kiko-01 написа:Искам да попитам didoni76 какви допълнителни документи ви искат от Виена и как изпратихте парите за таксата. Много е писано по тази тема, но всяка нова информация би била полезна!
Това което ми искат е длъжностни характеристики от последната и предпоследната месторабота.
А относно парите- ами все още не съм на ясно защо така се получи, нареждането е от моята сметка в ПИБ, в която сложих около 150 лв. в повече и пак не стигнаха, явно служителите в нашите банки не са в час какви са таксите на чуждите банки, с две думи голяма каша.
Това с банките наистина е много странно. Аз затова сериозно мисля за сертифициран чек. Малко е рисковано докато стигне при тях, ще има да се притеснявам, но поне сумата ще е точна. Как смяташ да им изпращаш длъжностните характеристики ( по мейл или с пощата )? Струва ми се, че доста бързо са разгледали документите ти, за което ви поздравявам. Дано все така да Ви върви:)) Благодаря много за отговора ти!!!
Успех на всички!
Здравейте на всички. Ние днес получихме така желаното: Accusé de réception
Голяма радост, голямо нещо. Желаем ви на всички скоро да получите същото писмо
kiko-01, ние изпратихме сертифициран чек и затова използвахме куриер. Всичко ни е О.К.
vale&dessy
DCS: 30/10/07, акюзе след 15д.
покана за интервю 1м3с преди интервюто
док. към Букурещ: 7/06/08, баркодове след 1м1д
покана за медицински след 23д
покана за визи след 3с (от направените медицински), върнати паспорти след 18д
Общо: 10м и 18д
Честито за "accuse-то" на valedessy. Много се радвам за Вас.
Сега остана само да получите дата за интервю:))
Надявам се, от Вас да се ориентираме за датите за интервюта за следващата година! Вие кой куриер използвахте и на каква цена, ако не е тайна?! Как върви ученето на френски ( ако го учите сега де:))?Аз в началото бях много спокойна, в един момент реших, че никога няма да го науча и сега новата тактика е всеки ден да отделям поне по един час. И така нещата вече са по-добре с този иначе толкова красив език. Много ми е приятно да го слушам и "говоря"(засега силно казано). Аз малко се отплеснах, още един път честито!
Здравейте, dessy e
В писмото няма определена дата за интервю, но пише да очакваме покана (ако ни одобрят документите) в рамките на 6 месеца. И така ние се надяваме да ни поканят за сесията февруари/март.
kiko-01, ние използвахме UPS (InTime) и ни излезе 67лв. Вярно, че е по-скъпо от БГ пощите, но за сметка на това е сигурно и бързо. На мен са ми се губили писма и колети по БГ пощите и затова не рискувахме (а и все пак ние платихме с чек). Както и да е...
Инак за френския - уча само аз. vale е много скаран с тези неща. Той набляга на английския. СТаваме сутрин (всяка) преди 6 и учим докато станат децата (не по-късно от 7,15). Случва се да учим и вечер, но като сме уморени.... на сутринта нищо не си спомняме
Хайде, чакаме още похвали за пристигнали акюзета
Здравей, Десси! Аз останах с впечатление, че щом получаваш акюзе, значи си одобрен по документи и ще бъдеш поканен за интервю. В потвърждение на моите думи е случая с Didoni 76. Преди да им изпратят акюзе им искат допълнителни документи.
e.todorov написа:Аз останах с впечатление, че щом получаваш акюзе, значи си одобрен по документи и ще бъдеш поканен за интервю.
Има случаи, в които дори след получаване на акюзе пак може да получиш някоя изненада, като например, че не ти достигат точки.
Голяма мъгла е какво правят във Виена.
Успех на всички!
Последно промяна от didoni76 на Чет Ное 15, 2007 10:10 am, променено общо 1 път.
Общо взето, в писмото ни уведомяват, че са получили документите и цялата необходима сума. Вече имаме отворено досие и сега ще проучват документите.
Но както се казва, това е първото от задължителните писма . Сега ни остава да се надяваме, че ще получим директно поканата за интервюто
Успех на всички
dessy
Ето ни и нас !
30.08.2007-DCS,Vienne
29.09.2007-Accuse de reception
Надеждите ни за сесията ноември -декември се изпариха вече .......... :dozey:
Продължава голяяяяяямото чакане!Като видях ,че има хора ,които са подали док. декември миналата година,а интервюто им е през ноември тази година ......
Zdraveite i ot nas, izpratihme docs na 06.08 s DHL, a accuse poluchihme na 17.08-i ot togava chakame
Dano da sme za sledvashtata sesia 2008-FEB/MAR
Dotogava uspeh na vsichki,poeli po dylgia pyt na emigraciata...
здравейте и от нас. И ние мислим да прашаме документите тези дни и исках да попитам дали се пращат оригинални преводи или може да изпратя копията на преводите? Благодаря предварително.