Чувствате ли се у дома си в Канада ???

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор

Каде бихте живяли ако имахте достатъчно средства за да не се лишавате почти от нищо ???

В Канада разбира се, за какво съм си загубил (загубила) толкова време и усилия да си построя живота отново тука иначе ???
17
29%
В България разбира се, тука съм ЕДИНСТВЕНО по икономически причини и ако един ден събера достатъчно пари ВЕДНАГА ще се завърна в Родината ...
10
17%
Все ми е едно: "Ubi Bene, Ibi Patria" (преведено на български: "Там кадето е добре, там е Родината".
21
36%
Бе ква Канада, ква България, аз нямам време да се обърна от кариери, деца, бизнеси и т.н. а ти искаш да мисля за това каде би ми било по добре ...
3
5%
Нито в Канада, нито в България, тука съм временно, не е това което изглеждаше когато попълвах молбата за постоянно жителство в Канада.
7
12%

Общо гласове: 58
danielle

Мнение от danielle »

А бе Марги, те и в БГ-то вече бачкат с талашити... и гипс картони... нищо ново; захитряха строителните фирми...пестят от тухлите. :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

А ОК, ми оня братчед като фърли талашита в Бъкингам ли ше оди да строи ???
:beer: :beer: :beer:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Marginal39 написа:
Lub0 написа:"Ubi Bene, Ibi Patria"
И в БГ-то ми беше супер и в Канада ми е, и един ден като се преместя някъде другаде и там ще ми е...
И мойто мнение е такова като се изключи частта относно супера, особено за България.
Също така не е сигурно че ако един ден се преместиш някаде другаде щи е супер, може да виеш врат яко ...
Теоретически всичко е възможно, но ако си си направил домашното, е доста малко вероятно...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

becks написа:Аз ако го бях докарал до пенсия като вас, отдавна да съм продал талашита и да съм на някое топло място с евтини кръчми :D
"Талашита" си има някои големи предимства:

Прибираш се от работа. Навън са -25 градуса, вътре -15. Пускаш отоплението и след 5-10 минути стават +23. А тухлените и панелните стени веднъж охладени имтрябват часове за да се стоплят.

Решаваш, че искаш по-голяма стая, или врата на друго място, или нещо друго. Ако си сръчен - работа за един ден!
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Прав си Lub0 ...
becks

Мнение от becks »

Marginal39 написа:
becks написа:
danielle написа:
becks написа:Много ме кефи като вземете да се самонавивате как сте направили правилния избор в живота си.
Що бе becks-a, ти не си ли взел правилния избор? :lol: или нещо Canada-та не ти понася като за новобранец :wink:
Аз ако го бях докарал до пенсия като вас, отдавна да съм продал талашита и да съм на някое топло място с евтини кръчми :D
Пак ми е интересно кои са тия "нас" ???
Ти не знаеш ли, че половината форум е в предпенсионна възраст ;)
becks

Мнение от becks »

ablood написа:
becks написа:Аз ако го бях докарал до пенсия като вас, отдавна да съм продал талашита и да съм на някое топло място с евтини кръчми :D
"Талашита" си има някои големи предимства:

Прибираш се от работа. Навън са -25 градуса, вътре -15. Пускаш отоплението и след 5-10 минути стават +23. А тухлените и панелните стени веднъж охладени имтрябват часове за да се стоплят.

Решаваш, че искаш по-голяма стая, или врата на друго място, или нещо друго. Ако си сръчен - работа за един ден!
Другото предимство е "шумоизолацията" ;)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

becks написа:Ти не знаеш ли, че половината форум е в предпенсионна възраст ;)
А, ми кажи че говориш за възраст че за малко да се обидя на пенсионер :-)
Та, възрастта не е порок, почти никой не е застрахован срещу старостта ...
А ако искаш да кажеш че между младите и старите имя няква друга разлика освен изгледа и потентрността на мъжете, ше забравиш.
Аз поне не го вярвам тва, особено в Северна Америка ...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ако не се лъжа стандартите за звукоизолация се променят през 80-те. Ако живеете в по-стара сграда и имате съседи бързо ще се опознаете. :D
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

becks написа: Аз ако го бях докарал до пенсия като вас, отдавна да съм продал талашита и да съм на някое топло място с евтини кръчми :D
Далече съм още от преклонната възраст но вече усиленорабоя по въпроса (за топлия климат и евтините кръчми)
:beer:
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
becks

Мнение от becks »

iliana написа:
becks написа: Аз ако го бях докарал до пенсия като вас, отдавна да съм продал талашита и да съм на някое топло място с евтини кръчми :D
Далече съм още от преклонната възраст но вече усиленорабоя по въпроса (за топлия климат и евтините кръчми)
:beer:
:D :D

Вие да нямате нещо общо?

Изображение

Изображение
becks

Мнение от becks »

Marginal39 написа:
becks написа:Ти не знаеш ли, че половината форум е в предпенсионна възраст ;)
А, ми кажи че говориш за възраст че за малко да се обидя на пенсионер :-)
Та, възрастта не е порок, почти никой не е застрахован срещу старостта ...
А ако искаш да кажеш че между младите и старите имя няква друга разлика освен изгледа и потентрността на мъжете, ше забравиш.
Аз поне не го вярвам тва, особено в Северна Америка ...
А аз мисля, че във форума има сблъсък на поколения и затова се получават разногласия за добро-лошо, красиво-грозно, тук-там и.т.н.
Аватар
troll

Мнение от troll »

Айдяяяя! :lol:
Къф сблъсък? :lol:
Просто някой по-разумни хора смятат, че туй дето го правят няма нужда да го разправят. А една друга част смята обратното т.е. нещата дет не ги правят ги разправят. :lol:
Първото освен здрав разум се нарича възпитание. :lol:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
lz2arn
Обратна връзка:

Мнение от lz2arn »

troll написа:Айдяяяя! :lol:
Къф сблъсък? :lol:
Просто някой по-разумни хора смятат, че туй дето го правят няма нужда да го разправят. А една друга част смята обратното т.е. нещата дет не ги правят ги разправят. :lol:
Първото освен здрав разум се нарича възпитание. :lol:
+1... всъщност +101
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
smotan

Мнение от smotan »

Аха, да! Борн ту би Кънедиън!
Ама аз и в Китай се чувствах у дома ;)
Публикувай отговор