7George
Имам в предвид ON.
Какви други условия ? ...
Дайте съвет...
- ZanzibarHero
Не знам кога си минал процедурата, но нещата сега стоят точно както си ги мисля аз.ZanzibarHero написа:OK. Но така си мислиш, че те си мислят така.
Аз нямах време и желение да троша пари и отидох така: без IELTS.
Ако прочетеш какъв английски искат след 3-4 години живот в Канада, когато се заклеваш за да получиш гражданство, ще останеш доста учудена.
Така че карай по-спокойно. Учи се, но не си губи времето и пести пари за по-важни неща ...
Между другото, тук имаш право на 6-месечен безплатен курс по английски език. Това влиза в последната такса ...
Какво значи да остана учудена от това какъв английски искат?
Аз съм доста спокойна, но благодаря за съвета! Времето съм си го губила в Гимназията да уча английски, а пари изкарва и пести мъжът ми! Но пак благодаря за съвета! И по-важните неща за всеки всъщност са различни. За хората тръгнали за Канада владеенето на езика е задължително да е от изключителна важност.
Между другото, тук където съм аз - в Торонто - имаш право на безплатен (или със символично заплащане)
курс по английски доживот, а не само 6 месеца!
Ние пристигнахме в средата на юли и понеже не планираме да работя първата година реших да се запиша на безплатен курс, за да видя как е и за "някакъв социален живот"panev6 написа:Курс по английски доживот - всичко бях чувал, но такова нещо!!!!!! Че и безплатен! Жени, добре че в кандидатурата писахме Торонто!

Много бързо обаче се отказах при все че смених 2-3 курса, за да намеря подходящ. В групите е пълно с арабки и китайки, които ползват безплатната детска забавачка за децата си и вземат безплатни билетчета за градския транспорт независимо, че повечето живеят в района или мъжете им ги возят. Говорят си на изключително развален английски за манджи и деца. Това е общо взето. Повечето от тях са в Канада десетина години и си ги прекарват в курса по английски просто щото докато си отгледат дечицата така им е по-удобно.
Това имам предвид като казвам Доживот

И другата ми мисъл е, че е доста по-добре човек да си дойде с научен от БГ език, щото тук да учиш езика тепърва е доста времепоглъщащо!