Това общо казано е сметката,далавера има примерно ,ако в близките години бързо се покачва цената на лайсъна ,например след 10 год. да струва 400к,обаче това никой не може да ти каже и предвиди.Не може да знаеш дали след 5 год общината ще отпусне нови 1000 лиценза щото града е нарастнал и има нужда от нови таксита и твоя ,който си гозакупил от частно лице,а не от общината цената му пада на 100к примерно.Това също е далавера

А дали е далавера да извадиш 215К кеш и от тях да печелиш около 1700д. на месец ти трябва сам да си решиш.За мен не е ,много малка е рентабилноста.С тези пари които получаваш не би могъл да живееш в Канада добре,даже и няма да ти стигнат да вържеш месеца,виж за Бг 2000 лв от въздуха е добре.
Лично за мен е средно добра инвестиция с почти нищожни рискове ,без никакви разходи и поддръжка и лесно управляема.Не е като недв. имущество което ангажира постоянно присъствието ти тук,подръжка на имота ,разправии с квартиранти,събиране на наемиАко имах 215К кеш бих купил един лайсън и бих се пенсионирал под чадъра на Сл. бряг.2000 лв. ми стигат да си клатя краката по цял ден докато някоя йамайка се поти на геврека по 24 часа в денонощието.