Children's Hospital случка
jet, намери си свестен домашен лекар и той ще прати при къвто специалист искаш и ако е наистина свестен лекар и специалистите с които работи ше са свестни -:)
Моя е 100 годишен унгарец и е много як, единствения доктор в Канада който съм срещнал да има желание да те излекува, сички останали искат само да те разболеят повече.

Моя е 100 годишен унгарец и е много як, единствения доктор в Канада който съм срещнал да има желание да те излекува, сички останали искат само да те разболеят повече.

Доколкото знам стажантите не поставят диагнози. Стажанта е решил че не е спешно и радиолога ще го види след 2 дена. Има сложни фрактури които засягат дистална улна и дистален радиус и проксимален - главата на радиуса, което е в лакета. Обикновено се случват на пет-седем годишни момчета, паднали от колело на протегната ръка, твоята щерка е голяма каскадьорка
... Която е на около 3 години ако не се лъжа, на тази възраст е половината хрущял
, в китката има само две грахчета, вместо 8 кости, при възрастните. Дългите кости и не се чупят а само се прегъват и пак се изправят, като зелена пръчка, така наречената грийнстик фрактура. какво е видял първия радиолог и какво втория - разрезвача на гипс
, можеш да разбереш само от репортите, които са факсвани на твоя личен лекар и от които имаш право на копие. Ако има счупване, особено ако е в лакета, по-добре разследвай и разбери каква е истината. Ако снимката не е поръчвана от лекар, а на място в спешното можеш да отидеш и със име и ХИН номер да получиш пак репорт или поне да ги накараш да го факсват на твоя ГП или педиатър. Не е толкова лесно да се четат снимки на бебета. Което не значи че трябва да се бърка, но кой не греши? И нашите сгафват отвреме-навреме. Съдят ги много, но застраховките им са железни и много скъпи. Ето една близка до грийнстик фрактура при доста по-голямо дете :

Док ако беше тука можеше да ти даде акъл някакъв но се загуби някъде ...

Док ако беше тука можеше да ти даде акъл някакъв но се загуби някъде ...
Циганите - на Сатурн !
>
Преди 8 дни се хлъзнах много лошо на една заледена локви4ка, имаше сняг отгоре ... Паднах и си счупих крака, в глезена - 2 кости са счупени... Отидохме в болницата в спешното. След прилично чакане от 3 4аса наи-накрая ме изпратиха на ренген и от там при ортопедите... Докторчето (около 20 годишен на вид) или по-точно стажанта разгледа снимките и каза, че имам голям късмет, че няма нужда от операция. Гипсиране щяло да свърши работа, но за по-сигурно ще повика истинския доктор. Дойде истинския доктор, който беше с около 2-3 години по-възрастен (и по-опитен предполагам), който каза същото. Дадоха ми рандеву за след 6 седмици ... Заведоха ме да ме гипсират. Мед.сестра, която ми слагаше гипса направо си остави ръцете ... Отдолу на ходилото сложи 2 гумени парчета, които да са като ток, за да мога уж да вървя ... , само че предното парче е по-дълго от задното
... не знам как се върви така ... Взех си патерици, опитвам се от време на време да стъпвам и на гипсирания крак... Не знам дали ще оздравее - вече 9-ти ден, а продължава да ме боли и да се надува от време на време ... Още по-силно безпокойство изпитвам като си спомня, че докато ми слагаха гипса в залата имаше една жена, на която тези 2 докторчета бяха объркали нещо и тя чакаше пак да я върнат в спешно отделение ...

и моите 5 цента: преди повече от година и половина паднах и си навехнах много лошо крака. Спешното отделение в неделя, минах за час и половина, после рентген веднага. Нямам оплакване от голямо чакане
Докторът /възрастен виетнамец/ гледа снимката - нищо ти няма, можеш да си ходиш, няма нужда от обездвижване на коста. Лежа си аз един месец в леглото, не мога да мръдна. Кракът продължава да се подува, аз да вдигам температура, изобщо не мога да стъпя на крака. Успявам да се добера до личния лекар, който поиска радиолога да прочете отново снимката и да му препрати преписката със спешното. От преписката стана видно, че радиолог е "чел" снимката след 3 дни! втори радиолог с различно от неговото становище - след още една седмица. Личният лекар поиска нова ренгенова снимка, на която се оказа, че има някаква трохичка кост, която плувала някъде си в ставата. Нямало нужда от гипс, щяло да се оправи с рехабилитация, прати ме на ортопед. В ортопедията ми дадоха час след 1 година. Цяла година си куцах докато не открих един български рехабилитатор, който ми каза какво да правя: какви упражнения и с какво да го мажа. Според него, кракът ми щеше да си се оправи максимално за 3 месеца, ако е бил обездвижен в началото. Състоянието му съществено се подобри, но година и половина и все още кракът ми не е добре, въпреки "перфектното" здравно обслужване.