Голямо чакане с тези писма за визи!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
bisi

Голямо чакане с тези писма за визи

Мнение от bisi »

Fanny,днес се обаждах до София и ми казаха че,
до десетина дни трябва да получим тия прословути
писма.Всичко зависело от тово на коя дата са биле
изпратени от Виена.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Имиграционните са длъжни в срок от 9 месеца след медицинските да се произнесат, т.е. или да издадат виза или да излязат с аргументиран отказ.
Сега, аз съм 100% наясно, че има доста кандидати, при които тези срокове не се спазват, има и такива, при които дори се просрочва валидността на медицинските. Дрифтер, нямаше нужда да ме захапваш така, все пак вие сте пък от съвсеееем друго яче. Но пак повтарям, тези случаи са изключения, а не правило.
Специално за сроковете за писмо за визи тук не един път е дискутирано. Голямата (да не кажа огромната) част от кандидатите получават тези писма в срок 2-3 месеца след самите медицински. Общо това време се разпределя така:
1 месец разглеждане от агентите във Виена
2-3 седмици секюрити чек (абе някой да ми подаде българска дума за това) и взимане на крайно решение. Този срок е значително по-дълъг, ако имате продължителен престой в чужбина, тъй като в този случай се чакат сертификати от службите по сигурност на трети страни. Именно това е и тясното място на процедурата заедно с летните и коледни отпуски. Така че в случая с Тутанкамон предполагам това е била основната причина за забавянето.
1-2 седмици чакане да се натрупат достатъчно писма. Това вече според мен се дължи на някаква бюрокрация и мързел на служителите да се разхождат до пощата за няколко писма само.
Останалото време е пътуване по пощите. До София обикновено пристигат за 10 дни максимум, до провинцията отнема още 3 до 5 работни дни в зависимост от отдалечеността на мястото.

Ако имате късмет, цялото упражнение може да отнеме точно 2 месеца. Ако сте попаднали в период на затишие (както беше около и след Нова година например), може да отнеме и 4 месеца. Ако сте пребивавали в трета страна, сложете още 3-4 месеца за проверката. Подобна проверка за САЩ например отнема до 6 месеца. И ще потретя - тези случаи са изключение.
denivet

Мнение от denivet »

Zdraveite! I nie 4akame istori4eskoto pismo.Napraveni mededisinski na 11.04. Imam 4ustvoto 4e tia ot Bukore6t sa izlezli vav vakanzia,a ostanalata 4ast sa izpadnali v prejdevremenna letargia.Interesnoto e 4e polu4ih pismo v koeto pi6e6e da napravia izsledvaniata za koito 6te bada pomolena,no sa zabravili da napi6at kakvi sa te. (kakvo pak se u4udvam?) Sled dalgi razgovori s D-r Sav4eva i pisane na e-mail ot neina strana do Viena i Bukore6t,se okaza 4e nikoi ni6to neznae i vsi4ko e ok.Nadiavam se da e taka,a ne sled dalgo 4akane da se okaje 4e niakoi e spal dokado si e var6il rabotata.
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

Independent написа: Ако имате късмет, цялото упражнение може да отнеме точно 2 месеца. Ако сте попаднали в период на затишие (както беше около и след Нова година например), може да отнеме и 4 месеца. Ако сте пребивавали в трета страна, сложете още 3-4 месеца за проверката. Подобна проверка за САЩ например отнема до 6 месеца. И ще потретя - тези случаи са изключение.
айде бе... откъде знае6 ? аз познавам хора били в уса, които са се вместили в 2-3 месеца.
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

az sym s med. ot 18april
obajdah se, posle im pisah pismo po e-mail. okaza se 4e iskat da im izpratia o6te edin dokument.
interesnoto be6e 4e po tel. mi kazaha, 4e fax 6te e dostaty4en, no sled kato izpratih faxa pak ni6to. posle im pisah i te mi otgovoriha nai-lubezno da se 4uvstvam uvedomena da im izpratia originala na dokumenta, koito im izpratih po fax.
spored men e nujno da gi pobutva 4ovek, za6toto za vsi4ko koeto gi popitah se se6tah sama....posle se okazva6e, 4e im tryabvalo, no ne si praviat truda ot polovin godina da me osvedomiat, 4e imat nujda ot tozi dokument. stava duma za originalno pylnomo6tno ot ba6tata na deteto mi 4e ne vyzraziava tia da zamine i da jivee s men.
razo4arovana sym, za6toto opredeleno v bukure6t im lipsva profesionalizym!!!
otnosno sroka za izdavaneto na vizata ot MOM mi kazaha 4e sroka e 8 sedmici ot datata, na koiato sa izprateni medicinskite v bukure6t /v moiat slu4ai na 22 april/. do 8 sedmici triabva da doide pokanata!

pojelavam kysmet na vsi4ki!!!
kraseto

Голямо чакане с тези писма за визи!

Мнение от kraseto »

Лиде,на теб на 22.04 ли са ти пратени медицинските,че на нас ни казаха,че са ни изпратени на 27.04? Нали уж на една дата с теб сме ги правили,що така?Това си е една седмица разлика иначе казано! А както вече се убеждаваме даже и една седмица си е време-особено за хора като нас-търпеливо чакащи! :cry:
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Я се успокойте ще си имате визите, мислете за после, че това е по-важно отколкото да изнервяте обстановката във форума.
Визи та визи, то е ясно ще ги получите, ами после.....
Всички реват, къде са ни визите, а после се разколебават, боже да тръгваме ли или не.
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

hey! tutankamon
razbira se 4e se pritesniavame...o6te pove4e kakto se zabeliazva 4e ot bukure6t ni6to ne te informirat na vreme a tryabva sam da rovi6 i da gi moli6 "iskate li tova...triabva li vi onova...i te ...ooo da razbira se...pratete ni pyrvo tozi dokument...posle sled vreme izmisliat nov."
na men mi pisna za6toto si imam dosta silni li4ni motivi da byrzam!
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Добре като си изнервена, ще промениш ли нещо. Това е, чака се, колкото и да бързаш. А от там е ясно, че никой няма да ВИ даде информация, изричко е казано, че ще Ви уведомят с писмо за визите.
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

ще ме извиняваш, но точно човек получава информация когато пита!!!
bate Many

Мнение от bate Many »

Zdraveute Priateli !!!
Bimba e mnogo prava .Niama Nikakva zakonomernost za srokovete .Nie (az , saprugata mi i malkia) minahme med. na 25.05.05 imashe malki uslognenia i na 03.06.05 gi izpratiha za Bukuresht .Na 24.06 polu4ihme pismo za vizi ,koeto ni iznenada mnogo :roll: Na 27.06 izpratihme pasportite s UPS v 16:30 i na 28.06 v 12:33 sa gi polu4ili v posolstvoto :roll: Super barzo nali i samo sreshto 46 leva. Uspeh i na vas i ne mu mislete mnogo .Vsi4ko shte e edno goliamo OK :wink: Do skoro !!!
Каквото и да ви се случи помнете едно : И УТРЕ ЩЕ ИЗГРЕЕ СЛЪНЦЕ !!!
stanimirsh

Мнение от stanimirsh »

Днес получихме писмо за визи.
Мед. от 07.04.2005.
Успех на всички чакащи.
Скоро ще е
stanimir
Angie1

Мнение от Angie1 »

i nie sme s medicinski ot 21 Mart i povtorna rengenova snimka ot 10 May. oste si 4akame?!
dudi

Мнение от dudi »

Утре се навършват вече три месеца от изпращането на медицинските ни в Букурещ. Писахме им два пъти по e-mail, но отсреща никакъв отговор.
Букурещлии от посолството (четено по тяхната кореспонденция) пишат да не ги притесняваме с разни въпроси- щото "това можело да забави процедурата".
За чакането ще чакаме, но най-много ни притесняват пощите. Ами ако се е "загубило" някъде по пътя?
fanny
Обратна връзка:

Мнение от fanny »

Здравейте на всички!
Мога да се похваля, че и ние получихме писмо за визи... по имейла.
Значи писах на e-maila, който бяха дали във форума: bucst-im@dfait-maeci.gc.ca . Върнаха ми отговора с писмото-покана от друг имейл.
Предполагам, че "телефонистите" като Баховска не могат да направят много-много по досието ти, а само да ти дадат информация.
Така че пишете имейли, питайте ЛЮБЕЗНО какво става с вашето досие... Аз стискам палци на всички чакащи това прословуто писмо за визи!!!
Фани
Заключено