ОСВОБОДИХА БЪЛАГРСКИТЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
rorcho
Обратна връзка:

Привет !

Мнение от rorcho »

Привет !

Има хора, които не са наясно как завърши цялата процедура, България не е дала тези милиони и това с магистралата и жп. линиите няма да стане, Кадафи прекали и EU и особенно френските политици си свършиха работата, маи не се сещатe, кой даде доста пари, в нета има доста информация. БГ ще даде но няма да е толкова много и ще е помощи към личението на децата и тези помощи първо ще отидат в европейската фондация за тази цел.

ДОСТА БЪЛГАРИ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ПО-РАНО КЪМ 1999-2001 МОЖЕШЕ МЕДЕЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ДА МИНАТ МЕТЪР И ДА СЕ ВЪРНАТ. ДА АМА НЕ ПРОСТО ТЕ БЯХА ИЗБРАНИТЕ ДА БЪДАТ ВИНОВНИ С КОИТО ЛИБИЯ ЩЕ ХВЪРЛИХА ПЯСЪК В ОЧИТЕ НА РОДИТЕЛИТЕ. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ЗАЩО БЪГАРКИТЕ - АМИ НИЕ СМЕ СИ СЛАБА ДЪРЖАВА С КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ ВСИЧКО. НАДАЛИ ТАКОВА НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ С МЕДЕЦИНСКИ СЕСТРИ, КОИТО СА ОТ ФРАНЦИА, ИТАЛИА, ПОЛОША ВСЕ ПО-ВЛАСТВАЩИ ДЪРЖАВИ А НИЕ СМЕ ПРОСТО ДЕВЕТА ДУПКА НА КАВАЛА. НЯМА СЛУЧАЙННИ НЕЩА ТАКА, ЧЕ ДА НЕ СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ЛЕСНО МОЖЕШЕ ДА СИ ВЗЕМЕМ МЕДЕЦИНСКИТЕ СЕСТРИ. ВСИЧКО СИ БЕШЕ ПЛАНИРАНО. КАДАФИ СИ ВЗЕ ТОВА, КОЕТО СИ ПОИСКА АМА ТО ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА 8) ОПРЕДЕЛЕНО И БГ ПОЛЕТИЦИ ПРАВИХА ГРЕШКИ НО ПАК ЩЕШЕ ДА ДОПРЕ ДО ДОСТА ПАРИ, ДОБРЕ ЧЕ ВЕЧЕ СМЕ В EU ТАМ ПО СЕ ЧУВА НАШИЯТ ГЛАС - АМИН :saint:

Радвам се, че те са върнъха и не е редно да се казва, че те сами са решили да отидат там , БЪЛГАРИЯ накара тези медецински сестри да отидат да работят в ЛИБИЯ защото стандарта в БГ е мнооого лош, медецинска сестра в БГ получава 150-200 CAD. Тези жени бяха там за да изхранват децата си те да живеят в БГ - евала, че имат тази воля.
ОПРЕДЕЛЕНО НИТО ЕДИН ОТ НАС ИМАТ ТАКАВА ВОЛЯ, НАПРОТИВ НИЕ ТЪРСИМ ПО-ЛЕСНИЯТ ВАРИЯНТ, ДА ОТИДЕМ СЪС СЕМЕЙСТВАТА СИ В ПО-РАЗВИТА ДЪРЖАВА КЪДЕТО ИМАМЕ ПЪЛНИ ПРАВА !

ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ, АКО НЯКОЙ ИСКА ДА СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ Е БЪЛГАРИН ТО ТОГАВА ДА ОСТАНЕ В БГ И ДА СЕ БОРИ ЗА НЕЙНОТО РАЗВИТИЕ А ДРУГИ, КОИТО СЕ МАХАТ ОТ ТАМ ДА НЕ МИ СЕ ПРАВЯТ НА НАЦИОНАЛИСТТИ ИЛИ ШОВИНИСТИ ИЛИ НЕЩО ОТ ТОЗИ РОД, КОГАТО ТИ Е ШИРОКО ПОКРАЯ ВРАТЪ ДРУГА ПЕСЕН ПЕЕШ! 8)

БЪЛГАРСКИТЕ ЕМИГРАНТИ СА ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЦЕННОСТИ - УВИ И АЗ СЪМ ЕДИН ОТ ВАС ... :nenam:

Слаба държава сме си , няма какво да се лъжим, добре че сме си в НАТО и ЕС, че всичко може да се случи 8)
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

като бг имигрантите са предатели ,ти каде си трьгнал ,я си стои в бг и работи за просперитета и .да не питаш после да си трьгвам ли или не ,на 18 ден или на втория месец .
THE LAST LINE OF DEFENSE
гицка

Мнение от гицка »

а бе ророчо
майка ти да не ти се кара че стоиш докъсно на компютъра?
БайМиле

Мнение от БайМиле »

А бе вие от Варна какво пушите там в прованса че ви 'навежда' на такива мисли - Единият вече брои разрядите и пенсийте на внуците на децата на медиците.. . Другият го удря на милиционерски идеализъм и начален стадий на параноя.. .
Omega3

Мнение от Omega3 »

filipne написа:Аз пък съм 100 % сигурен, че ако не бяха дали "чужди" пари , щеше да има мрънкачи да оплакват как е възможно нищо да не дадат :shock:

Ако Либия беШе вьрнала сестрите и беШе дала 10 mилиарда $ на Бьлгария, пак ШтеШе да има мрьнкачи.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Рорчо какво си седнал да обяснаваш на някой ограничени и простовати хора -губиш си времето.Вярно е че сме българи ,но това че българите били оправни и така нататък,е мит.Всичко вече е единични случай.По природа българина е продажен и вековете история в много случай си го е показала.
Странното е че някъде по света има от тези простовати хора които по една или друга причина са успяли да отидат и сега са там,как -не се знае? Както се казва"Пияния и Господ го пази"
Рорчо да сме единни тези дето си помагаме ,другите дето гледат как да натиснат "съседа" та да потъне просто не си струват и така ще си отидат от живота без да са разбрали защо са живяли.

Думите, които ще прочетете по-долу, са написани върху надгробната плоча на англикански епископ в Криптата на Уестминстърското абатство:

"Когато бях млад и свободен и въображението ми не знаеше граници, мечтаех да променя света. Като започнах да остарявам и помъдрявам, открих, че светът няма да се промени, така че поукротих стремежите си и реших да променя само страната, в която живееех.

Но и тя изглеждаше непоклатима.

В залеза на моя живот, в последен отчаян опит се залових да променя поне моето семейство, най-близките ми, но уви, те не искаха и да чуят.

Сега, когато лежа на смъртния си одър, внезапно прозрях: ако най-напред бях променил себе си, тогава, чрез моя собствен пример щях да променя семейството си.

Вдъхновен и насърчен от моите близки, щях да мога да направя и страната си по-добра, а кой знае, може би дори щях да успея да променя света."
Аватар
rorcho
Обратна връзка:

Здравей!

Мнение от rorcho »

JoroF написа:като бг имигрантите са предатели ,ти каде си трьгнал ,я си стои в бг и работи за просперитета и .да не питаш после да си трьгвам ли или не ,на 18 ден или на втория месец .
Просто и аз съм емигрант следователно и аз съм един от многото предеатели на българските ценности и да съм си честен не ми пука. Не отивам в америка за първи път, работил съм там 4 месеца, знам как се работи и няма какво да ме изненада, видял съм доста свят така че JoroF не си мисли че ще се върна в БГ !
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

VIVARO, искам да те попитам лично ти колко пъти си бил в сливенски затвор?А в либийски?На база на какъв личен опит правиш подобен коментар?
Аз лично като дете съм била в Либия и наистина не ти пожелавам да попаднеш на подобно място!!!!!
Който не е дишал пясъците на арабската пустиня няма право да обобщава!
Искам да те попитам,ако утре жена ти или дъщеря ти бъде изтезавана с ток или онези рязани арабели и причинят такива мъчения,които е трудно да ти опиша тук дали така ще говориш?
Хайде да не ставаме цинични.Точно защото бензина,храната и сметките растат ние търсим по-добри решения за себе си и семействата си нали?
Аз лично се радвам от хода на събитията,защото за първи път повярвах в нещо.Не,че някой ще дойде и ще ни спаси!А че утре ,ако в друга точка на планетата се случи нещо подобно с български гражданин ще има възмездие за това!
И не на последно място,тук пишат доста хора упражняващи медицинската професия,имайте малко уважение поне!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

estoyanova сигурен съм,че на някой хора ще трябва да им обясниш думичката УВАЖЕНИЕ.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

VIVARO -това е живия пример за Българина-егоист до край,саможивец,овълчен,"може на мен да не ми добре,но и на Вуте да му е зле".
Да беше наистина ти там и да усетиш "тръпката" да ти упрат дулото на главата,или някой да допре ножа на врата....няма ли да ти е мил живота тогава ,а младежо?Сигурно щеше да се напишкаш от страх.....
Много си странен ,ходил ли си скоро на преглед,вече медицината напредва,може пък и да ти помогнат ...иронично
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Напълно споделям мнението на VIVARO, и ще обясня защо:
Защото не ми харесва това, че всички започнаха със зрелищата и трупането на дивиденти още от летището, почнаха да раздават почивки, работа за цялата рода и т.н... та щом сте толкова ларж с народните пари, спомняте ли си двамата шофьори дето им резнаха главите наскоро? Техните дечица дали отидоха в резиденция Бояна, дали получиха по 1000лв? Или пък почивка на море или планина? На техните вдовици дали им дадоха работа по избор, за да има какво да ядат тези дечица?

Така че стига вече глупости и циркове, аз ако съм на мястото на сестрите, че върна тези пари и привилегии и ще им кажа на политиците да си ги заврът отзад и никога няма да им простя тези 9 години...

И последно за политическата страна на въпроса какво да говорим, то е ясно, че Франция ще има най-голама полза от станалото, а БГ-то ще го отнесе както винаги...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Любо,аз нямах предвид за парите,"зрелищата","дивидентите","работата за цялата рода"....
А за радостта от това,че се върнаха живи и здрави.това е което поне за мен е важно,аз гледам само и единствено от тази гледна точка,щ.
Не ме интересуват другите неща около тях,а само живота им.
А колкото до това дали ще могат"да заврат нещо на някого в тази държава за 9-те години това едва ли ще стане.
Ако не бяха другите държави които се застъпиха,определени "сили" като ООН и прочее нищо нямаше да се случи и предполагам отдавна щяха да са си отишли невинните хора(не вярвам всички да са виновни,ако изобщо измежду тях има виновни)
България нищо не направи ИСТИНАТА Е ТАЗИ.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

А пък аз точно това имах в предвид, нямам нищо против частни фирми и лица да им дадът и по 100 милиона лева ако искат, но съм твърдо против правителството да дава каквото и да било - пари, почивки, работа, опрощаване на медицински осигуровки, дългове към други държави и т.н., защото това е подигравка с останалите 7 милиона Българи...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
OILERS

Мнение от OILERS »

Не искам да повтарям писалите преди мен , обаче къде бяха нашите управляващи когато в жив кадър заклаха двамата шофьори на камьони в Ирак.Те също имат деца и роднини.И те отидоха там защото
децата им бяха гладни.Защо не компенсираха техните роднини при това че шофьорите са мъртви и вече по никъкав начин не могат да им помагат?Не виждам по какъв начин медиците ни са допринесли поне за по-добрия имидж на страната ни,за да им се оказват такива почести.Отделен е въпроса с какво око ни гледат вече всички останали.Предполагам ,че ни поставят в графата вечно губещи и неможещи сами да си решават проблемите.

Някои от вас явно са прочели само едната част от написаното от мен.
Повтарям от чисто човешка точка аз също се радвам , че тези хора
се измъкнаха живи и здрави даже във вид по-добър от колкото преди

Въпросът е в това ,че някои от върховете на държавата се уляха покрай тях.И нали така беше - не е луд който яде баницата ,луд е този който му я дава.

И още нещо в отговор на това дали имам представа какво е в Либийски затвор , аз лично нямам обаче дали питащата има? Защото аз имам бегла представа какво е в Сливенския.А относно загрижените за здравословното ми състояние , мога да им кажа само едно - и в психологически и във физически аспект съм много добре.Това ,че даден човек има по-различно мнение от общоналоженото , според мен не означава , че се нуждае от мед. помощ.Доколкото видях има и други на същото мнение.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Аз също карам (засега) такси,виждам какво е на пътя,с клиенти,денем или вечер....има много "колеги" които си заслужават да ги поступват(не и убиват),но има и сериозни хора,които вършат това само за да не са гладни.
А иначе "държавата" не я интересува за никой и нищо,всички гледат само колко повече да се облагодетелстват.
Важното е за "нея" да се плащат сметки,данъци,патенти,фактури,нови коли(които едва се изплащат с честност) и така нататък ,но иначе "тя" самата не дава нищо.
Прав си за 2 колеги от София,много си прав даже...:(
Не знам ,тези медецински работници дали няма да се откайат от всички облаги,които сега им се дават.Според мен ТЕ сега още не мога да осъзнаят ,че са живи,при близките си и едва ли осъзнават останалите неща,може и след не много време да се откажат аот предлаганото.
Не знам........за всяко нещо времето си показва,кой е бил прав и кой не.
Публикувай отговор