Запитване относно образование в САЩ и КАНАДА
-
Съвсем небрежно да попитам, 12 клас съм и ми предстои тойфел скоро, мисля с висок резултат да го взема, около 100....дипломата си ми е над 5....искам в макгил....колко е вероятно...инглиша си ми е флуент, ама май всички се бутат там...така като гледам ми се очертава единствения избор в монреал, освен конкордия, ама не чувам добри неща за там, може и да се бъркам...
поздрави.
поздрави.
Аз не виждам да имаш проблем с прием в МагГил, защо не погледнеш на сайта какви са изискванията за специалността, която искаш да запишеш.
http://www.mcgill.ca/
http://www.mcgill.ca/
-
Ми, видях, че искат 100 точки на TOEFL iBT, ама конкретно оценки не видях...добри постижения искат...та някой с опит да каже..
Сега ще погледна по-обстойно.
И все пак искам да чуя мнения за Конкордия.
едит:
За management 100 на TOEFL, и B в Advanced Level mathematics...по математика само 5'ци тук таме някоя 6ца, класирам ли се...ама не знам, може да сме им под нивото и да не сме "advanced" ...

едит:
За management 100 на TOEFL, и B в Advanced Level mathematics...по математика само 5'ци тук таме някоя 6ца, класирам ли се...ама не знам, може да сме им под нивото и да не сме "advanced" ...
Последно промяна от justanotherfan на Чет Окт 11, 2007 6:41 pm, променено общо 1 път.
Re: университети
В Гугъл можеш да намериш над 1000 вида класации на университети и всяка показва различни параметри, защото измерва различни работи. Факт е обаче, че МгГил е един от най-престижните университети в Северна Америка и в по-известните класации винаги е в първата 10-ка. Твой е изборът коя класация ще гледаш и на коя ще вярвашriba_mech написа:http://www.webometrics.info/top100_cont ... usa_canada
Университетът на Монреал е на 79 място в света и на 63 място за САЩ и КАНАДА, а Университетът Мак Гил е на 95 място в света и на 74 за САЩ и КАНАДА, след Университетите на Торонто 28/27 , на Британска Колумбия 35/34, на Албърта 53/47, Калгарийският Университет 72/59 и неизвестният ми досега, но също на по- предна позиция Университетът Саймън Фрейзър със съответно 66 място в света и 55 за САЩ и КАНАДА.

ми погледни първо деjustanotherfan написа:Ми, видях, че искат 100 точки на TOEFL iBT, ама конкретно оценки не видях...добри постижения искат...та някой с опит да каже..![]()

там не се кандидатства с оценки, като в Бг предполагам

Постижения искат когато се кандидатства за докторат, примерно твои статии в международно известни научни списания. Като кандидатстваш за започване на бакалавърска степен, нямаш никакви проблеми като си покриеш английския език.
-
- Обратна връзка:
в Мк Гилл взимат под внимание и бекгроунда на кандидата зависи и от специялността и от др кандидати
днес зам директора на моята програма ми каза че за следващата година от януари ще приемат много кандидати с по две градуате степени
в момента в нашия мастър има двама души с докторски степени...
но има и хора с добър но не перфект енглиш
така че мн зависи от зависи
днес зам директора на моята програма ми каза че за следващата година от януари ще приемат много кандидати с по две градуате степени
в момента в нашия мастър има двама души с докторски степени...
но има и хора с добър но не перфект енглиш
така че мн зависи от зависи
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
-
Да, съгласен съм, ама нямам избор трябва да съм в Монреал...а френският колкото и да съм го учил не бих си причинил да уча в университет на квебекарски...английския си ми е флуент, готвих се за кембридж профишънси, така че няма да имам ядове...Lub0 написа:Проблема с каласациите е, че според мен трябва да се гледат по специалности, а не по университети...
Остава Макгил или Конкордия...дано е първия!