Alberta N1

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
tu5
Обратна връзка:

da da da

Мнение от tu5 »

Ами защо не кажеш и какви са цените в алберта? Като гледам данните в алманаха показват 34000 CAD средна заплата, и 7,8% безработица, а в Кебек е 10,1%, но Кебек е доста по-голям от Алберта, а Монреал е доста по-евтин.

Общо взето рекламните статистики са доста на мода в цяла северна америка, така че както казва онзи виц:
"Какво яде според статистиката българина?"
отг.: "Свинско с зеле",

ама никой не казва кой яде свинското и кой зелето :-)
A bad excuse is better than none.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

И как се кастрира безуспешно бе Кольо :lol: ?
Циганите - на Сатурн !
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

anxeli написа:И как се кастрира безуспешно бе Кольо :lol: ?
самата програма е била без успех

а между другото на някой кучета им слагат топки - импланти...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

За да имат самочувствие :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
taralej

Re: da da da

Мнение от taralej »

tu5 написа:Ами защо не кажеш и какви са цените в алберта? Като гледам данните в алманаха показват 34000 CAD средна заплата, и 7,8% безработица, а в Кебек е 10,1%, но Кебек е доста по-голям от Алберта, а Монреал е доста по-евтин.

Общо взето рекламните статистики са доста на мода в цяла северна америка, така че както казва онзи виц:
"Какво яде според статистиката българина?"
отг.: "Свинско с зеле",

ама никой не казва кой яде свинското и кой зелето :-)
Цените са си нормални.И цените на имотите са доста по-ниски от Торонто например.И ние бяхме тръгнали занатам да се местим и живеем.За мен Алберта наистина е Н1,единствено не мога да преглътна,че е на г....а на географията.Някакси е много силно чувството там,че си накрая на света.От Торонто до Калгари пътувахме 6 часа с самолет......и е доста студено все пак....аз не ги обичам много топлите страни,че не понасям жега...обаче в Калгари така ми замръзна тиквата,че едва си размразих ушите след това. :lol:
Ще се помотая в Торонто още една година и после май ще отида в Алберта.

Пфуууу, и стига с това свинско с зеле,че много ми се дояде :?
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
tu5
Обратна връзка:

Taralejite se razhdat bez bodli :-)

Мнение от tu5 »

Чудесно, ама аз си оставам в таберняшкия Кебек :)

Тук си е много добре, особенно в Монреал. Има си всичко и студ и жега.....

Може да се поразходя ако ме пуснат от работа до Алберта. Единственото привлекателно там са малко по-ниските данъци и социалните, ама аз не съм отези дето ше лежат на социал...така че нямам работа там.
A bad excuse is better than none.
miteto
Модератор

Re: Taralejite se razhdat bez bodli :-)

Мнение от miteto »

tu5 написа:Единственото привлекателно там са малко по-ниските данъци и социалните, ама аз не съм отези дето ше лежат на социал...така че нямам работа там.
Че са по-ниски данъците така е, ама откога Алберта е "по-социална" от Квебек ?
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Изображение ... и в темите също!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

babinoyarentze написа:

Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта

debora00007777 написа:

коя е алберта

goliama mechka написа:

жената, ето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Klasika :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
bateto

Мнение от bateto »

не мога да разбера що спорите и се карате коя провинция е по и най .всички са еднакво хубави .напоследък ме е налегнал обаче един тревожен въпрос който не дава мира на сънят ми -Защо като в канада е толкова хубаво е толкова рядко населено,има няма 30 милиона ,защо като е толкова хубаво няма 300 милиона на територия на която подобава да ги има.имам напредвид 200 милната зона на север от американската граница ,а не цялата територия.всъщност някой тук освен заводи да е видял да има едно плодово дръвче растящо свободно ,освен експонатите в музея.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:....всъщност някой тук освен заводи да е видял да има едно плодово дръвче растящо свободно ,освен експонатите в музея.
В BC е пълно с плодови дръвчета растящи свободно. Сигурно си ги пропуснал на път за Кебек. ;) :lol: :beer: :beer: :beer:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

MrGeek написа:
bateto написа:....всъщност някой тук освен заводи да е видял да има едно плодово дръвче растящо свободно ,освен експонатите в музея.
В BC е пълно с плодови дръвчета растящи свободно. Сигурно си ги пропуснал на път за Кебек. ;) :lol: :beer: :beer: :beer:
Има, миналата седмица си откъсанх сливи, виждала съм ябълки и череши.

Бате, за това защо има само 30 милиона в Канада мисля, че отговора е студ. Но по-интересния въпрос е защо има толкова много хора на такова студено и неприветливо метеоролически място (ванкувърците да не се обаждат :lol: )
Let it go...
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Батка,вчера цал ден се размотавам из Съри.Егати и колорита дет е! :shock: Направо сюжет за малък разказ.Да беше си стоял там.Сега щяхме заедно да си пием питиетата и да правим планове как да си въртим синджирчетата за в бъдеще.
Иначе е интересно там.Интересно що не ти е харесало?
Вярно-в автобуса който беше претъпкан/нещо ънюжуал за другите части на Грейт Ванкувър/бели хора бяхме само шофьора,една 120 килограмова кака с лекясана тенисфанелка и моя милост.Всимко останало бяхя латино етноси,пакистанци,индийци,бразилци,чернокожи,жълтокожи,индианци и т.н.
Ама колорит и по улиците ти казвам.Цирка е пълен.
Док.......... :beer:
TROUBLEMAKER
todor++

Мнение от todor++ »

Doktora написа:Всимко останало бяхя латино етноси,пакистанци,индийци,бразилци,чернокожи,жълтокожи,индианци и т.н.
Ама колорит и по улиците ти казвам.Цирка е пълен.
Док.......... :beer:
Докторе, аз като влеза в метрото и се чувствам като във влака Бомбай - Калкута. И леко намирисва отвсякъде, ама...
Цирк да има, както казваш!
:lol: :lol: :lol:
Заключено