Приятели исках да благодаря на всички за пожеланията и да пожелая успе6но интерву на тези коити 6те се явяват и успе6но кацане на пристига6тите.Искам да дам няколко съвета за да нямате проблеми:
Премерете си ръ4ния багаж-не пове4е от 10 кг.Не винаги го мерят но при нас се случи кофти служителка и като видя 4е 2 от 4антите/ние сме 4 4овека /бе6е с около 5 кила пове4е само каза 4е го 4екира като свръх багаж и го прати по линията.Ние не се усетихме веднага после я питаме колко трябва да се плати тя вика по 113 евро на 4анта.Ние безмалко да припаднем и викаме давайте си ни багажа 6те вадим не6то докато стана 10 кила.Оная се ядоса вика 4е багажа бил ве4е в самолета но ние настояхме и след 5 мин ни го донесоха.За съжеление мъжа ми сложил цифровия фотоапарат в едно от джобчетата съ6то носехме и скенера за компутар от БГ ,но 4ак в Амстердам разбрахме 4е дисплеа на фотоапарата бе6е на сол а стъклото на скенера се бе6е отлепило.В Калгари открих 4е на сол бяха и стъклата и рамките на 3 поставки за снимки на децата.Та 2-ия съвет ми е бъдете на6трек с БГ служителите и добре преценявайте къде да слагате 4упливи не6та.
3.У4ете усилено езика.Хората са много разбрани навсякъде ти се усмихват и те заприказват а като разберат 4е си новодо6ъл се съобразяват да ти говорят по=бавно,но все пак има доста не6та които трябва да се свър6ат в на4алото а и доста специфи4ни термини в банките напр. или при ли4ния лекар,така 4е ако не сте добре с езика 6те ви е нужна помо6т а тук българите са доста заети и поне хората с които контактуваме не са на социал.
Толкоз за сега като се сетя не6то интересно 6те пи6а .За по-ли4на информация може и по тел.който мъжа ми е дал.
Привет от Калгари
Значи ви се е паднала нашата леля заядливка.POLA написа:Премерете си ръ4ния багаж-не пове4е от 10 кг.Не винаги го мерят но при нас се случи кофти служителка
и като видя 4е 2 от 4антите/ние сме 4 4овека /бе6е с около 5 кила пове4е само каза 4е го 4екира като свръх багаж и го прати по линията.Ние не се усетихме веднага после я питаме колко трябва да се плати тя вика по 113 евро на 4анта.Ние безмалко да припаднем и викаме давайте си ни багажа 6те вадим не6то докато стана 10 кила.Оная се ядоса вика 4е багажа бил ве4е в самолета но ние настояхме и след 5 мин ни го донесоха.
Аз не съм чувал за българи извън провинция Квебек на социал. Там до колкото знам по-трудно го дават.POLA написа:..... а тук българите са доста заети и поне хората с които контактуваме не са на социал.

-
- milla
- Модератор
EEE, честито установяване в Канада!!!! Пожелаваме ви бърза адаптация и успешно подреждане на всичко, което ви предстои.
Ние имаме Нет от 15 юли /петък/ и вече сме на линия
И на нас много ни липсваше връзката с форума
Ние имаме Нет от 15 юли /петък/ и вече сме на линия

И на нас много ни липсваше връзката с форума

Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!