"Превод" от латиница на кирилица

Само за полезни връзки
Аватар
clio
Модератор

Re: Кирилица

Мнение от clio »

krimon написа:
clio написа:
7George написа:Аз пък не знам какви са тия хора дето не могат да си кирилизират XP-то и да си купят БДС клавиатура или да си налепят буквички по стандартната.
:unhappy: Явно много ги мързи.

А някои много се гордеели че са българи при това...

Знам и други линкове за превод от шльокавица и кирилизиране:
http://www.uni-bonn.de/~manfear/cyrlatencoder.php
http://www.2cyr.com/
Човек :roll: ти ме разби с логика. Ти знаеш ли, че в този форум има хора и в Канада???
А случайно да знаеш, че:
1. Тука БДС клавиатурите в местните магазини с лопата да ги ринеш.
2. Не знам как с компютрите, но тук не навсякъде имаш привилегията да си инсталираш каквото ти душа поиска на компютъра на работа.

Хайде сега си помисли малко и друг път като пишеш: МИСЛИ какво пишеш и за кого го пишеш.
clio, мисля като пиша и се намирам в Канада, българка по произход.

1. Тръгвайки за насам си купихме бг клавиатура, която донесохме.
2. На работата си инсталирах кирилизираща програма за 5 мин. от сайта на инженера, без това да тревожи някого.

Дали твоите доводи са достатъчно добри, за да "съветваш" 7George да мисли, преди да пише? Вероятно той е постъпил по същия начин като мен.
krimon, мисля че отклоняваш темата. Ето какво беше написал човека:
"Аз пък не знам какви са тия хора дето не могат да си кирилизират XP-то и да си купят БДС клавиатура или да си налепят буквички по стандартната.
Unhappy Явно много ги мързи.

А някои много се гордеели че са българи при това..."
Аз лично схващам, че някои хора имат проблеми с Кредор и се търси начин как да проработи.
Но 7George смята, че хората явно ги мързи и явно като теб е толкова наясно с това в колко фирми сам имаш права да инсталираш неща по компютрите, с които работиш. Смея да твърдя, че на повечето места нямаш права да инсталираш.
Второ - 99% от хората, които познавам в Канада, включително и мен не са дошли в Канада с БГ клавиатура.
Трето и много важно не схванах смисъла на това:
clio, мисля като пиша и се намирам в Канада, българка по произход.
Отново - от хората, които познавам не съм чул някой да се мисли за Канадец или да е загърбил българския си произход. Вярно, че из форума има няколко "индивида" и в двете крайности: едни дето са 100% против българската си същност и други, които много държат да се пише на кирилица. Имаше едни мъдри думи, че "не е важно как си облечен, а какво имаш отвътре".
Най на последно място. Това с "мисленето" е важно, защото иначе ако не ти се мисли много ... ами има си форум: "Приказки под шипковия храст". Там е мястото е за "пиши преди да мислиш".
Ако ли не, много лесно се мести мнение от един форум в друг.
С най-добри пожелаания и ... "мислете" :wink:
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
Аватар
krimon
гугуле

Re: Кирилица

Мнение от krimon »

clio написа:Най на последно място. Това с "мисленето" е важно, защото иначе ако не ти се мисли много ... ами има си форум: "Приказки под шипковия храст". Там е мястото е за "пиши преди да мислиш".
Ако ли не, много лесно се мести мнение от един форум в друг.
С най-добри пожелаания и ... "мислете" :wink:
това ми звучи като заплаха от страна на модератор :twisted:

иначе има резон в това, което говориш, но не държиш сметка за тона и начина, по който репликира на 7George. Аз лично не ти отговорих за Кредор, а по 2-те точки, които обособи по така повдигнатия въпрос :wink:

ето, препрочети се сам и ми кажи дали си отговорил "политически коректно" :
clio написа:Човек :roll: ти ме разби с логика. Ти знаеш ли, че в този форум има хора и в Канада???
А случайно да знаеш, че:
1. Тука БДС клавиатурите в местните магазини с лопата да ги ринеш.
2. Не знам как с компютрите, но тук не навсякъде имаш привилегията да си инсталираш каквото ти душа поиска на компютъра на работа.

Хайде сега си помисли малко и друг път като пишеш: МИСЛИ какво пишеш и за кого го пишеш.
Аватар
clio
Модератор

Мнение от clio »

Не е заплаха на модератор, а опит за поддържане във форума да се пише по темата, а не да се остроумничи.
Вярно е че "хапливо" подходих, но да ми пишат, че видиш ли повечето сме мързеливи и какви ли не, щото не можем да си инсталираме една клавиатурна подредба в Уиндоуса. Или пък не сме достатъчно българи като не пишем на български.
Аз от както съм в Канада основно съм работил във фирми, където нямаш правата да инсталираш дори лесно инсталируемата програмка на инжинера. И при факта, че не съм писал на кирилица значи ли, че не зачитам българското в мен?
Формулировката "политически коректно" не ми се нрави. Подходих хапливо и ще го правя така, с цел да се избягват максимално две страници обяснения след това.

Нищо лично, но наистина Ви моля да използвате Полезни връзки за такива и коментари към тях.
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
Заключено