Business Owners !

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
bateto

Мнение от bateto »

Ми сметка има ,ако имаш 215к кеш да го купиш ,щото ще ти струва 215к.Ако го купиш със заем от банката ще го изплащаш 9 год и с интереса на банката ще ти стъпи със 100к отгоре.Ако го купиш кеш можеш да го дадеш на някой хаитънин да си кара таксито с него и да прибираш 2000д на месец на които ще платиш и малко данък.При втория случай със заем от банка пак може да го дадеш на някой друг за същите пари,но нищо няма да ти остане ,защото парите които получаваш ще отиват за покриване на кредита,та даже трябва и да добавяш.И в двата случая когато си го преотдал/медалжона/ можеш да работиш и друга работа,ако не го преоддадеш може ти да си караш таксито.По горе писахме долу горе ,какво се изкарва при вариант заем от банката.
Това общо казано е сметката,далавера има примерно ,ако в близките години бързо се покачва цената на лайсъна ,например след 10 год. да струва 400к,обаче това никой не може да ти каже и предвиди.Не може да знаеш дали след 5 год общината ще отпусне нови 1000 лиценза щото града е нарастнал и има нужда от нови таксита и твоя ,който си гозакупил от частно лице,а не от общината цената му пада на 100к примерно.Това също е далавера :D ,ама с обратен знак за теб и положителен за бившия му притежател.
А дали е далавера да извадиш 215К кеш и от тях да печелиш около 1700д. на месец ти трябва сам да си решиш.За мен не е ,много малка е рентабилноста.С тези пари които получаваш не би могъл да живееш в Канада добре,даже и няма да ти стигнат да вържеш месеца,виж за Бг 2000 лв от въздуха е добре.
Лично за мен е средно добра инвестиция с почти нищожни рискове ,без никакви разходи и поддръжка и лесно управляема.Не е като недв. имущество което ангажира постоянно присъствието ти тук,подръжка на имота ,разправии с квартиранти,събиране на наемиАко имах 215К кеш бих купил един лайсън и бих се пенсионирал под чадъра на Сл. бряг.2000 лв. ми стигат да си клатя краката по цял ден докато някоя йамайка се поти на геврека по 24 часа в денонощието. :wink:
todor73

Мнение от todor73 »

Само да допълня малко батето, защото и аз малко надух нещата, по принцип за 56 часа седмично трудно се изкарват ония 1232 долара, по-скоро е нещо от сорта на 1000 долара.

Но като заключение, както каза и батето е по-добра инвестиция от недвижим имот.
Публикувай отговор