Виза за USA?
Моята версия относно какво оказва влияние при даване на виза е комбинация от всичко по-горе споменато плюс фактори като дали си правил и предишни опити да кандидатсваш за виза, дали са ти отказвали, по какви причини и т.н. Аз никога през живота си не бях кандидатсвал за амер. виза. Просто в положението, което бях преди да речем 7-8 г. ми беше ясно че е безсмислено. 100% бях сигурен че ще ми откажат. Също така знаех че отказ за виза оказва влияние при селдващото интервю, колкото и документа да ми показват на които пише че всяко интервю се гледа без значение резултата от предишни такива. Това са приказки за първокласник. Ако беше така нямаше да има на апликейшъна въпрос отказвана ли ви е виза и тем подобни въпроси. Та затова и не съм си правил труда да се явявам на интервю, да си хабя парите и нервите и т.н. Това и факта че нямаме близки роднини като майка, баща, брат сестра, там ни помогна да ни дадат визи. Нито бележка от работа са ми искали, въпреки че бях си приготвил такава, нито доходи, нито нищо. Всичко беше на дума. Просто си имат някои доста ясни критерии, които ако не са изпълнени, не минаваш. Ако са изпълнени на имиграционния му остава единствено да ти зададе няколко странични въпроса, които даже не е необходимо да задава, щото черно на бяло няма какво да го спре за да не ти даде виза. Друг е въпроса ако се държиш нервно и неадекватно, тогава най-вероятно ще те отрежат. Като лично опарил се, не съветвам някого да лъже относно наличието на близки в US. Напълно нормално е да искаш да видиш роднини с които не си се виждал от години, при условие че сте на няколко часа разстояние един от друг. На мен не ми пукаше дали ще ми откажат, защото знаех, че така или иначе като взема паспорта ще мога да пътувам без проблем. Нямах нищо планувано, така и писах в апликейшъна. Това което писах като причина за пътуване е че искахме да посетим Ню Йорк за 2 дни. Друг важен фактор според мен е евентуалната дата на пътуване да не е много близка до датата на интервюто. И много други още.
-
- Обратна връзка:
Сега май са позатегнали положението
, аз си взех виза преди 9/11,
когато ме попитаха защо искам да ходя в УСА им отговорих : "shoppinnng and hollidayzz". Цялото мероприятие отне 3 часа, по това време вече работех (по специалността си), но май нямах и 1 една година ПР в Канада. Мисля че, ако кажеш че отиваш на шопинг в УСА (а сега е много популярно) и имаш някаква работа в Канада е много вероятно да ти дадат виза. Успех.

когато ме попитаха защо искам да ходя в УСА им отговорих : "shoppinnng and hollidayzz". Цялото мероприятие отне 3 часа, по това време вече работех (по специалността си), но май нямах и 1 една година ПР в Канада. Мисля че, ако кажеш че отиваш на шопинг в УСА (а сега е много популярно) и имаш някаква работа в Канада е много вероятно да ти дадат виза. Успех.
може ли разкодираш 9/11 , моля...VenV написа:Сега май са позатегнали положението, аз си взех виза преди 9/11,

-
- Обратна връзка:
Здаравей zorina, наистина трябваще да пиша малко по-разбрано, извинявай. Обикновено бързам и понякога правя граматични и други грешки
. Когато "кандидатствах" за УС виза процедурата беше следната: отива се 8 ч. сутринта до посолството и се подава молбата, към 10 ч. се нареждаш на една опашка и към 10.30 ч. си говориш през гишето със служител. До колкото си спомням ме питаха за роднини и познати в УС и аз казах - нямам. Цялото интервю беше 2-3 минути, накрая човека каза ОК и след около половин час от друга опашка си взех паспорта с визата. Имах документ от работата ми къде и какво работя. Това беше преди, сега доколкото знам е доста по-сложно.
Пак успех.

Пак успех.
- Danail
- Обратна връзка:
Зорина,
прочетох всички отговори по темата, и искам да споделя няшия опит. Ние взехме визи за САЩ на 8 месец след идването ни в Канада. Моето лично мнение, че беше по-лесно от колкото съм си го представяла. Тук, процедурата сега е следната: Запазваш си час за интервю по интернет, попълваш си документите, които са на официалния им сайт и отиваш в уговорения час и ден за интревю. Преди таксата за виза се плащаше на място, сега има дадена сметка по която предварително можеш да наредиш парите предварително. Таксата е 100 щатски долара. При нас, когато кандидатствахме, аз бях още в изпитателен период на работа, а съпругата ми - 4 месеца в фирмата й. Единствените въпроси които ни зададоха бяха какво работим, какво печелим и какъв ни е статута в Канада. Отне като цяло 5 минути с вземането на отпечатъци на двамата ни.... Бях толкова изненадан - че като ни казаха елате утре за визите, неможех да взема решение, дали трябва да тръгвам или не. На следващия ден отидохме и си взехме визите - като на всички останали и на нас ни дадоха за 10 години. Моят съвет е, смело отидете и кандидатсвайте, не е нито толкова сложно, нито страшно...
Хайде чао за сега и поздрави от Ванкувър.
прочетох всички отговори по темата, и искам да споделя няшия опит. Ние взехме визи за САЩ на 8 месец след идването ни в Канада. Моето лично мнение, че беше по-лесно от колкото съм си го представяла. Тук, процедурата сега е следната: Запазваш си час за интервю по интернет, попълваш си документите, които са на официалния им сайт и отиваш в уговорения час и ден за интревю. Преди таксата за виза се плащаше на място, сега има дадена сметка по която предварително можеш да наредиш парите предварително. Таксата е 100 щатски долара. При нас, когато кандидатствахме, аз бях още в изпитателен период на работа, а съпругата ми - 4 месеца в фирмата й. Единствените въпроси които ни зададоха бяха какво работим, какво печелим и какъв ни е статута в Канада. Отне като цяло 5 минути с вземането на отпечатъци на двамата ни.... Бях толкова изненадан - че като ни казаха елате утре за визите, неможех да взема решение, дали трябва да тръгвам или не. На следващия ден отидохме и си взехме визите - като на всички останали и на нас ни дадоха за 10 години. Моят съвет е, смело отидете и кандидатсвайте, не е нито толкова сложно, нито страшно...
Бъди смел, а когато не си, преструвай се , че си, никой няма да усети разликата!
-
Привет,
Ето го линка https://evisaforms.state.gov/ds156.asp
А тук са изискванията и другите детайли http://travel.state.gov/visa/temp/types ... 262.html#5
Поздрави
Весела
Ето го линка https://evisaforms.state.gov/ds156.asp
А тук са изискванията и другите детайли http://travel.state.gov/visa/temp/types ... 262.html#5
Поздрави
Весела
Здравей ВЕнВ,VenV написа:Здаравей zorina, наистина трябваще да пиша малко по-разбрано, извинявай. Обикновено бързам и понякога правя граматични и други грешки. Когато "кандидатствах" за УС виза процедурата беше следната: отива се 8 ч. сутринта до посолството и се подава молбата, към 10 ч. се нареждаш на една опашка и към 10.30 ч. си говориш през гишето със служител. До колкото си спомням ме питаха за роднини и познати в УС и аз казах - нямам. Цялото интервю беше 2-3 минути, накрая човека каза ОК и след около половин час от друга опашка си взех паспорта с визата. Имах документ от работата ми къде и какво работя. Това беше преди, сега доколкото знам е доста по-сложно.
Пак успех.
ееее, имало и късметлии, или късметлиите са във Ванкувър

няма проблемза грешките, важното е , че пишем поне по една и съща тема

мдааа, сега , поне на база мое проучване и опита , споделен от съфорумците, УС визата е доста по-сложно нещо, да не говорим, че и доста повече време отнема. Но нищо не пречи да се пробваме.
Благодаря!

Браво на Данаил!Danail написа:Зорина,
Е това се казва постинг

отивам!!! слагам си една шапка с кленовия лист само

Много благодаря и на вас, и на всички откликнали по темата.
Чао и специални поздрави от Торонто. и приятен уикенд