Мисля, че въпроса не е до влизането в системата- работа в Монреал се намира и не е проблем до колкото знам, само че за никакви пари. Астерикс (пак оттам)-нея пък аз лично я познавам, също е биохимик и работи за жълти стотинки. При това е сама с две деца- едва свързва двата края. Монреалец от сума ти време и разправя да се маха, но тя не се решава да рискува...
Имам и колежка-местна кебекуа с докторат по биохимия- същата история. Затова и сменя професията. Абе не знам за другата част на Канада или за Щатите, но в Квебек май с тази професия семейство не се храни.
Ами той не се оплакваше от заплатата си като беше в Монреал, освен това казваше че докато децата са при теб, е по-изгодно да си тук. Ама зависи и от нивото на което работиш, неговото беше високо.
Значи при Ален вид много ми харесва подходът му - не ми се получава, трябва в мен да е грешката. Така по принципа на опита и грешката ще намери верния път за себе си. И аз бих му препоръчала да пуска в цяла Канада, да се ограничи човек в град Квебек е лудост. Наистина по-отворени към имигрантите са шефовете имигранти, а такива в град Квебек едва ли има много.
A sa6to ne se poogledate isvan Montreal...As rabotia po specialnosta v Abitibi Temiscamingue i triabva da vi kaja, 4e vsi4ko stana mnogo lesno...dori tai kato niamam statut na resident permanent, rabotodateliat mi mi napravi permis de travail i mi plati bileta ot bg. E ne sam farmaceft i profesiata mi ne e podvlastna na order, no e profesia ot vi6ia echalon...taka 4e savetvam vsi4ki- ogledaite se isvan montreal...a az sega 6te podavam dokumenti sa immigracia
uspeh