Kaк можем да помогнем на себе си и БЪЛГАРИЯ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Мене ако питате бих казал следното на всеки в Бг-то:
Направи нещо за родината-Емигрирай.
Не знам ,ама като гледам оправия нама да има скоро,а времето тече и не пита кой си и от къде си.
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
gorko

Мнение от gorko »

Гордея се, че съм българин. Съжалявам, че не бях на стадиона.

Незная как да ви кажа на всички, но вие не ме разбирате. Не става въпрос за това кои от колко време е в Канада, дали някои си купува или ползва стоки произведени в България, а за това всеки от нас да сподели добрите и лошите страни на своята емиграция и по този начин да помогне на другите и България.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

gorko написа:Гордея се, че съм българин. Съжалявам, че не бях на стадиона.

Незная как да ви кажа на всички, но вие не ме разбирате. Не става въпрос за това кои от колко време е в Канада, дали някои си купува или ползва стоки произведени в България, а за това всеки от нас да сподели добрите и лошите страни на своята емиграция и по този начин да помогне на другите и България.
Какво да ти кажа, целта на този форум винаги е била точно такава - да си помагаме с информация и споделен опит. От тази гледна точка едва ли има конкретен въпрос на който да не е отговорено и това си една доста съществена помощ за хората които са стигнали донякъде по имиграционата процедура или са новодошли в Канада.

Какъв е живота в Канада и през какви изпитания са минали доста от участниците във форума е дискутирано не веднъж и то надълго и широко, но обикновенно това е свързано с някаква по-конкретен въпрос или проблем. Поразрови се из форума и ще видиш че има теми заемащи доста страници, от които може да се извлече доста информация за живота на българските имигранти в Канада. Ако очакваш обаче че някой ще седне да си разказва житието-битието в Канада просто за идеята - честно казано едва ли ще се получи точно по този начин.

Има и нещо друго - решението да се напусне България всеки трябва да го вземе сам за себе си, след като прецени добре всички ЗА и ПРОТИВ. Затова според мен не бива да се влияе на чуждо решение - всеки трябва да е наясно сам със себе си какво и защо прави, тръгнеш ли да имигрираш само защото си прочел нечие чуждо мнение, едва ли ще стигнеш далече.

А що се отнася до помощта за България - наистина не е ясно какво точно имаш предвид, затова опитай да си по-конкретен. Например, доста от имигрантите, които са се установил малко по-стабилно помагат финансово на някои от близките си в България, но не съм сигурен че точно такава помощ имаш предвид.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
gorko

Мнение от gorko »

За да бъда коректен към Вас искам да споделя моя 7 годишен опит в Норвегия. Попаднах в Норвегия с трудов договор. Помогна ми опита и практиката която имах от България. За разлика от много емигранти при мен целия преход бе плавен и без много сътресения. Заплатата от самото начало бе висока дори за стандартите на Норвегия. Така минаха 2 години. Живея в Ставанге един разкошен град, с вечно усмихнати хора. На 3 година се пробвах в бизнеса. Създадох чартъринг компания, нещата много добре потръгнаха. Основната разлика м/у България и Норвегия нещата се случват при нормална работа и труд положен в правилна посока. На следващата година започнах втора работа, не защото нямам средства, а защото бе второ предизвикателство. В тази компания съм International Sales Manager. Справям се добре на новото поприще. Моята компания се развива много добре. От година и половина е член на Асоциациата на чартьорите в Норвегия, имам добри контракти с търговци, контакти и връзки. Лошите неща разведох се. Семеиството ми се върна в България. Децата много ми липсват. Радостното за мен е, че често се виждаме. От следващата уч. година децата са при мен.Ура!!!!.
Живея с една разкохна жена на 43 години, аз самия съм на 34 години и това е човека който съм търсил цял живот. На 24 май ще се оженя за тази жена в руската църква в Осло.

Какво друго мога да кажа на колебаещите да емигрират в чужбина. Това което може да постигнете в България никъде не може да се постигне. Малко са успелите Българи по света. 90% от българите живеещи в чужбина просто съществуват. Плащат заеми за да демонстрират стандарт в България, а през останалото време мизеруват. Аз имам един план за връщане в родината но той все още не обмислен внимателно то мен и бъдещата ми половинка.

Много пътувам и това ме прави щастлив, обогатява ме, опознавам света и порядките в него. Познанието към света което получавам ме предизвиква към размисъл за връщане в България.

Това е накратко за мен. Нямам чужд паспорт.

Запомнете не си ли успял в родината си, няма гаранция че ще успееш и в чужбина. Живота е като в математиката 0 не е равно на 10.
huba

Мнение от huba »

gorko, samo moga da ti kaja evala!
I napalno spodeliam kazanoto ot teb..
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
gorko

Мнение от gorko »

Нашето откровение е помощ за България.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

gorko написа:Нашето откровение е помощ за България.
Значи ако правилно те разбирам, за теб помощта за България означава имигриралите вече да се върнат в България, а тези които се канят да тръгват - да не го правят? Такава ли е идеята всъщност?
Е, според мен всеки наистина е свободен да решава сам за себе си - ако смяташ че за теб това е най-доброто, то мога само да ти пожелая успех.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
huba

Мнение от huba »

Koko написа:
gorko написа:Нашето откровение е помощ за България.
Значи ако правилно те разбирам, за теб помощта за България означава имигриралите вече да се върнат в България, а тези които се канят да тръгват - да не го правят? Такава ли е идеята всъщност?
Е, според мен всеки наистина е свободен да решава сам за себе си - ако смяташ че за теб това е най-доброто, то мога само да ти пожелая успех.
Az Koko, ne go razbrah taka.Po-skoro otkrovenieto kato pomosht kam bulgarite.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
gorko

Мнение от gorko »

Не категорично. Бъди и ти откровен. След това всеки да постъпи както прецини.
bateto

Мнение от bateto »

Ей ти си ми новия фен,поредния който се опитва да каже истината,но надали ще остане разбран .Аз откога поддържам тезата ,че за 2 кила салам по вече в чужбина едва ли си заслужава човек да си е.е душата и да си търси оправдания от рода -ами то заради бъдещето на децата.

Бъди щаслив. :beer:
gorko

Мнение от gorko »

Да погледнем от друг ъгъл. Имам 6 000 долара. Аз ще заложа на инвестиция в България. Транспорт.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Аз изобщо не мога да разбера какво питаш.И темата ми изглежда много измислена - на себе си помагам както преценя - за един едно е добро, за друг - друго.а на България.....- господ да й е на помощ!!!

С 6 000 долара ми е интересно какво можеш да направиш, че и в областта на транспорта.просто недоумявам - това е една нищожна сума.ти откога не си бил в България?
monny

Мнение от monny »

gorko написа: дали някои си купува или ползва стоки произведени в България, .
на мен ми се иска, но като вляза в супера на почти всичко дето пише "произведено в българия" все не става
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

gorko написа:Да погледнем от друг ъгъл. Имам 6 000 долара. Аз ще заложа на инвестиция в България. Транспорт.
Горко, най-искренно ти желая успех! Надявам се 6те хил. долара да ти се възвърнат 100кратно, най-малко. Но се и надявам след време да дойдеш пак така и да споделиш от опита ти в България.

Моето скромно мнение обаче е, че след време хората в чужбина забравят каква всъщност е действителността, и някак си вадят чуждоземския аршин, за да мерят земята по български. Тежко е като реализираш, че аршина всъщност бил в различна мерна единица. :D
Нещо като сантиметри и инчове.... :wink: Или нещо като онези дето искаха да кацнат на Марс, а то се оказа че били малко ОФФ в мерките и се разминаха с планетката ...
gorko

Мнение от gorko »

Аз се занимавам с транспорт. Автомобилния транспорт е добре развит, но е с изключително застарял парк, навлата са ниски, няма асоцияция която да защитава тракинг компаниите. Първоначалната вноска на композиция с евро - 2 е около 6000 евро в България. Сгрешил съм долари с евро.

Такава е минималната сума за емиграция не само за Канада.
Заключено