а аз искам да попитам какви документи трябва да се носят като се явяваш на теоретичен изпит.
Казаха ми, че без cartе de soleil не ставало - вярно ли е?
шофьорски книжки?????
След като прочетох мненията на колегите от форума силно се заинтересувах и реших да позвъня в SAAQ. От там ми казаха, че не е необходимо да чакам 36 месеца за да се явя на изпит при тях ако ги имам (месеците) като стаж от България. След като ги попитах какво да направя за да получа класс 1 който покрива всички останали те ми отговориха че първо трябва да си извадя медицинско и ме попитаха дали искам да ми изпратят формуляр. После трябвало да се явя на два теоретични изпита, можело и в един и същи ден, за което трябва да имам 54 $ и записана дата. После следвало насрочването на практически изпит, за който трябвало да имам нает камион, записана дата и платена такса. Ако успея следвали и други плащания. За училищен автобус май се изисква и сертификат за завършено обучение.
Така и не разбрах какво точно включват теоретичните изпити но те ми препоръчаха да звъня по автоучилищата. Цените са най-различни, но около 300$ за теорията с учебници и помагала, пък за практиката в зависимост от часовете. Най-евтиното беше 20 часа за 750$ за таксите и разходите по изпита така и не разбрах добре. Сега ме интересува откъде да намеря дискове и/или литература за теорията.
Така и не разбрах какво точно включват теоретичните изпити но те ми препоръчаха да звъня по автоучилищата. Цените са най-различни, но около 300$ за теорията с учебници и помагала, пък за практиката в зависимост от часовете. Най-евтиното беше 20 часа за 750$ за таксите и разходите по изпита така и не разбрах добре. Сега ме интересува откъде да намеря дискове и/или литература за теорията.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!