Офис-служителите на авиокомпаниите в Бг идея си нямат какви ваксини й трябват на котката.За това всяка държава си има собствени изисквания.Чети каквото ти е пратил VanBC.А за пътуване на ж. в кабината-може и клетка,но с определени размери-за котка е лесно/освен ако не е някой мутирал гигант като тукашните /.По-удобно е за животното,а и за собственика.За необходимите размери можеш да питаш в авиокомпанията.
Не забравяй да направиш резервация за животно поне 20тина дни по-рано.Нашето кучеобразно нещо тежи 3.5 кг и ми струваше 105 евро в кабината с КЛМ.Понесе му добре полета,чак ме е яд,че не си взех и котката с мен.
Аз преди време питах за САЩ и се обадих в посолството и от там ми бяха казали валидна ваксина за бяс, добър външен вид и да е чисто. Така че можеш да се обадиш в консулството на Канада и от там да ти дадат също информация. Питай дали трябва да седи някъде 1-2 седмици като инкубационен период ако случайно е болно от нещо.
Nie leiahme s kotkata predi 6 meseca. Niamahme nikakvi problemi. Parvo otivate v vet. kabinet - te slagat vsichki neobhodimi vaksini - ednata ot bias, i edna druga, pishat go v zdravnata knijka na kotkata, koiato triabva da se zaveri - adresa e v podrobnata statia v tozi forum. Edin den predi poleta otivate na letishte ( nie ne nosihme kotkata - samo dokumenta), tam za 1 sek. biat pechat. Nie letiahme s lufthanza, kotkata v bagajnoto, v kletka. Moga da kaja che e mnogo spoluchlivo., sled 12 chasa pat - tia si beshe mnogo dobre. Pri vlizane v Canada, ni proveriha da ne nosim koteshka hrana. Niamashe nikakvi problemi - ni za nas ni za kotkata. Cialata procedura izglejda mnogo po-slojna, ot kolkoto si e. Uspeh!