интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
NetiK

Мнение от NetiK »

Честито Чуденка, :thumbsup: :D дано повлечете крак , хайде сега бърза и безпроблемна процедура за визите :D , еех дано и ние можем да се похвалим със същото на 24.06 . Стискаме палци на Митето и на всички като нас, които тръпнат в очакване :D

Успех приятели :thumbsup: :D

ПП: Преводачката помага ли ако е необходимо , имайки предвид бързата реч на Мадам ?
08.07.08 - Док. Б-щ
06.08.08 - Баркодове
20.08.08 - МФ
02.09.08 - Направени
15.10.08 - Покана за визи
06.11.08 - Визи
Общо процедура: 10 м. и 10 дни

Повярвай и ще стане!
4udenka

Мнение от 4udenka »

Ние не сме ползвали преводачката. Мадам се обърна към нея 2 пъти, за сверяване на дипломите, това и беше участието. Но иначе разбира се, че ще помогне, ако трябва. Направи ми впечатление на доброжелателна, макар че изглежда строго.
26.05.2008 - интервю
30.10.2008 - докс Букурещ
10.11.2008 - баркодове
27.11.2008 - медицински формуляри
04.12.2008 - мед. направени
20.12.2008 - ОК на мед.
06.01.2009 - покана за визи по мейл
09.01.2009 - изпратени;12.02.2009 - визи
Caramel

Мнение от Caramel »

Чуденка ЧЕСТИТОООООО! :partytime: :partysmiley: :dance:
Хайде,дано и ние имаме късмет и минем успешно!
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Честито на всички!
Пожелавам много Щастие и занапред!
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

Чуденка , поздравления за успешното представяне ! :partytime: Би ли споделила ,моля , на какво държи Мадам- подробни и обстойни отговори , или конкретно и ясно.
vanka1

Мнение от vanka1 »

днес минах в 11ч, успе6но,само за ориентир 6те си дам "показателите " за да можете сами да прецените до колко интервюто е "стра6но": френска гимназия преди 100 години, 1 година във франция - преди 10 год, не съм се занимавала екстремно с френски (само преди интервюто-предимно подготовка на дълги речи, от които нямаше нужда) :) заявени нива изразяване-9, разбиране-11. много се притеснявах от разбирането но след 3 дни слушане нa кебекарско т.в. се оказа,че няма проблем с разбирането. лесли стоянов не гожори бързо, според мен доста нормално-ако разбирате новините по кебек. т.в. значи и с нея ще се справите още по-добре, защото тя говори по-добре и от журналистие. значи с разбирането няма пробл :) през по-голямата част от интервюто сверява документите и слуша. а сега и въпросите, после ще дам още пояснения :)

1. къде сте учила френски? - френска гимназия
2. защо френски? - кофти въпрос, на който дадох съвсем откровен отговор - избор на майка ми+ обяснение естествено,4е е преценила,4е любимата и рожба трябва да говори поне 2 чужди езика и че винаги е по-добре да се започчне с по-трудния + как въобще не съжалявам за избора и :) + това ми е дало шанс да уча във франция.
3. учудване о тнейна страна, не била забелязала това в досието, е забеляза го, 4.диплома от фр. имате ли - не, изтече ми визата, не ми да доха продължение + обяснение за едновремешните изисквания за получаване на студентска виза, шенген и всички сложнотии около това
5.работила сте в училище? - да детски учител, с ранно преподаване на чужда езикм 1 от 2-те училища в бг с толкова натоварена програма по френски, обяснение за програматам по колко часа на ден, как е в другите училища и какви резултати се постигат в двата случая
6. къде работите сега - френска фирма, бла бла,, не ме е карала да обяснявам какво точно правя там,какви са ми отговорностите, как ми протича дена и т,н, тук отварям енда скоба - вапросите са конкретни и е по-добре и отговорите да са конкретни, казвам го, защото в дните в които се упражнявах в ораторско мйсторство пред огледалото забелязах, 4е 4есто изпадам в детайили , обяснявам не6то, дето не са ме "питали"и тотално си губя граматиката, затварям скобата.
7. разглежда дипломите ми -средно, висше + далф+ гьоте институт - значи говорите 3 езика - казвам: да, но ги владея на различни нива!!!!!
8. защо немски - за да си намеря по-лесно и бързо работа + колко жалко,че френският вече не се търси толкова и че немският взема превес
8. въпрос на английски - какво смятате да правите в квебе след като заминате - тук ме уби, защото съм посочила нива на английски 1/1!! на тоя въпрос можех да и отговоря доста ентусиазирано, ама на френски, все пак с тия нива на английски о4аквах да ме пита какво съм яла вчера и с какво сум облечена, както и да е скалъпих 2 сложно съставни изречения.
9 пак на френски - кой е министър-председателя на квебек, на канада, на имиграцията (този вече не го знаех)
10. коя е столицата на квебек - отбелязах, 4е тази година квебек празнува 400 години, кой е основател на квебек, кой е първият европейски изследовател стъпила на канадска земя.
11. кога е националният празник на квебек - пробвах се с 3 юли ( чисто тото), не уцелих джакпота, но след цялото инфо, което бях дала по-горе, мислия, 4е ми прости :)
12.какво трябва да направите след като пристигнете в квебек за да работите като учител - пак обясних и мах и резервен план - ако не ме приемат в университет, смятам да следвам колеж еди си каква си специаност.
13.избройте ми университети в квебек - започнах с монреал и продулжих към провинцията
14.къде са ви белжките за платени осигуровки - облещих се, казах, 4е всико ми е в трудовата книжка, тук преводачката се включи (за което и бях страшно благодарна), обясни, 4е това е нуйно за гражданските договори
15. обясних какъв ми е договора
16. носите ли си декларацията за финанс. независимост- естествено :D
това е, каза, че според нейното изчисление минавам и останалите бла бла.
аз обаче след като разбрах, 4е минавам реших да си задам,въпроса, който много ме човъркаше и все ме караше да я зяпям в ръцетем за да видя какво пи6е, а именно: вие как оценявате френският ми :lol: (много се притеснявах, 4е нещо сум се надценила) е, отговорът бе6е: оценила сте се с напреднала и аз също смятам, 4е е така, като разбира се имам предвидм 4е в момента сте под стрес и 4е родният ви език е славянски нещо, което много затрудява овладяването на френски е.
е,този отговор ако не ви успокои, не знам какво друго :D заключавайте сами, но според мен няма място за притеснение, така, 4е споко! дерзайте!
п.с.: извинявам се за правописните грешки, но бая понаписах (дано е било от полза) и вечеме мързи да поправам. :D
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

:P :nut: :tuut: :tuut: Митето , кураж и търпение , каквото е писано ще се случи ,само вярвайте , чакаме с вас добрата новина !
Ванка 1 -благодарим за подробното обяснение !!! Много ни е от полза ! Посоченото ми ниво е 9/10 по френски и най -голямото ми притеснение е дали ще успея да разбирам Мадам. Изпълних се с надежда ! :rotate:
tanq82
Обратна връзка:

Мнение от tanq82 »

кофти въпроси, но предполагам ,че това се дължи на факта, че все пак имаш завършена френска гимназия
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Ванка 1,благодарим за изчерпателната информация,ще ни бъде от полза....вече се отказвам от интервюто хи хи хи хи :P
Аз-Драго,с моя френски-Гимназия Френска преди около 147 години(поне за последно толкова празнувах рожден ден) и 43 години живот във Франция(това беше преди 100 години),та.....ама хайде наздраве :beer: :lol:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

vanka1

Мнение от vanka1 »

не знам, може би оговорите ви се струват кофти,заради дългите ми отговори, но държа да отбележа,че тя не ме е разпитвала толкова, ами аз се бутах между шамарите, добре, че се усетих по едно време, та се обуздах, защото нали ви казвам, като взема да обиаснявам неща дето не са ме питали и става еднаааа - дъ хорс уент инто дъ ривър :D
4udenka

Мнение от 4udenka »

Че ние засякохме vanka 1 на интервюто - хич не изглеждаше да е поне на 111 години! :lol: :wink:

Jekov 35, специално нашето интервю протече в темпо, без разтягане на локуми, а може би затова допринесе и 15-минутното закъснение на Мадам.
26.05.2008 - интервю
30.10.2008 - докс Букурещ
10.11.2008 - баркодове
27.11.2008 - медицински формуляри
04.12.2008 - мед. направени
20.12.2008 - ОК на мед.
06.01.2009 - покана за визи по мейл
09.01.2009 - изпратени;12.02.2009 - визи
KOKOARM

Мнение от KOKOARM »

привет и от нас .бях ме последните за деня и всичко мина успешно.
Имаме си сертификати.
Caramel

Мнение от Caramel »

KOKOARM ЧЕСТИТООО!
Много щастие и късмет!
:dance:
Но не си мисли ,че така лесно ще се измъкнеш-я разкажи подробно как мина интервюто :lol:
Marten
Обратна връзка:

Мнение от Marten »

честито ви успешно преминаване!много успехи и победи и от тук нататък!Лека и успешна процедура!! :beer:
Публикувай отговор