Прав е Батето*цитирам негово исказване*колко е жалка истинат

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

bateto написа:Само пример.Когато пътувах до Кал.партньора ми беше руснак.Постоянно се оплакваше от неуредиците и нещата които трябваше да правим по волята на шефовете.Много неща не ни изнасяха и аз му викам ми махай се ,аз се махам що трябва да им търпя номерата,ако не е за месец на втория ще си намериш друга работа,а тоу вика не мога така ,трябва да имам предварително осигурена друга работа ,ако се случи да не работя месец два не мога да издържа финансово.
Аз останах доста учуден ,той правеше чисто минимум 4000 д. на месец.Викам му е добре де правиш добри пари ,а той правя ,но ги давам и в банковата сметка няма нищо ,плащам къща в Лавал-2400д. на месец ,Нисан Алтима на лиз-550д,Тойота Корола на Жената ,отопление ,бензин ,храна ,мебели,кредитни карти,малка и голяма дъщеря-уроци,колеж ,жена ми поработва от време на време в парикмахерская и накрая на месеца съм на червено. :o
Във фирмата от 120 работници половината са на това дередже и шефовете много добре го знаят и се възползват от тоя факт и те натискат както на тях им е изгодно,няма не искам щото гориш,на свободни елементи като мен дето нямат нищо освен един наем не им пука да му теглят една майна и напред ,но един ден за да живея ;нормално; и аз трябва да стана като тях с къщи,коли и хиляди борчове към банките,тогава започва гоямата е..н,няма не искам.
Всъщност това е пример само от една фирма ,но така е на всякъде,така ,че не се заблуждавайте ,че големите заплати ще ви направят по свободни и независими ,напротив с голямата заплата започват покупките и Закрепостяването,хванеш ли се на хорото един път оттърване няма ,роб за цял живот. :D
Ами да си е купил къща и кола/коли според джоба си. Не е като да няма избор! Аз него ли да седна да мисля сега? Като не си е направил сметката да се мъчи. С толкова пари "чист" доход е много ясно, че не може да си позволи месечна вноска от $2400 за къща и $1000 за коли. В случая не виждам с какво Канада му е виновна, като му липсва "common sense".

Откъде знаеш как точно се чувствам като получавам висока заплата? Изобщо не се чувствам заробена! Напротив. Много обичам да купувам и отдавна го играя това хоро с харченето, обаче не се смятам за роб, защото си правя сметката.
Аватар
Val

Мнение от Val »

bateto написа: Всъщност това е пример само от една фирма ,но така е на всякъде,така ,че не се заблуждавайте ,че големите заплати ще ви направят по свободни и независими ,напротив с голямата заплата започват покупките и Закрепостяването,хванеш ли се на хорото един път оттърване няма ,роб за цял живот. :D
Бате, ама ти сериозно ли мислиш, че работодателите имат някаква вина за това??? :shock: Ако е така, много ще ми паднеш в очите. :D

Теб работодателите ти принуждават ли те да харчиш повече отколкото печелиш? Щото мене не... и не мога да си представя как биха го направили. Ако твоя приятел не може да си направи сметките колко печели на месец и колко, аджеба, е разумно да харчи, кой му е виновен??

Абе хора, не се ли уморихте да хленчите, бе?!?! Аз се уморих да ви чета, а не знам вие как се търпите. Все някой друг ви е виновен за всичко - работодателите, производителите, продавачите, колегите, черните, жълтите, че и самото общество като цяло, щото ви налага норми. Еми, отидете да живеете на някой самотен остров - там няма да ви влияе никой и няма да ви пречи. Толкова ли не разбрахте или не си спомняте от учебниците, че човекът е обществено животно и нормално не би съществувал извън обществото? Просто трябва да използвате сивото си вещество и да намерите начин да живеете на тая планета по най-добрия за вас начин. Ама няма да стане без да поемете отговорността за това.
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

далеч си е по сигурно да си си на наем, кихаш си и не мислиш повече. В тоз смисъл кой го е карал да купува къща, трай си там, пий си биричката и си гледай мачовете
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

IRA написа:Е като загубиш пропъртито голямата работа. Все едно си плащал наем.
да де, аама приемрно наема ти е 700$/месец, а моргича със данъка е 2000$/месец, така че бааахси преебавката с тоз скъп наем :lol: :lol:
Тия лафове дето ги разправят, че по-добре плащай на къщата си наем, са за лапнишарани :wink: Направи си една проста сметка тез 1300$ дето ти остават свободни, за колко приятни неща може да ги изхарчиш , а не да пълниш гушата на банката :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Pepon написа:
Pehlivan написа:Все пак тук си е по бяло робството.
Абе да те опънат те там в McDonalds или Tim Horttons да гърбиш за 9$/час ще видиш колко е по-бяло робството в Канада. Може да е бяло заради снега навън, който си е повечко, но на тебе ще ти се зачерни живота. Аз лично, предпочитам да газя малко кал, но в онези fast food chains бих стъпил само като клиент и то в краен случай.
Пепон, нали се сещаш че тези дето работят там биха получавали 10 цента/час в родната страна (Бангладеш, Ямайка) и биха живяли в кирпичена колиба? Имам предвид които работят там постоянно, не имигранти дето са се хванали временно за няколко месеца докато се ориентират или разни ученици на лятна работа.
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Уфффффф, поредната "ентелегентна" тама.

Май скоро ще спирам да пиша тук. Само глупости и ентелегенция.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
bateto

Мнение от bateto »

явно не ми разбрахте примера ,а той не беше чак толкова с повишена трудност.давам ви друг по разбираем.
работиш на 18д/уха яка пара/ и получаваш 2000 д. чисто на месец,800д. все едно за наем или моргич ,останалите замионават за папане и др. разходи.сейфнати мъни няма ,ако си загубиш работата го издухваш ,това те прави зависим на работното место и лесно маниполируем,съгласяваш се с всичко макар и на книга да има закони и да имаш защита.например във фирмата има нужда двама човека да работят от 5 сутринта ,ъи досега си започвал в 8 и си се чувствал добре.предлагат ти тази работа да започваш в 5 ,но ти не искаш и си в правото си да откажеш,отказът ти е приет ,но не толерантно и тогава започва натиска под различни форми,например ще ти дадат по малко работа от което ще изкараш по малко мъни които не ти стигат да си платиш сметките ,до един момент ти е вървяло и си взел я къща ,я кола на изплащане и се нуждаеш точно от определени пари с коитода ги плащаш.излизаш на червено и си принуден да смениш работата щото тук вече са те набелязали и няма измъкване от ситуацията.да но докато намериш нова задлъжняваш още по вече и на новата вече като ти кажат в 5 в 5,в 3 в 3 щото няма на къде да въртиш гъза по вече.ти си станал зависим роб на практика,макар и да се виждаш в огледалото като бял човек.
на времето имаше един лаф защо западняците били съзнателни и работливи,а българите мързеливи и кръшкачи-ами разликата не е в манталитета на хопрата ,а в степента им на зависимост,на задлъжняване и на запад на хората и ютиите им бяха на банката и щат не щат трябваше да са съзнателни и работливи,а в Бг. банките не даваха заеми и на баджо не му дремеше като се напие на вечерта дали ще отиде на обед на работа или изобщо няма да отиде.
както и да е ,щом ви харесва да сте роби стойте си тук ,аз скоро изчезвам.заплати от 4-5000 д. месечно които да отчитам на банките не ме блазнят.в бг. си имам всичко и което все още го нямам ще си го купя кеш.вие си харчете тука парите по моловете. :D :D :D
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Бате стига с твойте тъпи примери. Да не мислиш че някой им се връзва(ако има такива трябва да са много горди колко са ентелегентни).
Как очакваш да зарежа 40$ на час за да отида в Монреал за 20$(много се съмнявам) на час, само защото си дал някви примери с учасници малоумници.
Абе вместо да си гледате кефа сте тръгнали да давате акъл на другите как да живеят.

Еби му мамата и тъпотийте.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Абе Батка, кво го жалиш руснака - той очевидно си е тъпо парче, щом се пробва да изплаща толкова неща с 4 бона/месец.
Въпросът е друг - как се дава 350-360000 долара моргич, което си е 2000 долара вноска/месец (за 25 годишен заем), на някой с 4000 долара нетен доход/месец. А пък и 2 коли на изплащане са му дали....
Айде холан. Математиката не се връзва нещо. Абе много СКЪПИ тея къщи в Лавал бе.....
Аз вземам повече от руснака, моргиджът ми е по-малък, имам една кола-изплатена. Изобщо не съм се заробил - ям каквото ми се яде, пия каквото ми се пие, пътувам където ми се иска (или почти), до 5 години ще съм без моргидж.
Така че, всеки да си прави сметката.
Както казва Любо - заемите ти не трябва да са повече от 30-35% от нетния ти доход.
Айде наздраве и да си правите добре сметката ей!!!
bateto

Мнение от bateto »

ми слушай сега ,акъл на никого не давам,само скачам :D някой като се изцепи,в Кебек не става истината е в Алб.ми що да не става ,за някои как става ,а за други не.по правилно е да се каже ,аз в Кебек не станах,дойдох в Алб. и ми тръгна,за това давам примерите.
ето ти и още един -преди 2 год. като тръгнах за Алб. с наш имаше едно момче сашата ,руснак от твоя бранш.в мтл. работеше на контракт на 52д. ,но от време на време,тръгна за да търси нещо постоянно за добри пари,каза ,че в Мтл за 30-40д. на час няма проблеми да си намери постоянна работа ,но търси големите пари.на 2ия ,3ия месец си намери работа в Едм.в центъра на града зградата на БЕЛ знаеш я на 45д. старт,после го повишиха незнам на колко.иизведнъж неочаквано след 1,5 год. го срещам в Мтл,кво праиш тука ве ,ами вика от половин година съм тук ,стария ми контрактор ми предложи 65 на час и постоянна работа ,кво да правя в онова здуханото сели.
Е виждаш ли ,че който си го може си го може и не е от значение провинцията,а ти като не си можал да се уредиш в цивилизацията и си отишъл на село да пишеш програми за казармите на Каселман ,не трябва да означава ,че тук НЕ СТАВА ,каквато теза се опитват да налагат албертчани във форума. :D
army

Мнение от army »

1.Учителката дала домашна работа на учениците да напишат по едно изречение, което да съдържа някакъв плод. На следващия ден започнали да четат. Портокали, ябълки, банани, круши ... Стигнали до Иванчо. Той започнал:

-Татко като вземе заплата, я изпива цялата

Учителката го прекъснала:

-Но Иванчо, в това изречение няма плод.

А Иванчо продължил:

-Ананас ни се е..ва майката от глад.

2."bateto" е прав, но мисля, че от тук/Canada/, му е много по-лесно да вземе решение да се мести/кадето и да е/.....
3."AlexAA" направи извода с който съм абсолютно на едно мнение.
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Това за заробването няма да го коментирам, който се чувства роб немога да го мисля... За преимуществото на къщата и т.н. също какво да обяснявам, как може да сравниш апартамент под наем и къща с двор просто не знам... просто сравнявате ябълки с пороткали... Също ако говорим за БГ-то, там единственият шанс на един млад човек със средна заплата да има жилище - разбирай бетонка е майкаму и баща му да умрат и да няма братя и сестри, иначе е обречен... къща с двор в голям град е мечта, която никога няма да се сбъдне...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
bateto

Мнение от bateto »

ми аз като млад човек имах апартамент 110кв.м. в малка кокентна кооперация в центъра на града без да съм го онаследявал,сам си го придобих.сега като се върна мисля да го заменя за къща с двор като за по стар човек,а не да се набухвам с моргиджи тука дето да ги плащам цял живот и да треперя ще се спука ли балона и на къде ще отиде лихвенния процент и да спя в трафика по магистралите по 2 часа на ден. :D
kralimarko

Мнение от kralimarko »

е с тва направо ме разби..смях се от сърце Учителката дала домашна работа на учениците да напишат по едно изречение, което да съдържа някакъв плод. На следващия ден започнали да четат. Портокали, ябълки, банани, круши ... Стигнали до Иванчо. Той започнал:

-Татко като вземе заплата, я изпива цялата

Учителката го прекъснала:

-Но Иванчо, в това изречение няма плод.

А Иванчо продължил:

-Ананас ни се е..ва майката от глад.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аз сам си придобих луната и сега смятам да я заменя за слънцето, че да ми е по-топло на стари години ;)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Публикувай отговор