Поредната измислица на българските митнически чиновници

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Ами аз влязох в Канада като легален имигрант, и носех документите, които трябваше да покажа като такъв, и въпросите, които ми задаваха бяха напълно стандартни.
В Германия и Франция не съм ходил, намам и намерение да ходя там, но този март напуснах Монтреал, отивайки до Швейцария. И навръщане хората съвсем нормално ме пуснаха да вляза обратно в Монтреал, без да има глупави въпроси. Свериха ми данните в компютъра с резиденската карта и това беше всичко.
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Tutankamon написа:Ами аз влязох в Канада като легален имигрант, и носех документите, които трябваше да покажа като такъв, и въпросите, които ми задаваха бяха напълно стандартни.
В Германия и Франция не съм ходил, намам и намерение да ходя там, но този март напуснах Монтреал, отивайки до Швейцария. И навръщане хората съвсем нормално ме пуснаха да вляза обратно в Монтреал, без да има глупави въпроси. Свериха ми данните в компютъра с резиденската карта и това беше всичко.
A kato vleze v Shvejcarija kolko vaprosa ti zadadoha kogato si podade pasporta predi da te pusnat v stranata ?????
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

в Германия и Франция като ти видят бг паспорта и те гледат подозрително ,че дори и разсъждават на глас имаш ли право или не да влезеш в страната.

айде да не ги хвалим много :metro:
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

В Цюрих ме питаха само едно нещо, защо влизам в страната, видяха двупосочният ми билет, че съм за малко. БИха ми печата, че влизам и това беше цялата процедура, усмихната ми се и ми пожелаха приятно изкарване в Цюрих.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Скъпи съграждани, аз все още нямам канадско гражданство, но имам постоянно пребиваване в Канада, така, че като влизах в Швейцария си показах БГ паспорта и резидентската карта от Канада, от това става излизшно да ми задават каквито и да е други въпроси. То е логично щом си давам БГ паспорта имам резиденска карта от Канада и билета ми е двупосочен от Монтреал за Цюрих и обратно в Монтреал, да нямам проблеми. Какво от това, че имам български паспорт.
Тук става въпрос за отношение!
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Както и ще повторя и потретя, че като се връщах обратно в Канада, хората бяха много любезни и учтиви, без да ти създават проблеми. Защо да създават проблеми, като всичко е ясно и няма какво съмнително да има в това.
А какво,като си отивам в БГ, ме гледат накриво, мъчат се как ли не да ти искарат нервите с глупости, поради незнание, как стоят нещата като цяло в България, да не говорим за това, че много българи имат и канадско гражданство, други са с резидентски карти., трети са със сменени паспорти от посолствата в чужбина, и се получават ужасни недоразумения. И за какво е всичко това, усъмняват се във всеки завърнал се български гражданин, който идва отдалеч ли , какво, яд ги е че ние живеем добре, какво, пари искат понякога, ееееее, и за какво да говорим. То да ти се отще да си отиваш на гости в БГ.
huba

Мнение от huba »

Az pak sam niamala problemi nito s kanadskite nito s bulgarskite mitnichari i granichna polizcia.I na dvete mesta kato sa ti nared dokumentite i ne se pravish na dreben hitrec se minava mnogo barzo.A zabravih, vednaj kanadcite mi konfiskuvaha edin stek cigari, ama zashtoto az napravih greshka da gi deklariram. :D :D :D
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

G_Rosi написа: ... А на теб случвало ли ти се е такова нещо ?
Аз съм прекосила доста пъти тези граници и хич не ти вярвам! Но виждах как нередовен пътник предлага пари!
Границата точно за това е граница за да спира САМО тези, които са в нарушение! ...
На мене ми се е случвало:

Един път, като се прибирах в БГ, носех няколко картона цигари и някокло бутилки алкохол за подаръци. Митничарят ми заяви, че имам право само на един картон и на една бутилка и другите трябва да ми ги конфискува, но, ако "забравя" една торбичка с два картона и една бутилка до гишето, можело да мина. Аз пък му заявих, че след 3 седмици излизам от България и че ще оставя наднормените цигари и алкохол при тях на границата, а на излизане ще си ги взема обратно с мен, ако тябва да си платя за съхранението - ще го направя, но на него няма да оставя нищо! ...

Друг път, бях забравил да декларирам една част за компютър струваща повече от 50 долара. По закон, трябваше да ми я конфискуват. Вместо това обаче, митничаря започна да ми обяснява какви неприятности и разправии ме чакали, колко време и пари съм щял да изгубя, и въобще да ми вади от девет кладенеца вода, само и само да си изпроси нещо. Мота ме цял час, но аз се държах като комунист на разпит и не му предложих нищо ...

И в двата случая, като видя, че с мене не може да излезе на глава, митничарят махна с ръка и ме пусна да си ходя с класическата митничарско-катаджийска фраза "Айде, тоя път извади късмет, ама да знаеш, че следващият път няма да ти се размине ... "

:lol: :lol: :lol:
Obey gravity ... It's the law!
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

:))) и аз да повторя :
ДАЛИ СИ КАНАДЕЦ ИЛИ НЕ В ШВЕЙЦАРИЯ ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА - канадското гражданство не може да впечатли никой в Западна Европа.

Канада е чудесна държава, но това не означава, че трябва да се мълчи за кусурите й и да се описва като рай , а всички други държави като ад!

А и още нещо от частния случай не се опитвайте да правите обобщения!

Права е huba никакво деклариране на цигари, алкохол и храни:)))) Само за Канада и Русия съм попълвала такива декларации!:)))
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

VanBC написа: На мене ми се е случвало:

Един път, като се прибирах в БГ, носех няколко картона цигари и някокло бутилки алкохол за подаръци. Митничарят ми заяви, че имам право само на един картон и на една бутилка и другите трябва да ми ги конфискува, но, ако "забравя" една торбичка с два картона и една бутилка до гишето, можело да мина. Аз пък му заявих, че след 3 седмици излизам от България и че ще оставя наднормените цигари и алкохол при тях на границата, а на излизане ще си ги взема обратно с мен, ако тябва да си платя за съхранението - ще го направя, но на него няма да оставя нищо! ...

Друг път, бях забравил да декларирам една част за компютър струваща повече от 50 долара. По закон, трябваше да ми я конфискуват. Вместо това обаче, митничаря започна да ми обяснява какви неприятности и разправии ме чакали, колко време и пари съм щял да изгубя, и въобще да ми вади от девет кладенеца вода, само и само да си изпроси нещо. Мота ме цял час, но аз се държах като комунист на разпит и не му предложих нищо ...

И в двата случая, като видя, че с мене не може да излезе на глава, митничарят махна с ръка и ме пусна да си ходя с класическата митничарско-катаджийска фраза "Айде, тоя път извади късмет, ама да знаеш, че следващият път няма да ти се размине ... "

:lol: :lol: :lol:

ами ти си си бил в нарушение - разрешен е само един картон :)))

и ти потвърждаваш моята и на huba теза - ако всичко ти е наред никой за нищо не те закача :))) но всяко стадо си има мърша, без значение къде е стадото :)))

Всичко добро - аз приключвам с тази тема!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Tutankamon написа:Ами мен канадците ме питаха това, което трябва, а не това, което не им влиза в работата.
.
abe tochno koeto ne im vliza v rabotata kanadcite pitat mnogo mnogo podrobno -kade i zashto si bil navanka i to dosta naglo
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
huba

Мнение от huba »

G_Rosi написа:
Tutankamon написа: Да не говорим, дето и пари искат понякога за да влезеш, което е направо обирджийство.
А на теб случвало ли ти се е такова нещо ?
VanBCi написа:На мене ми се е случвало:
VanBC ti na tvoite sluchai kato na "iskane na pari za da vlezesh" li gi imash?

Na kanadskata mitnica v sluchaite kato tvoia neshtata ti shtiaha da badat ili konfiskuvani ili shteshe da si platish mitoto kato pop.Kasmeta ti niamashe da e ot polza. :)
Kato si tolkova savesten ,shto ne nakara tia selski hitreci da ti sastaviat akt, ili kakto tam se naricha i da si platish mitoto ili pak da gi zarejesh na mitnicata? :D :D :D Ili mai neshtata sa "koi kogo shte nadhitri". :)

Az nosia pochti vinagi s men videokamera i laptop, no dosega nito sam gi deklarirala nito sa mi gi oblagali.Nito pak sa mi iztakvali kolko mi e goliam kasmeta. :) Ama ne gi kria po bagaja. :D :D
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Ж Роси, ти сега си противоречиш, нали самата ти каза, че само в Канада и Румъния се декларира.
Ами в БГ ако надхвърлиш какво става, я кажи. То е ясно, че и за Канада ако надхвърлиш лимита за цигари и алкохол ще плащаш.
Сега видя ли какво излезе, че ти говориш неверни неща, било се декларирало само в Канада и Румъния
Аз носех с мен само един картон цигари за Канада, това е в нормите, и затова не де декларира скъпа, ако надхвърляш, естествено, че си задължен да декларираш.
Ами направо няма какво да кажа просто!
bateto

Мнение от bateto »

Ми да ви кажа не са виновни митничарите за отношението си към гражданите прекосяващи бг. митница ,ами ние контрабандистите дето ги направихме корумпирани.
Спомням си един случай навремето като минавах границата на Кап. Андреево за кой ли път,опашка чак до турско,на мен ми наближава реда и започвам да бройкам митничар ,който да отстрелям.Набелязах си един веселяк и приближавайки го му викам -Шефе днес бавно минава деня и за вас и за нас ,с това чакане по границата само губи бизнеса ,моите клиенти чакат и от това трупам само загуби,вие сте допълнително натоварени,а заплтите същите ,абе защо не направят едно фаст гише за бърза обработка ,където можеш да си платиш 200 дол. за един микробус с джапанки и да си ходиш по живо по здраво.А оня ми вика -щото зад джапанките си скрил 200 бр. дънки и кожени якета ,а аз за да ти направя бърза проверка трябва да ти взема поне 500,200 на плаца да се наведа няма да ги взема .Поглеждам го умно и му викам -шефе ама аз само джапанки нося,а забравих и една златна гривна на жената съм взел за 150 д. и всичко на всичко ми останаха 300д. за навръщане.И оня ми вика ,разбирам те че бързаш ,остави ги в жабката ,ама изчакай да минат двете коли преди теб да те проверя и си заминавай.
Така ,че драги съфорумци за да нямате проблеми по митниците трябва да знаете и двата митничарски езика ,както някои кебека ползват франсе и англе и някои шинуа -мандарен и кантона .Ако сте виновни ,ще си плащате ,ако ли не вдигайте врява докадето ви чуят и запомнят.
Botzo

Мнение от Botzo »

От цялата тази история излиза че българският паспорт е гола вода.
Като си ходите в БГ кати нормални (да се разбира Канадски граждани) хора, в правото сте да говорите на езика на страната с чиито паспорт влизате. В случай на проблем можете да поискате да се обадите на съответното полослство, консулство или дипломатически представители на вашата страна за помощ.
Помага ...... веднага престават със заяждането.
Заключено