albatros написа:Здравейте,
Чета форума и виждам, много негатизъм и песимизъм по отношение на имиграцията в Канада. Действително Канада не е розова, но има много положителни неща. Според мен обаче, хората които са дошли тук с ясна цел и план обаче успяват.
Преди време бях чел кратко есенце например как Alexa е преминал през системата.
Искам да приканя българите, които се чувстват удовлетворени от Канада на напишат накратко, как са минали през системата. Една страница е повече от достатъчна, малко за бакграунда, първи стъпки в Канада, трудни моменти, моменти на пробив. Не става дума за големи мангизи и подобни, става дума за хора които са HAPPY.
Нека да вдъхнем малко оптимизъм на тези дето ни четат в БГ.
Основна ми цел е да се видим какви сме от очите на успелите a много от читателите на форума може да видят себе си и да открият нещо ново.
Let's try.
Здравей albatros !
Едно време в БГ имаше едни железни лостове зад блоковете, на които хората изнасяха да си тупат килимите. Та когато едно семейство изнесеше килим , които е толкоз голям, че не ставаше на лоста и толкоз дебел , че здравата двоика едвам го мъкнеше, знаеш ли, какво се случваше. То започваха едни оплаквания едни вопли и едни тиради как тоз килим им е взел здравето и че дори с прашосмукачката Рейнбоу (май по-правилната дума е пералня) за 1500 дето са я взели спецялно за него пак не могат да го учистят и т.н. и др.п..
Ти сега да ни си помислиш, че тез хора ще изхвърлят килима и така ще се лишат от смисъла на живота си.
Да не искаш да кажеш, че тези хора не са щастливи,пардон,HAPPY.

(на теб може да ти е странно туй с килима, но да знаеш , че те пък много се чудят как може някои дададе повече пари за компютър и след туй само проблеми с него

за колата да не говорим

)
А ако мислиш че с "негатизъм и песимизъм" ще се спре емиграцията, то следва да ти обадя (както казва маргинала

), че точно това я подхранва най-силно.
Можеш ли да посочиш поне един форум по песимистичен и негативен от този и с по-голяма секция с кандидат емигранти от този.
Ами, че то целия тоз форум, е на успяли българи!