Nous sommes acceptе:)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
iv

Честито stephie !!!

Мнение от iv »

da
на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
Аватар
iv

Мнение от iv »

Да, трябват
d
на циганина давали царство, а той: А има ли хляб?
didahr

Мнение от didahr »

Честито и от мен на всички минали успешно. Аз бях на 23.11 и да си призная бая ми измъчи канадката близо час и половина.
Искам ди ви помоля за документите, които трябва да попълвам до Букурещ. От няколко дни се мъча да ги изтегля и нищо не става.
Кажете ми сблъсквали ли сте се с този проблем и какво да правя как да се сдобия с тях, за да ги попълня и изпратя? :oops:
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

didahr написа:Честито и от мен на всички минали успешно. Аз бях на 23.11 и да си призная бая ми измъчи канадката близо час и половина.
Искам ди ви помоля за документите, които трябва да попълвам до Букурещ. От няколко дни се мъча да ги изтегля и нищо не става.
Кажете ми сблъсквали ли сте се с този проблем и какво да правя как да се сдобия с тях, за да ги попълня и изпратя? :oops:
Eто тук са необходимите формуляри:
http://www.cic.gc.ca/francais/demandes/qualifie.html
1.Demande de residence permanente au Canada, - В този формуляр няма нищо особено, с изключение на полето за категорията на кандидатстване. Тук си поставяте отметката на Immigration économique. - попълва се само от водещия кандидат
2.Annexe 1- Antecedents, Declaration,
3.Renseignement additional sur la famille,
4. Annexe 5- Declaration d`intention de resider au Quebec immigration economique-попълва се само от водещия кандидат
Заедно с тези формуляри се изпращат и следните документи:
1.Бележката от банката за внесената сума за обработка на досие- /праща се оригинал/, която е 465 щатски долара за възрастен и 130 щатски долара за дете. Заедно с тези такси можете да платите и таксата за виза, която е 820 щатски долара за всеки, който е над 21 години. Тези такси се внасят в Юнион банк.
2.Копие на сертификатите ви.
3.Дубликатите на актовете за раждане за всички членове на семейството ви, преведени от заклет преводач и имат на гърба си правоъгълен печат, поставен от служителката в общината, поради което не се заверяват нотариално.
4. Дубликат на свидетелството за сключен граждански брак-преведен от заклет преводач и има на гърба си правоъгълен печат, поставен от служителката в общината, поради което не се заверява нотариално.
5.Свидетелства за съдимост за всички граждани, които са над 18 години- превежда се от заклет преводач и се праща оригинал. Ако има някой, който след като е навършил 18 години е живял или работил в чужбина за повече от 6 месеца, трябва да изкара свидетелство за съдимост и от страната, в която е бил. Когато отидете в съда, за да изкарате свидетелства за съдимост трябва да носите личните карти и актовете за раждане.
6.Копие на лични карти- от двете страни.
7. Копие на паспортите.
8. По 6 бр снимки за всички членове на семейството ви- трябва да са направени през последните 6 месеца и трябва да са направени на бял фон. Ето повече информация за изискванията към снимките:
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/E37106.pdf
А тук можеш да намериш информация как се попълват формулярите:
http://www.cic.gc.ca/francais/pdf/trous ... es/FQ7.pdf
Ако имаш още въпроси с радост ще ти помогна.
Uspeh :thumbsup:
Заключено