Интернет?
Малките фирми използват Бел за ДСЛ (жиците един вид), но не винаги използват Бел за IP трафик.Lub0 написа:Специално за ДСЛ, всички малки фирмички използват Белл така че какво роптаете срещу Белл не ми е ясно...
Допреди две години беше нормално 4-5 GB трафик на месец за домашен Интернет. Съответно ISP-тата са си правили инфраструктурата и сметките за такъв трафик. Днес реалността е друга - стотици гигабайти се точат наляво и надясно. Това означава повече разходи за ISP-тата, които трябва да се покрият по някакъв начин - тоест с пари от клиентите.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Всеки уважаваш себеси "табарнак" използва телефон на видеотрон, но по него неможеш да получиш DSL интернет защото е VOIP телефон.
За справки в колбанет можеш да използваш телефон 514-227-1669 и ако езиковите ти познания са ниво КОФИ ( нулеви) можеш да говориш с Елена на руски език. Цената им за Dry loop в Монтреал (зона А) е 5,31$ месечно.
Надявам се да съм бил полезен.
За справки в колбанет можеш да използваш телефон 514-227-1669 и ако езиковите ти познания са ниво КОФИ ( нулеви) можеш да говориш с Елена на руски език. Цената им за Dry loop в Монтреал (зона А) е 5,31$ месечно.
Надявам се да съм бил полезен.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Привет банда!

Аз съм със Симпатико (т.е. Бел), неограничен 5-мегабитов нет, и съм доста доволен.
На месец общият ми тарфик е към 500Gb, скоростта е ОК, точни са с подръжката...
Чат-пат ме пробват с надписани сметки (нищо особено по 2 - 5 долара), ама аз внимавам...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Ние имаме същия проблем с Видеотрон. Вече две години сме с този интернет и правиме месечно три пъти повече от това което ни се предлага от 1 октомври. Само, че когато се обадих да се откажа, ми казаха, че трябва да си платя неустойка от 120 долара, независимо, че те променят условията на договора.
Това, което ми каза служителкато по телефона е, че ако искам неограничен, мога да мина на бизнес тарифа, която е около 100 долара на месец. Но няма гаранция, че и там няма да го променят в един момент.
Аз също съм любопитна да знам и за други възможности, но без БЕЛ.
Това, което ми каза служителкато по телефона е, че ако искам неограничен, мога да мина на бизнес тарифа, която е около 100 долара на месец. Но няма гаранция, че и там няма да го променят в един момент.
Ето ти и за втори :")). И в нашия квартал хич го няма БЕЛЛ,krimon написа:брей, за пръв път чувам, че Бел са го шитнали от някой квартал без право на завръщане
Видеотрон е на мода, Белл не може да достави и 1 Мегабит ... далеч им е централния офис.
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
- Дякон Игнатий
Недей да си толкова доволен.Със следващата фактура ще ,се изненадаш доста.Симпатико вече не предлагат неограничен достъп.За Кобек имаш 3 избора: дайл-ъп, 30Гб./ мес.45 долара, и 100 Гб./мес. 75 долара + такс.IvHaydu написа:
Аз съм със Симпатико (т.е. Бел), неограничен 5-мегабитов нет, и съм доста доволен.
На месец общият ми тарфик е към 500Gb...
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Още един вариант за Интернет - Вандервелт (Von der Welt inc). Ползвам го от около 2 години и съм доволен.
Плюсове:
- скорост 5 мб
- 35 дол с таксите, ако ползваш телефон от Бел, ако не - 40 с включени такси
- неограничен достъп
- без договор
- ако се наложи да не ползваш Интернет за определен месец или месеци, се обаждаш до 15 число на предния месец и ти се спира, след това без заплащане на такса като се обадиш ти го пускат
- ако се местиш от адрес на адрес не се заплаща такса
- плащаш еднократно депозит от 100 долара за модема, които пари ти се връщат с връщането на модема
Минуси:
- пускането на Интернета не винаги става на обещаната дата
- за спирането на Интернета за определен период от време трябва да се увериш в писмен вид (да получиш потвърждение по мейла или пощата), че е заявено и регистрирано да бъде направено, както и да провериш, че е спрян.
Тел. за връзка: (514) 956 54 42 - говори английски и френски
Плюсове:
- скорост 5 мб
- 35 дол с таксите, ако ползваш телефон от Бел, ако не - 40 с включени такси
- неограничен достъп
- без договор
- ако се наложи да не ползваш Интернет за определен месец или месеци, се обаждаш до 15 число на предния месец и ти се спира, след това без заплащане на такса като се обадиш ти го пускат
- ако се местиш от адрес на адрес не се заплаща такса
- плащаш еднократно депозит от 100 долара за модема, които пари ти се връщат с връщането на модема
Минуси:
- пускането на Интернета не винаги става на обещаната дата
- за спирането на Интернета за определен период от време трябва да се увериш в писмен вид (да получиш потвърждение по мейла или пощата), че е заявено и регистрирано да бъде направено, както и да провериш, че е спрян.
Тел. за връзка: (514) 956 54 42 - говори английски и френски
И ще продължа да съм недоволна от BELL и най-вече от техните телефонни услуги. Още си спомням позвъняваниятя в 3-4 часа през нощта, многократните позвнявания през деня и винаги беше факс сигнал. За мен това е монополист с най-лошия "service a la clientele".Lub0 написа:Godis, прочети мненията на AnnaR - тя роптае
На всички Ви благодаря за отговорите, определено ми се поизясниха нещата и независимо кой доставчик да избера, ще трябва да си пусна допълнителна телефонна линия.
Последно промяна от AnnaR на Пет Сеп 07, 2007 7:53 pm, променено общо 3 пъти.
Току що, анулирах договора ми с Видеотрон без неустойки. Единствено е, че искат 1 месец предупреждение и ще ме изключат на 7/10/07 окончателно. Ако, си решена да ги елиминираш и ти, направи го възможно по-скоро, за да не плащаш неустойки. За мен крайната дата беше 13/09, но не зная дали не зависи от датата на фактурата, защото има съвпадение.Mariana написа:Ние имаме същия проблем с Видеотрон. Вече две години сме с този интернет и правиме месечно три пъти повече от това което ни се предлага от 1 октомври. Само, че когато се обадих да се откажа, ми казаха, че трябва да си платя неустойка от 120 долара, независимо, че те променят условията на договора.
не ми се иска да изпадам в смешни ситуации, обеснявайки неща, които не са ми много ясни, но с две думи, това което разбрах от проведените разговори с техници и служители на въпросните фирми е, че IDSL изисква да имаш "наземна" телефонна линия, а моят телефон с Видеотрон явно "минава по кабела" и затова ми се налага да открия втора линия, за около 5$/месечно поддръжка. Между другото, често ме питаха телефона, който давах дали е мобилен, проверявайки възможността за ADSL на адреса ми, а това е домашният ми телефон.Godis написа: Само не ми е ясно защо ще си пускаш втора телефонна линия ?
За сега имам още един месец, през който ще трябва да си намеря нов интернет доставчик. Ясно ми е, че качеството няма да е толкова добро, както до сега и едва ли ще ми е кой знае колко по-евтино, но не искам да имам лимит. Нужни са жертви

Последно промяна от AnnaR на Пон Окт 29, 2007 8:19 pm, променено общо 3 пъти.