Direktno ne moje, prichinata e slednata:IvHaydu написа:А как може да се подкара директно под ХР?
И ако не може, защо?
![]()
![]()
![]()
![]()
Zashto tribva da e lesno i prosto sled kato moje da e trudno i slojno?
Добър отговор!vladi написа:Direktno ne moje, prichinata e slednata:IvHaydu написа:А как може да се подкара директно под ХР?
И ако не може, защо?
![]()
![]()
![]()
![]()
Zashto tribva da e lesno i prosto sled kato moje da e trudno i slojno?
Благодаря ти за точния и изчерпателен отговор!Vladimir Nikolov написа:Programata e pisana za DOS.
Taka che niama problem da si ia podkarate pod chist DOS.
Pod Winndows 3.1. i Windows 3.11 ne moje da ia podkarate direktno, zashtoto te sa si chisti i prosto grafichni programki za DOS.
Shte triabva da si zatvorite Windowsa i da izlezete vremenno v DOS(toi zaduljitelno e tam)
Windows95 i Windows98 ne sa novi operacionni sistemi. Te sa izcialo DOS bazirani grafichni programki, koiato predi da se instalirat si podkarvat neobhodimata im DOS sreda(koiato e chisto i prosto porednata DOS versia).
Eto zashto niamate problem da si pusnete programkata i pod Windows 9.X
Pri NT3.5, NT3.51, NT4, 2000, XP, 2003 polojenieto e razlichno.
Tova sa operacionni sistemi niamashti nishto obshto s DOS.
Te si imat svoi sobstven NT kurnel.
Taka narecheniat pri tiah Command prompt (staroto DOS prompt) e chisto i prosto programka, koiato EMULIRA DOS.
Tova obache ne oznachava che go emulira 100%.
Vuprosnata programka izpolzva niakoi dosta specifichni svoistva na DOS sredata, koito ne se poddurjat ot emulatora i eto zashto dava greshki pri startirane.