krimon, мисля че отклоняваш темата. Ето какво беше написал човека:krimon написа:clio, мисля като пиша и се намирам в Канада, българка по произход.clio написа:Човек7George написа:Аз пък не знам какви са тия хора дето не могат да си кирилизират XP-то и да си купят БДС клавиатура или да си налепят буквички по стандартната.
:unhappy: Явно много ги мързи.
А някои много се гордеели че са българи при това...
Знам и други линкове за превод от шльокавица и кирилизиране:
http://www.uni-bonn.de/~manfear/cyrlatencoder.php
http://www.2cyr.com/ти ме разби с логика. Ти знаеш ли, че в този форум има хора и в Канада???
А случайно да знаеш, че:
1. Тука БДС клавиатурите в местните магазини с лопата да ги ринеш.
2. Не знам как с компютрите, но тук не навсякъде имаш привилегията да си инсталираш каквото ти душа поиска на компютъра на работа.
Хайде сега си помисли малко и друг път като пишеш: МИСЛИ какво пишеш и за кого го пишеш.
1. Тръгвайки за насам си купихме бг клавиатура, която донесохме.
2. На работата си инсталирах кирилизираща програма за 5 мин. от сайта на инженера, без това да тревожи някого.
Дали твоите доводи са достатъчно добри, за да "съветваш" 7George да мисли, преди да пише? Вероятно той е постъпил по същия начин като мен.
Аз лично схващам, че някои хора имат проблеми с Кредор и се търси начин как да проработи."Аз пък не знам какви са тия хора дето не могат да си кирилизират XP-то и да си купят БДС клавиатура или да си налепят буквички по стандартната.
Unhappy Явно много ги мързи.
А някои много се гордеели че са българи при това..."
Но 7George смята, че хората явно ги мързи и явно като теб е толкова наясно с това в колко фирми сам имаш права да инсталираш неща по компютрите, с които работиш. Смея да твърдя, че на повечето места нямаш права да инсталираш.
Второ - 99% от хората, които познавам в Канада, включително и мен не са дошли в Канада с БГ клавиатура.
Трето и много важно не схванах смисъла на това:
Отново - от хората, които познавам не съм чул някой да се мисли за Канадец или да е загърбил българския си произход. Вярно, че из форума има няколко "индивида" и в двете крайности: едни дето са 100% против българската си същност и други, които много държат да се пише на кирилица. Имаше едни мъдри думи, че "не е важно как си облечен, а какво имаш отвътре".clio, мисля като пиша и се намирам в Канада, българка по произход.
Най на последно място. Това с "мисленето" е важно, защото иначе ако не ти се мисли много ... ами има си форум: "Приказки под шипковия храст". Там е мястото е за "пиши преди да мислиш".
Ако ли не, много лесно се мести мнение от един форум в друг.
С най-добри пожелаания и ... "мислете"