Zastoto toi moze da izbira, ima pasport i reputatsia na kojato drugi 150 darzavi mogat samo da zavizdat.
Zastoto e dobre dosal za razlika ot grazdanite na tezi drugi 150 strani.
Parvo go dokarai fo tjahnoto polozenie stani kanadka pak posle hodi kadeto iskas. Vkluchitelno i USA.
Kolko drugi darzavi znaes kadeto moze da emigriras legalno zaviseiki samo ot tvoite kachestva a ne ot tombolii i lotairii.
Na 4 god. da imas tehen pasport.
Za men sasto e vazno da se govorii i angliiski a ne arabski ili japonski.
Kato saberem tezi vsichki faktori na edno mjasto tuk se namira otgovora zasto Canada a ne drugade
Dobre e da se znae che Afroamerikantsite v NEW YORK sa 30 PROTSENTA asiatsite sa 10 Latinoto 30 protsenta.Ostanalite sa evropeitsi i arbi tursi i mn. dr.Ka azuatsite imah predvid samo mongoloidnite.Sashtoto e iv chikago san fr.l.a i t.n
ами защото канада е страна за посредственните, социалистично настроените, болните, неамбициозните, или за тея дето искат да живеят из северните пустоши
в САЩ няма да съпорртират социялни системи, здравни системи, и ще са оценени за специалистите които са.
Mnogo tochno kazano Kolio ! Bravo !
Bih dobavil : Kanada e strana za tezi deto ne gi biva za nishto i edinstvenia nachin da uspeiat e chrez vrazki ! Kanada e stranata na neogranichenite ... Vrazki !
Idvame v Canada, zashtoto na mnogo mesta sa zatvoreni vratite za imigratzia i zashtoto e blizo do US. Az jiviah 3 g v US i ne moga da kaja, 4e tuk mi haresva pove4e. Podkerpiam mnenieto, 4e goliama 4ast ot the brightest canadians gledat ot rano da se iznesat v US. Smiatam 4e tuk kato tzialo e po-trudno i s rabota i s realizatzia, pak dori ve4e se samniavam i dokolko taka propodviadvanata ot tiah integratzia na novite imigranti e taka uspeshna, kakto ia predstaviat. Otdelno mi se struva, 4e kanadtsite sa si otkrito kompleksirani spriamo ujnia si sased i mnogo ot neshatata, koito praviat, gi praviat za da sa opozitzia na US.
Az poneje sega u4a grad school v UofT, nabludenieto mi e, 4e ogromnata 4ast ot prepodavatelite sa hora, koito gi vzemat ot nai-dobrite universiteti v US. I mnogo ot prepodavatelite mi, koito sa ina4e Canadian sa pravili PhDs v US i sa se nadiavali da mogat tam da prepodavat po Harvard, Yale, Princeton i t.n i ako ne stane, togava si idvat v Toronto, 4e nali e uj Harvard of Canada.
Последно промяна от moni на Сря Яну 04, 2006 8:06 pm, променено общо 1 път.
I oshte neshto da dobavia, tia deto ne gi biva za nishto, pluiat Kanada:):):), shtoto sa nesposobni da se vrediat v novoto obshestvo:):):), po prostata pri4ina, 4e sa nekadurni:) Nekadurni sa bili v sobstvenata si durjava i ostavat i plunki v CANADA, i tuk v toi forum gi ima mnogo:):):)
Ne stava vapros da se plue Kanada, a da si realist. A tezi generalizations za integration, ne sa mnogo izdarjani, zashtoto niakoi si misliat, 4e sa integrirani, a pak ne sa, pak i zavisi koi kak razbira tova poniatie. No pak im e hubavo da si predstaviat, 4e sa mnogo integrirani, zashtoto taka im e po-lesen jivota. Az dori si mislia, 4e nai-golemite zashtitinitzi na kanada sa hora, koito gi e sram da si priznaiat, 4e tova koeto vijdat tuk, ne sa rozovite me4ti, koito sa imali predi da doidat. Ima mnogo hubavi neshta v Kanada, koito oba4e ne sa unikalni samo za tazi darjava, no ima i mnogo neshta, koito sa si sashto tolkova zle kato v BG.
Tova za rozovite me4ti, lusna mai v tvoite o4i:), prizna si neshto, koeto tvurdish:):):)
A neznam dali ima neshto losho tuk, koeto mojem da sravnim s BG, gluposti:), mai edinstvenoto sravnenie s BG e, e 4e i tuk mantaliteta na bulgarite e sushtiat kato v bG-selski:):):), vidia li kakvo izleze sega Moni, ti si prizna vsi4ko:)
Ami v Kanadskite universiteti naprimer ima ne po-malko indoctrination ot US, edinstvenoto , za koeto v Kanada se 4uvat niakoi po-realisti4ni mnenia e vanshnata politika na US i voinata v Iraq. No saotvetno tuk si ima druga agenda, koiato e ne po-malka propaganda tip savetski leninski zaveti i obeshtania.
Moite kolegi kanadtzi sa sashto tolkova ubedeni, kakto i amerikantzite, 4e te jiveiat v idealnata demokratzia, kadeto vsi4ki sme ravni i kadeto the sky is the limit.
Tutankamone, mnogo dobre gi izvartash neshtata, no moga da ti kaja, 4e blagodarenie na realisma si, nikoga ne sam se zalagval, samo sam se oglejdal kakvo ima okolo men i taka na esen shte u4a v law school. Taka, 4e nito sam neuspial, nito pak sam sas selski mantilitet, no pak i kakvo li ti se obasniavam.
A i logikata ti za rozovite me4ti mi prili4a vse edno, 4e kazvash triabva da sam negar, za da poznavam koi e negar. Moje mnogo dobre da znaesh kak horata ot Bg tragvat s visokite o4akvania i kak barzo se razo4arovat, no zatova ne e zadaljitelno i ti da si minal prez sashtite razo4arovania.
A i tzelta e ne da se pravim na mnogo umni, a da si dadem li4noto mnenie, za da moje momi4eto, koeto pita, da si napravi izvodite ili pone da e naiasno s variantite.
Последно промяна от moni на Сря Яну 04, 2006 8:40 pm, променено общо 5 пъти.
I oshte neshto da dobavia, tia deto ne gi biva za nishto, pluiat Kanada:)SmileSmile, shtoto sa nesposobni da se vrediat v novoto obshestvo:)SmileSmile, po prostata pri4ina, 4e sa nekadurni:) Nekadurni sa bili v sobstvenata si durjava i ostavat i plunki v CANADA, i tuk v toi forum gi ima mnogo:)
Mnogo ti blagodaria za komplimenta Tutankamon !
Opredeleno ne mislia che ne me biva za nishto ! Ne se smiatam za genij , no vse pak bi triabvalo da ima neshto v glavata mi za da zavarsha Master v BG i BS v Canada.
Kakto kazvat tuk : "In Canada, it is not important what you know , but who you know !" , t.e niama mnogo goliamo znachenie dali kadaren v tova koeto pravish ili ne ! Ima znachenie samo dali si kadaren vavsazdavaneto i polzvaneto na vrazki ! Kratko i iasno !
Zavurshete koloto iskate u4ilishta i universiteti, no kato ste nesposobni da se realizirate, tova pokazva neshto tuk, nali taka:):):)
Tuk sposobnite oceliavat, koeto ne ozna4ava, zavurshilite visshe v BG i zavushilite tuk v CANADA:):):)
po4ti vsi4ki bulgari idvame v CANADA s universitetsko obrazovanie ot BG i kakvo, zna4i li tova, 4e sme mnogo umni< nestavaite smeshni:):):)