Как не те е срам така да говориш за франкофоните, та те са наши интегратори, адаптатори, приспособители, приютители, гостоприемници, хранители, образователи, извори на интегризми и пр. ааа!dakel1 написа:НДЖ в частта си около ул.Монкланд Е АБСОЛЮТНО АНГЛОФОНСКИ КВАРТАЛ-там почти не може да чуеш фр. реч (и слава Богу!)

Да, инак извън шегата съм съгласен, но ако въпроса в началото е насочен към това кои квартали са по-добри с критерий на оценка говоримия в тях език искам да направя едно уточнение за НДГ... Монкланд се трае, нормална е... но ФИЙЛДИНГ МОЖЕ ДА Е ОПАСЕН ЗА ЗДРАВЕТО. Има едно районче там което е афро, МНОГО афро! Препоръчвам да го избягваш това микрорайонче, инак ще трябва да се успокоявш после с това че "ааа ами вече втора година живея там и не са ми направили проблем черните (нищо че всеки път когато разбутвам тумбата негри за да влеза във входа ме гледат накриво и децата малко ги е страх

Ако търсиш добри квартали се ориентирай към тези в които няма транспорт, казвал съм го неведнъж. Близоста до метро (не говоря за баш* центъра) е почти сигурен знак за лош или влошаващ се район. Метрото, търговските комплекси, и пр. екстри привличат по-бедните обитатели, което за съжаление тук не се превежда като "бедни и честни, отрудени и измъчени люде" а като "тъпи, мързеливи, с различна степен на криминалност наклонности, мърлячи". Естествено там са и много нови заселници, които са свестни хора, но те скоро се махат защото сами разбират по-горното. Тези които остават обаче, те определят облика на въпросните райони.
Инак средна класа английски квартали от типа на Къркланд, Дорвал и по западните са по-нормални места за живеене в града.
Тоест ако търсиш квартал отиди в такъв в който се говори езика на който ти общуваш или ти е по-приятен.
А тук да споделя една мечта...
Кога според вас ще дойде туй време, когато тук ще има красив, подреден, чист, богат и проспериращ БЪЛГАРСКИ КВАРТАЛ? И няма да се чудят свестните българи към коя места група да се присламчат и какъв ***фонски да им е района ами да знаят че квартала им ще е такъв какъвто си го направят! Че нали сме все избирани и отсявани, от голямото добро утро, няма начин да не сме способни на нещо хубаво.
--------------------------
* турцизъм - интегризъм от времето на пра, пра дядовците ни.