Какво да сложим в куфарите?
Не само в Монтреал...никъде такова животно няма...имаше в БГ-то по едно време едни такива магазини....ама малко по-особени бяха...та там имаше маркови дрехи/неизвестно как доставени/ на доста добри цени......но тук в Ка, както е ясно такива няма......Guinness написа:Е те такова животно у Монтреал нЕма........Elia написа:Я да ми кажете откъде купувате хем евтини, хем качествени дрехи в Монреал. ...
Аз си накупувам чанти и обувки като си ходя до БГ и после си ги домъквам дотук.....специално за чантите съм 100%, че Българските са и по-качествени и неколкократно по-евтини.....за обувките..те в БГ са все внос от Италия и Гърция......така, че качеството им е различно според зависи, но при всички случаи си взимам добри за що-годе нормална цена..която в БГ може да ми се струва висока ама като пристигна после в Ка ми се вижда нищо и половина....
А понеже темата беше за куфарите.....Незнам куфарите, обаче това за зъбите го направете задължително, че иначе много лоша работа става.......иначе аз си взех лекарства/без парацетамол и аспирин/, много топли , качествени и удобни зимни ботуши/ясно защо/ и на детето обувки и ботуши/естествена кожа, защото тук в повечето магазини детските обувки за ужас....поне аз досега не съм намерила нещо по-добро от запарващи маратонки и гумени апрески/..
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
ne vijdam nishto chudno v tova da si doneseh spalnia chuval! Osven, ako ne si siguren, che shte otsednesh v 5zvezden hotel:-)
Posobieto, narecheno spalen chuval vurshi chudesna rabota, a kato mu raztvorish zipa i go napuhash v kaluf se prevrushta v urgan:-)
Za charshafite - mnogo e polezno da si donesesh edin dva komplekta, pone na purvo vreme...Tuk kachestvenite charshafi struvat pari, a za edin novopristignal edva li zakupuvaneto na spalno belio triabva da se prevrushta v prioritet...
Moga da dobavia, che horata si domuknaha tendjeri, tigani, tavi - sega men me e iad, shtoto dokato im se podigravah, te si gotveha v gotinite sadove...mdaaa - tuk hubava tava ne sum vijala, ama ne sum i tursila, shtoto shte da e skupa...Za tendjerite e suhtoto - evtinite sa s mnogo tunko dano, a tukashnite kotlni ne sa kato tezi v BG i moje da ti se naloji chesto da kupuvash sadove...
Posobieto, narecheno spalen chuval vurshi chudesna rabota, a kato mu raztvorish zipa i go napuhash v kaluf se prevrushta v urgan:-)
Za charshafite - mnogo e polezno da si donesesh edin dva komplekta, pone na purvo vreme...Tuk kachestvenite charshafi struvat pari, a za edin novopristignal edva li zakupuvaneto na spalno belio triabva da se prevrushta v prioritet...
Moga da dobavia, che horata si domuknaha tendjeri, tigani, tavi - sega men me e iad, shtoto dokato im se podigravah, te si gotveha v gotinite sadove...mdaaa - tuk hubava tava ne sum vijala, ama ne sum i tursila, shtoto shte da e skupa...Za tendjerite e suhtoto - evtinite sa s mnogo tunko dano, a tukashnite kotlni ne sa kato tezi v BG i moje da ti se naloji chesto da kupuvash sadove...
Представителна извадка тип "паплач"

$300 за обувкиElia написа:Или ви се струва евтино 300 долара за обувки, или около същата сума за панталон със сако...

Мога ли да ва запитам тъй лекинко, по колко лева давахте в БГ за обувки ?
Иначе за "марковото" в БГ - на Попа, около 50 метра от кръстовището в посока Софийския от 3-4 години има един бутик на Кашарел на 3 етажа. Та на витрината му имаше риза на райета и какво забелязваме - райетата на предното джобче се разминават с райетата на ризата - не много, но достатъчно да го забележиш - няма що, "марково" и половина, мейд ин някой Дупница цех, най-вероятно

Освен това един път чух от едни далечни познати, как техен приятел, който държи бутик на Витошка, пазарува яко "маркови" дрехи от Италия (най-вероятно шити от албанки в някой нелегален цех) и после ги продава на тройна цена на Витошка. Та ако някой си мисли че като пазарува в бутиците в София има 100% гаранция за автентични маркови дрехи, да помисли пак, после да провери цените в бутиците в Париж и в Милано и пак да помисли

Не е лоша идея ако ще се нанасяш в празна квартира, ако няма да отседнеш при приятели например. Надуваем туристически дюшек също става, мисля че даже тежи по-малко от спалния чувал, а тука всички квартири са топли, така че няма нужда да се притеснявате че ще измръзнете без спалния чувал. Освен това с него повече ще се наръбиш на пода, отколкото с дюшекаKeiti написа:Привет на всички!
По повод багажа, чувах, че някои "пътешественици" си вземат одеала (спални чували), чаршафи ?
Какво мислите за това? Все повече се интересувам от подробностите

Хехе Гинес, аз не пазарувам от бутици, още не ме е ударила снобарията толкова
А ти ако си толкова фен на "автентичните" произведения на бутиците по Витошка, може да питам за адреса на споменатия бутик с италиански "маркови" дрехи. Така ще можеш да носиш не made in China, ами albanian hand-made in Italy и да се фукаш пред бедните роднини в България 

- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Не е въпросът къде е шита дрехата, а какви са материалите, качеството и контролът по производството...Само като погледнеш шева ти става ясно, да не говорим за материите, стиловете и т.н. ама да ти лепнат риза, на която раето и се разминава (освен ако не е умишлено) и да ти искат 100 пари! май савсем ни взеха за глупаци...foxxbatter написа:Чудя се какво се дърпате сега - пазарете от GAP или ТомиХилфингър и ще видите че всичко мейд ин чайна. Релакс - ние сме жертви на глобализма и циничния международен капитал..
И в Канада, ако това ще ни успокои, се продават и дрехи, произведени в БГ...Не заради качеството - заради цената, щото в някои отношения сме по-евтини от Китай...Ама темата беше за друго.
Представителна извадка тип "паплач"

А защо тогава се надуваш-вижте бутиците в Париж и Миланоmiteto написа:Хехе Гинес, аз не пазарувам от бутици, още не ме е ударила снобарията толкова

А колкото до китайската стока в Англия,има в изобилие.Но е с невроятно качество.Като шев,като кройка,като качество на трикото,като дълготрайност на цвета-направо си е върха.Имам опит и мога много добре да преценя всички тези показатели.
Мите,пожелавам ти да успееш да направиш една ескурзия до Лондон и да видиш за какво става въпрос.

Разбира се, Гинес, всичко в Англия е Номер 1, дори китайските боклуци по долар сторовете... Те манифактурите в Китай имат по 50 различни поточни линии - една за Канада (където отиват боклуците), една за Англия (където се внася само първо качество, ааа, моля ви се). Така де, всеки знае че дори последния бедняк в Лондон взема около 20 пъти по-висока заплата от средния канадец и затова пазарува само ювелирно качествоGuinness написа:А колкото до китайската стока в Англия,има в изобилие.Но е с невроятно качество.Като шев,като кройка,като качество на трикото,като дълготрайност на цвета-направо си е върха.Имам опит и мога много добре да преценя всички тези показатели.

Ама къде съм тръгнал аз да обяснявам на човек с твоя опит