Интервю за работа - какво да и какво да не правим

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

krimon написа:Със сигурност има някои най-общи работи, които могат да се изброят по отношение на интервютата, но уникалността на нуждите на всяко предприятие/учреждение, в пряка зависимост от конкретното търсене/лична симпатия на провеждащия интервюто дава търсения резултат.

И аз напоследък имам наблюдения и виждам супервайзъри, които се тръшкат, че не могат да наемат конкретен човек, представил се на интервю, когото много харесват, почти всичко му е идеално, но липсва фатален детайл ... поради който наемат друг кандидат, когото съвсем не им допада като профил.

На други места "Човешките ресурсии" си правят игрички, за да си осигуряват заетост и да се правят, че работят и затова се проточват интервюта, интервюта, кандидати, кандидати ... накрая целта не била да се заеме мястото и обявата се снема.

Могат да се кажат още много "мили" думи за фирмите, които набират административен персонал за големи компании ... там вече % печалба играе голяма роля и е свързано с огромна доза некадърност, корумпираност и незаинтересованост да се намери най-добрия кандидат за работа.

:roll: :lol: :lol:
Hullman

Мнение от Hullman »

Добре казано Кримон:
си правят игрички, за да си осигуряват заетост и да се правят, че работят и затова се проточват интервюта, интервюта, кандидати, кандидати ... накрая целта не била да се заеме мястото и обявата се снема.

Могат да се кажат още много "мили" думи за фирмите, които набират административен персонал за големи компании ... там вече % печалба играе голяма роля и е свързано с огромна доза некадърност, корумпираност и незаинтересованост
Хълман за това не се занимава с кандидатстване по интервюта а направо той ги организира и провежда. :lol:
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

krimon написа:Със сигурност има някои най-общи работи, които могат да се изброят по отношение на интервютата, но уникалността на нуждите на всяко предприятие/учреждение, в пряка зависимост от конкретното търсене/лична симпатия на провеждащия интервюто дава търсения резултат.

И аз напоследък имам наблюдения и виждам супервайзъри, които се тръшкат, че не могат да наемат конкретен човек, представил се на интервю, когото много харесват, почти всичко му е идеално, но липсва фатален детайл ... поради който наемат друг кандидат, когото съвсем не им допада като профил.

На други места "Човешките ресурсии" си правят игрички, за да си осигуряват заетост и да се правят, че работят и затова се проточват интервюта, интервюта, кандидати, кандидати ... накрая целта не била да се заеме мястото и обявата се снема.

Могат да се кажат още много "мили" думи за фирмите, които набират административен персонал за големи компании ... там вече % печалба играе голяма роля и е свързано с огромна доза некадърност, корумпираност и незаинтересованост да се намери най-добрия кандидат за работа.

...и какъв щ е този фатален детайл, че ми стана интересно?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Написах няколко важни неща. Има още да се дописва.

ето къде е публикувано:

http://www.google.com/notebook/public/0 ... -9kj?hl=bg

Ще сложа линка и в началото на темата за да е по-лесно намираем.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

mwanza написа:...и какъв щ е този фатален детайл, че ми стана интересно?
Например не си работил с някоя конкретна програма, а работодателя не предлага обучение за новопостъпили /няма средства, човешки ресурси/. Или ти липсва в профила опит в определена област /допълнителна на основната ти специалност/, но друг кандидат притежава този конкретен работен опит /дори да е за 1 месец, важи :roll: /.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Супер, до тук съм много доволен. Ще ми бъде от невероятна полза. Мерси Оптикс!
Моля модератора да разчисти излишните мнения.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
lz2arn
Обратна връзка:

Мнение от lz2arn »

Супер, но все пак IMHO ето тук е мястото за публикуване:
http://wiki.bgcanada.com/
ПП нямаш нищо против да го копи/пастна там?
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

optics написа:Написах няколко важни неща. Има още да се дописва.

ето къде е публикувано:

http://www.google.com/notebook/public/0 ... -9kj?hl=bg

Ще сложа линка и в началото на темата за да е по-лесно намираем.
мерси оптикс. много полезно :) :beer:

мисля няма да е зле ако е в уики също.
ninka83

Мнение от ninka83 »

благодаря на оптикс :beer: :beer: :beer:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Добро начало. Практично и реалистично. Обещава да бъде и много полезно.

За разлика от писанията в стил "Който си го може си го може"
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

"Когато се здрависвате подавайте ръка бодро (не увиснала като печен праз) и гледайте хората в очите !!! Ако са неколцина, внимавайте да не пренебрегнете някого. Един кандидат така ме отсвири два пъти, гледайки настрани докато ми подава ръка. Първия път преди интервюто, втория път – след това. После аз му свирих дузпа. "

:lol: Мъмбо-Джъмбо,Тюрлю гювеч,или шопска салата :wink:
Авторът иска ,ли дискусия на темата си,или "конструктивната критика" is NOT an option :wink: за четящите? За да не съм голословен,когато си част от жури,панел или комисия :wink: такива сФирки/индивидуални/можеш да правиш другаде,ако ти е хоби,но не и Ф панелът.Ако има интерес от страна на аФтора,мога да му обясня,че когато например прочетеш "Winnie the Pooh" буквалният превод не е "Мечо Пух" :wink:
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Трудно е да се степенува по важност, но трите най-важни неща са следните:

1. Трябва да изразявате “excitement” , тоест радостна възбуда от вероятността да ви вземат на работа.

excitement ex·cite·ment (ĭk-sīt'mənt)
n.
An emotional state characterized by its potential for impulsive or poorly controlled activity.

--------------------------------------------------------------------------------------

enthusiasm Ако всъщност трябва да показваш някому нещо,вярната дума е Ентусиазъм :wink:

Dictionary.com –noun 1. absorbing or controlling possession of the mind by any interest or pursuit; lively interest:
****************************************************************************************************************
Аватар
lz2arn
Обратна връзка:

Мнение от lz2arn »

Sunny boy написа:Трудно е да се степенува по важност, но трите най-важни неща са следните:

1. Трябва да изразявате “excitement” , тоест радостна възбуда от вероятността да ви вземат на работа.

excitement ex·cite·ment (ĭk-sīt'mənt)
n.
An emotional state characterized by its potential for impulsive or poorly controlled activity.

--------------------------------------------------------------------------------------

enthusiasm Ако всъщност трябва да показваш някому нещо,вярната дума е Ентусиазъм :wink:

Dictionary.com –noun 1. absorbing or controlling possession of the mind by any interest or pursuit; lively interest:
****************************************************************************************************************
Ето какво: понеже статията на optics ще намери място и във викито, когато това стане предлагам на Sunny boy да я отредактира такава каквато би била най-полезна за останалите. optics помоли за отсрочка до завършване, но ако има нетърпеливи да редактират още сега - моля. Да запишат статията във вики и да почват. Или да напишат своя, паралелна.
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Аз предлагам някой да се кандидатира и да напише нещо за годишните оценявания, а.к.а. евалюации, които са супер модерни (нова измишльотина на HR) и в зависимост от които някои работници изхвъркват от работа, а други им се повишава значително заплатата.

Според теоретичните напътствия, на които присъствах, всеки служител прекарва минимум 1 час със супервайзера си (могат да са повече) и там му се организира нещо като интервюто. Май поведението на "ентусиазъм" или "excitement" е строго препоръчително за служащия ... въпреки че по-скоро се оценява работата му, целите му, приносът за предприятието и т.н.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Тука грешиш,също както и за Елвис :wink: Евалюациите не са годишни,а месечни.Ако компанията ти е от добро качество,на тебе казват,че евалюацията е на всеки 3 месеца и са длъжни да те запознаят с това което твоят супервайзър те е "евалюирал".Дава ти се възможност да коригиращ,или каквато и препоръка да е представил "супера" :wink: Годишната евалюация е сумарна от всички месечни.
Публикувай отговор