Как всъщност стоят нещата със заверките на пълномощни.......

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
flyfish

Мнение от flyfish »

Батка,само да ти кажа,че не си длъжен да отговаряш на всяка тема във форумите :idea: .Айде. :wave2:
Pepon

Мнение от Pepon »

Smart Dust написа: Ами не. Но е достатачно да зачитат местните начини на заверяване на такива документи. Ане да трябда да им ходиш на крака за нещо толкова елементарно. Да не говорим за разходите, които не са малко при тези огромни разстояния в Канада.
Абе ти луд ли си? Да не би Канада да признава българските документи и техните заверки? Защо ние трябва да признаваме техните?
Наскоро ходих в ЕК в Брюксел, всички документи си ми бяха чисто оригинални и на български. Нямаше никакъв проблем за нищо, имат си специални служители, които знаят български и могат на място да удостоверят истинността на документа. Същото е и за граждани на ЕС в България, могат да се заселят където си искат, да работят навсякъде и т.н. България е в Европа, а не в Rocky Mountains.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Veliko

Мнение от Veliko »

Pepon написа:
Smart Dust написа: Ами не. Но е достатачно да зачитат местните начини на заверяване на такива документи. Ане да трябда да им ходиш на крака за нещо толкова елементарно. Да не говорим за разходите, които не са малко при тези огромни разстояния в Канада.
Абе ти луд ли си? Да не би Канада да признава българските документи и техните заверки? Защо ние трябва да признаваме техните?
Наскоро ходих в ЕК в Брюксел, всички документи си ми бяха чисто оригинални и на български. Нямаше никакъв проблем за нищо, имат си специални служители, които знаят български и могат на място да удостоверят истинността на документа. Същото е и за граждани на ЕС в България, могат да се заселят където си искат, да работят навсякъде и т.н. България е в Европа, а не в Rocky Mountains.
Може БГ да е в Европа, обаче в действителност сте в пещерите на роки маоунтинс. лол
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Veliko

Мнение от Veliko »

Pepon написа:
Може БГ да е в Европа, обаче в действителност сте в пещерите на роки маоунтинс. лол

Нещо ми звучиш като в приказката за сиренцето.
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

къде ще отидеш когато започнеш да мразиш всичко канадско и родно?
мисля, че може да се ориентираш някъде към африка, може там бюрокрацията да е по-малка, знам ли?
точно така мисля по въпроса:)
monny

Re: Мразя всичко българско и родно !

Мнение от monny »

flyfish написа:Оххххххххххх,
за голямо мое нещстие след много месеци щастлив живот във Ванкувър,ми се налага да си общувам отново с разни български институции..
:D :D :D
може ли да поясниш какво означава много месеци щастлив живот във Ванкувър
:D :D :D
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Pepon написа:
Май ти си лудия.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Pepon

Мнение от Pepon »

Не съм луд, просто съобщавам някои факти, много непрятни за българофобите в Канада. EU official languages are:

Bulgarian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Finnish, French, German, Greek, Hungarian, Irish, Italian, Latvian, Lithuanian, Maltese, Polish, Portuguese, Romanian, Slovak, Slovenian, Spanish, Swedish.

http://ec.europa.eu/education/policies/ ... ex_en.html
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Veliko

Мнение от Veliko »

Pepon написа:Не съм луд, просто съобщавам някои факти, много непрятни за българофобите в Канада. EU official languages are:

Bulgarian, Czech, Danish, Dutch, English, Estonian, Finnish, French, German, Greek, Hungarian, Irish, Italian, Latvian, Lithuanian, Maltese, Polish, Portuguese, Romanian, Slovak, Slovenian, Spanish, Swedish.

Е и, какво като е официален. Прати много поздрави на ЕК.
Гледай обаче как са написали в цитирания сайт, смех.

български (Bălgarski) - BG - Bulgarian
Аватар
tolumbi4ka

Мнение от tolumbi4ka »

Преди 2 месеца вадих пьлномощно по сьщия повод-процедурата е то4но както я описва Poumpy.В нашето консулство се плащат 25 $(money order).Най-много се бави в Отава-има определени дни в които се разглеждат пратките полу4ени от еди коя си до еди коя си дата(около 15 дни).Цялата процедура ми отне около 1,5месец(вси4ко пращах с експрес поща)
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Pepon написа:Не съм луд, просто съобщавам някои факти, много непрятни за българофобите в Канада. EU official languages are:

Значи според теб око за око, зъб за зъб, щом те не ни признават и ние няма да им признаваме. Ами типично българско мислене показваш, не мислиш ли!!!!

ПС: В тази страница която даваш, къде е да се превключи на български?? Нещо май са го забравили :-)
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
flyfish

Мнение от flyfish »

Здравейте отново :D ,
като силно се надявам това да е последния постинг в тази тема,бих искала да ви светна как в действителност стоят нещата :lol:.Понеже информацията от форума беше крайно противоречива(едни казваха,че може да се пращат документи по пощата,други казваха,че вече не може),аз реших да запитам директно в Торонто.Отговорът е МОЖЕ !!!Копирам отговора на моето запитване до консулството в Торонто:
"Zaverete go pri Polina Hristova v Vancouver tel. 778 885 0258, 604269 8535.
Sled tova go authenticatevaite v :rotfl: Canadskot vunchno v Otava i sled tova go izpratete pri nas v Toronto za legalizacia.
Procedurata i adresite sa opisani na nashia sait www.bgconsultor.com "
Това е добрата новина:МОЖЕ!
Естествено има и лоша и тя е че цялото удоволствие "експресно" става за 1,5 месеца и струва около 100-на долара(заверка първа,заверка в Канадско външно,заверка в консулство в Торонто,пощенски разходи).
А пък за тези,които не бързат и искат да спестят някой долар,да чакат консула да им дойде на крака да пият по едно кафе :lol: .

Специални благодарности на Poumpy и Smart Dust.
За вас от Beautiful British Columbia предаде flyfish(ката) :lol:
pumpy

Мнение от pumpy »

Радвам се че си сменил заглавието и че става
все едно 100 е по малко от билет за самолет
а ако бързаш е кофти, но все пак е опция
успех
bateto

Мнение от bateto »

сега флайфиш остана само да се извиниш на България и Българското посолство.е може и да си заровиш главата в пясъка.нищо ново,на такива индивиди ,новопоканачени българи съм се нагледал. :D
flyfish

Мнение от flyfish »

bateto написа:сега флайфиш остана само да се извиниш на България и Българското посолство.е може и да си заровиш главата в пясъка.нищо ново,на такива индивиди ,новопоканачени българи съм се нагледал. :D
:lol: :lol: :lol: Батка,ти май не четеш много,много другите какво пишат,но затова пък всички знаем(даже и новопоканаТчените),че много обичаш да се изказваш(неподготвен).Айде :wave2:
Публикувай отговор