и нямам никакви забележки.