Как всъщност стоят нещата със заверките на пълномощни.......
Абе ти луд ли си? Да не би Канада да признава българските документи и техните заверки? Защо ние трябва да признаваме техните?Smart Dust написа: Ами не. Но е достатачно да зачитат местните начини на заверяване на такива документи. Ане да трябда да им ходиш на крака за нещо толкова елементарно. Да не говорим за разходите, които не са малко при тези огромни разстояния в Канада.
Наскоро ходих в ЕК в Брюксел, всички документи си ми бяха чисто оригинални и на български. Нямаше никакъв проблем за нищо, имат си специални служители, които знаят български и могат на място да удостоверят истинността на документа. Същото е и за граждани на ЕС в България, могат да се заселят където си искат, да работят навсякъде и т.н. България е в Европа, а не в Rocky Mountains.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Може БГ да е в Европа, обаче в действителност сте в пещерите на роки маоунтинс. лолPepon написа:Абе ти луд ли си? Да не би Канада да признава българските документи и техните заверки? Защо ние трябва да признаваме техните?Smart Dust написа: Ами не. Но е достатачно да зачитат местните начини на заверяване на такива документи. Ане да трябда да им ходиш на крака за нещо толкова елементарно. Да не говорим за разходите, които не са малко при тези огромни разстояния в Канада.
Наскоро ходих в ЕК в Брюксел, всички документи си ми бяха чисто оригинални и на български. Нямаше никакъв проблем за нищо, имат си специални служители, които знаят български и могат на място да удостоверят истинността на документа. Същото е и за граждани на ЕС в България, могат да се заселят където си искат, да работят навсякъде и т.н. България е в Европа, а не в Rocky Mountains.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Може БГ да е в Европа, обаче в действителност сте в пещерите на роки маоунтинс. лолPepon написа:Абе ти луд ли си? Да не би Канада да признава българските документи и техните заверки? Защо ние трябва да признаваме техните?Smart Dust написа: Ами не. Но е достатачно да зачитат местните начини на заверяване на такива документи. Ане да трябда да им ходиш на крака за нещо толкова елементарно. Да не говорим за разходите, които не са малко при тези огромни разстояния в Канада.
Нещо ми звучиш като в приказката за сиренцето.
Re: Мразя всичко българско и родно !
flyfish написа:Оххххххххххх,
за голямо мое нещстие след много месеци щастлив живот във Ванкувър,ми се налага да си общувам отново с разни български институции..

може ли да поясниш какво означава много месеци щастлив живот във Ванкувър

-
Май ти си лудия.Pepon написа:Абе ти луд ли си? Да не би Канада да признава българските документи и техните заверки? Защо ние трябва да признаваме техните?Smart Dust написа: Ами не. Но е достатачно да зачитат местните начини на заверяване на такива документи. Ане да трябда да им ходиш на крака за нещо толкова елементарно. Да не говорим за разходите, които не са малко при тези огромни разстояния в Канада.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Не съм луд, просто съобщавам някои факти, много непрятни за българофобите в Канада. EU official languages are:
Bulgarian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Finnish, French, German, Greek, Hungarian, Irish, Italian, Latvian, Lithuanian, Maltese, Polish, Portuguese, Romanian, Slovak, Slovenian, Spanish, Swedish.
http://ec.europa.eu/education/policies/ ... ex_en.html
Bulgarian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Finnish, French, German, Greek, Hungarian, Irish, Italian, Latvian, Lithuanian, Maltese, Polish, Portuguese, Romanian, Slovak, Slovenian, Spanish, Swedish.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
Е и, какво като е официален. Прати много поздрави на ЕК.Pepon написа:Не съм луд, просто съобщавам някои факти, много непрятни за българофобите в Канада. EU official languages are:
Гледай обаче как са написали в цитирания сайт, смех.
български (Bălgarski) - BG - Bulgarian
- tolumbi4ka
Преди 2 месеца вадих пьлномощно по сьщия повод-процедурата е то4но както я описва Poumpy.В нашето консулство се плащат 25 $(money order).Най-много се бави в Отава-има определени дни в които се разглеждат пратките полу4ени от еди коя си до еди коя си дата(около 15 дни).Цялата процедура ми отне около 1,5месец(вси4ко пращах с експрес поща)
-
Значи според теб око за око, зъб за зъб, щом те не ни признават и ние няма да им признаваме. Ами типично българско мислене показваш, не мислиш ли!!!!Pepon написа:Не съм луд, просто съобщавам някои факти, много непрятни за българофобите в Канада. EU official languages are:
ПС: В тази страница която даваш, къде е да се превключи на български?? Нещо май са го забравили

If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Здравейте отново
,
като силно се надявам това да е последния постинг в тази тема,бих искала да ви светна как в действителност стоят нещата
.Понеже информацията от форума беше крайно противоречива(едни казваха,че може да се пращат документи по пощата,други казваха,че вече не може),аз реших да запитам директно в Торонто.Отговорът е МОЖЕ !!!Копирам отговора на моето запитване до консулството в Торонто:
"Zaverete go pri Polina Hristova v Vancouver tel. 778 885 0258, 604269 8535.
Sled tova go authenticatevaite v
Canadskot vunchno v Otava i sled tova go izpratete pri nas v Toronto za legalizacia.
Procedurata i adresite sa opisani na nashia sait www.bgconsultor.com "
Това е добрата новина:МОЖЕ!
Естествено има и лоша и тя е че цялото удоволствие "експресно" става за 1,5 месеца и струва около 100-на долара(заверка първа,заверка в Канадско външно,заверка в консулство в Торонто,пощенски разходи).
А пък за тези,които не бързат и искат да спестят някой долар,да чакат консула да им дойде на крака да пият по едно кафе
.
Специални благодарности на Poumpy и Smart Dust.
За вас от Beautiful British Columbia предаде flyfish(ката)

като силно се надявам това да е последния постинг в тази тема,бих искала да ви светна как в действителност стоят нещата

"Zaverete go pri Polina Hristova v Vancouver tel. 778 885 0258, 604269 8535.
Sled tova go authenticatevaite v

Procedurata i adresite sa opisani na nashia sait www.bgconsultor.com "
Това е добрата новина:МОЖЕ!
Естествено има и лоша и тя е че цялото удоволствие "експресно" става за 1,5 месеца и струва около 100-на долара(заверка първа,заверка в Канадско външно,заверка в консулство в Торонто,пощенски разходи).
А пък за тези,които не бързат и искат да спестят някой долар,да чакат консула да им дойде на крака да пият по едно кафе

Специални благодарности на Poumpy и Smart Dust.
За вас от Beautiful British Columbia предаде flyfish(ката)

bateto написа:сега флайфиш остана само да се извиниш на България и Българското посолство.е може и да си заровиш главата в пясъка.нищо ново,на такива индивиди ,новопоканачени българи съм се нагледал.