Статия на българин в The Ottawa Citizen

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Canuck написа:Mite, toya tikvenik Putin vazstanovil savetskoto zname kato zname na ruskata armiya, kakto i melodiyata na savetskiya himn
е що бе, химна на СССР си беше супер. ама те май не си го смениха или се бъркам :roll:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
LaRue

Мнение от LaRue »

Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Canuck написа:Samo edna greshka e dopusnata, az ne sam bulgarin, a kanadec ot bulgarski proizhod. :lol: No, ne si kriya proizhoda de, daje yasno sam go spomenal v statiyata otkade idvam. :lol:
Canache,tova che imash PR card ne oznachava,che si kanadec.Ti si BALGARIN (just a reminder). :wink:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Blagodarya, amici mii za pozitivnite komentari. :P

Blyasak, za edno neshto si prav, chisto formalno po dokumenti sam vse oshte bulgarski grajdanin, no samo sled dve godini shte bada samo kanadski grajdanin, day Boje. A, i oshte neshto, ne e vajno kakv sam po dokumenti, a kakav sam po sarce i dusha. :idea: Znam, che povecheto bulgari sa sviknali da ne uvajavat razlichnoto mnenie i osobeno razlichnata identichnost, no za men po-vajno e az kakv se chuvstvam i tova, che za kanadcite az sam kanadec ot bulgarski proizhod. Az nyamam nishto protiv ti da se chuvstvash bulgarin, dori i da si s kanadski passport. Kakto kazvat italiancite vivere e lasciar vivere! (jivey i ostavi drugite da jiveyat).
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Canuck, хубава статия, по-често да се радваме на Българи по челните страници на вестниците, а не само в криминалните хроники! :lol:
:beer:
Let it go...
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Canuck написа:Blagodarya, amici mii za pozitivnite komentari. :P

Blyasak, za edno neshto si prav, chisto formalno po dokumenti sam vse oshte bulgarski grajdanin, no samo sled dve godini shte bada samo kanadski grajdanin, day Boje. A, i oshte neshto, ne e vajno kakv sam po dokumenti, a kakav sam po sarce i dusha. :idea: Znam, che povecheto bulgari sa sviknali da ne uvajavat razlichnoto mnenie i osobeno razlichnata identichnost, no za men po-vajno e az kakv se chuvstvam i tova, che za kanadcite az sam kanadec ot bulgarski proizhod. Az nyamam nishto protiv ti da se chuvstvash bulgarin, dori i da si s kanadski passport. Kakto kazvat italiancite vivere e lasciar vivere! (jivey i ostavi drugite da jiveyat).
Bih ti napisal mnogo goliam reply,no v imeto na zapazvaneto na dobria ton shte si zamalcha.
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Ivet написа:Canuck, хубава статия, по-често да се радваме на Българи по челните страници на вестниците, а не само в криминалните хроники! :lol:
:beer:
Sram go e da se nareche Balgarin.
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

Canuck написа:Az lichno smyatam da boykotiram Russia i ya vklyuchvam v lichniya mi spisak za no-go countries... :lol:
Много тъпо според мен. Не се заяждам, но според мен Русия може без теб и не и дреме какво мислиш, но ти само ще загубиш ако заради такова нещо не пожелаеш да отидеш да видиш какво е там.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Bliasak, ayde da ne razvalyame i tazi tema s glupavi sporove koy kakav e, molya te. Ako me beshe sram, che sam roden v Bulgaria nyamashe da spomenavam kade sam roden pri publikaciite i konferenciite mi. Kazah, che se chuvstvam kanadec ot bulgarski proizhod, a ne bulgarin s kanadska PR karta, bez da kazvam, che imam neshto protiv horata, koito se chuvstvat samo bulgari kato tebe. Canada me prie i tuk mechtite mi stavat realnost i az sam reshil da bada loyalen kam Canada i nikoy ne moje da mi kaje kak da se chuvstvam! Tova e polojenieto. A, i ne tova e temata. Az ako vidya tema za tebe, v koyato si napravil neshto, shte pusna posting s edno "chestito", a nyama da te pitam zashto ne se chuvstvash kanadec, no vsichko e vapros na obnoski.
Uspeh i po-spokoyno s patriotichnite chuvstva, kakvoto i da mislish i chuvstvash, ne mojesh da me nakarash i az da sam kato tebe. :lol:
Per aspera ad astra!
Аватар
shark6286

Re: Статия на българин в The Ottawa Citizen

Мнение от shark6286 »

krimon написа:Revival of Soviet symbols appalling

I come from Bulgaria, a former Soviet-bloc country. I still remember that on Nov. 10, 1989, the spooky communist regime in Bulgaria crumbled. It's a day I can't forget and it is always a reminder to me about what communism was. I don't want to experience it again. Nor do I want to see the symbols of unpunished criminals.

Chris Kostov,

Gloucester
Пич би ли споменал за протокола какво толкова си спомняш за комунизма?!

Аз съм живял 35 години в България и нямам лоши чувства към нея. Тук съм от 2 месеца и ми харева и съм признателен на Канада. Просто не понасям някой да прави такива генерални обобщения. Ако имаш нещо към Путин, кажи му го, не ме занимавай мен. На мен не ми пречи, че са си върнали знамето и химна. Не знам какво символизират а съм сигурен, че и ти не си наясно.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Pich, nyamam vreme da pisha tiradi kakvo si spomnyam i kakvo ne si spomnyam ot komunizma. A, ti ne badi tolkova siguren, che ne znam koe kakvo simvolizira. Deestki milioni hora sa izbiti ot komunistite. Tryabva men lichno da grmnat li, che da go razbera?! :P Po tvoyata logika, kakto sam napisal i v statiyata, germancite mogat da vrnat znameto s prechupeniya krast, shtoto na nyakoi hora ne im e yasno kakvo simvolizira toy. :lol: A, che Rusiya moje bez men, tova go znam, no znam sashto, che i az moga bez neya. Ti hodi kadeto iskash i az shte hodya kadeto iskam, deal? 8)
Az znaeh, che ako napisha neshto po sluchay 10 noemvri shtyaha da mi razvivat razni teorii vav foruma i zatova predpochitam da me publikuvat v kanadski medii, kadeto pone ima hora, koito ocenyavat tova, koeto iskam da kaja.
Per aspera ad astra!
bateto

Мнение от bateto »

Канук не се коси,няма значение какъв си важното е да си пич.Аз например искам да съм мултимилионер по произход и ми е все тая какво ще ми пише в паспорта,даже мога и без такъв ,по важното е първото условие да е спазено.Накрая честито. :beer:
tochica

Мнение от tochica »

Canuck ,
извинявай за невъзпитания въпрос , обикновено го пропускам , но тук съм заинтересувана много - на колко години беше през 1989 , тоест кой набор си ?

:D
мерси
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

Canuck написа:Deestki milioni hora sa izbiti ot komunistite.
Хора са избивани през вековете и ще бъдат избивани и в бъдеще. За съжаление това е действителността. Дали са били испански завоеватели в новия свят, фашисти, комунисти или империалисти няма голямо значение щом се погубва човешки живот.

"Комунист" е дума която се изтърка от употреба. Много наивистично е да се обвиняват "комунистите" за всички беди и несгоди. Лично познавам комунисти, които не са се отрекли от убежденията си и са направили за страната си и продължават да правят за нея много повече от колкото ще направят през живота си хората, които ги плюят.
Canuck написа:Ti hodi kadeto iskash i az shte hodya kadeto iskam, deal? 8)
Deal !
Canuck написа:Az znaeh, che ako napisha neshto po sluchay 10 noemvri shtyaha da mi razvivat razni teorii vav foruma i zatova predpochitam da me publikuvat v kanadski medii, kadeto pone ima hora, koito ocenyavat tova, koeto iskam da kaja.
Самият ти казваш, че Канада и САЩ не са имали "щастието" да опитат какво е комунизъм. Така, че не вярвам много от читателите да се трогнат от твойта "загриженост". Все пак ако има такива и са имали нужда от такава статия, то тогава имаш моите поздравления - направил си някой щастлив. Все пак намирам езика ти и обобщенията прекалено груби и крайни. Мое мнение.

Cheers!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

аз бях написал доста дълго съобщение преди да разбера че това било Канука и после го делетнах.

Сега ще кажа - радвам се че поне няма граматични грешки.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Заключено