Уол Март в Квебек град

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
HisShadow

Мнение от HisShadow »

Bernard Laundry, prizova sutrinta pravovernite kekekua da boikotirat wall-mart, toi taka shtial da napravi....
Te frenskite gazove v Montreal ostanaha bez hokei, bez baseball, bez pluvane .... kakto sa tragnali shte spe4eliat parvenstvoto za nai-tap grad v Canada ... to i sega Montreal e palna skuka
todor73

Мнение от todor73 »

HisShadow написа:Bernard Laundry, prizova sutrinta pravovernite kekekua da boikotirat wall-mart, toi taka shtial da napravi....
Te frenskite gazove v Montreal ostanaha bez hokei, bez baseball, bez pluvane .... kakto sa tragnali shte spe4eliat parvenstvoto za nai-tap grad v Canada ... to i sega Montreal e palna skuka
Ste me izviniavash HisShadow, ama za pluvaneto ne si prav, sutrinta sqsto kazaha po novinite tova
http://www.lequipe.fr/Aussi/20050210_142223_01.html
HisShadow

Мнение от HisShadow »

mi, dano da barkam

tova e napissano na tsiganskia ezik, a az slabo go razbiram - pishe 4e parvo niamalo pari, puk posle shtiali da nameriat pari, no dali shte nameriat sas sugurnost, mai ne stava iasno - pak kazvam moje i da ne sam razbral kakvo pishe

Kakto i da e - dano pone tova da zapaziat
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Abe nyakoi da me svetne molya-zashto tryabva da ima unions v Wal-Mart?
Unions, tova si e komunizam. Majnata im na profsajuzite.
Az tryabvashe da stana chlen na United Steelworkers za da me naznachat security guard.
Unions sa naj-blizkoto neshto, koeto az se seshtam, do mafia. Ako ste zabelyazali, povecheto union leaders sa ot italian proizhod... Zashto li?
Cheers
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Че кой казва, че трябва да има? Ние просто коментираме събитието и обществените реакции, кой какво казал и т.н. Например по ТВ-то четоха писма от зрители и повечето казваха, че няма да бойкотират Вол-Март, защото те са си потребители просто. От друга страна, гледах една жена, която е работила там като ресурс юмен. Та тя казваше, че получила указания да назначава по-простички хора (за отговорни постове даже), че да можели да си ги манипулират лесно. И имало тенденция да се назначават хора, които са били дълго време на социал, защото след 560$ на месец за тях е голяма работа да са на 1000$. И разни други такива. Явно условията на работа не са много добри, щом и губернатора Буш ги призовал (без да има връзка със събитието тук), да си пооравят малко политиката за персонала (или не знам там какво друго беше, но нещо в тоя дух). Та според мен не трябва да се гледа еднозначно.
Обичам да преча
HisShadow

Мнение от HisShadow »

zavisi ot kade gledash na neshtata

Ako si rabotnik, profsajuza ne ti e neobhodim - edistvenata polza, koiato ti nosi e niakoia zdravna ili pensionna zastrahovka (za koiato si plashtash indirektno) i po4ivka na preferentsialni tseni v niakoia po4ivna stantsia (to4no kato po Jivkovo vreme)
Ako oba4e si politik polzite sa mnogo i golemi - napraktika polu4avash pravo da se mesish v rabotata na kompaniata

komentirame go tozi Wall-Mart, zashtoto 4rez neadekvatnata si politika frenskite gazove izpadat vav vse po-dalboka izolatsia, a tova vodi do obedniavane - sashto kato pri Jivkov (neadekvatna politika+ koruptsia i vrazkarshtina = obedniavane)
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

anito написа:. От друга страна, гледах една жена, която е работила там като ресурс юмен. Та тя казваше, че получила указания да назначава по-простички хора (за отговорни постове даже), че да можели да си ги манипулират лесно. И имало тенденция да се назначават хора, които са били дълго време на социал, защото след 560$ на месец за тях е голяма работа да са на 1000$. И разни други такива.
Да, да само 4е тази госпожа не е назна4авала в на6е село за6тото тук слу4айно или не работят по4ти само кебекари в WalMart. Пък не ми ясно как един кебекар 6те работи за 1000$, след като 13$/4ас им са малко. Не съм 4ула и хора да търсят, дори ходих в страницата им и в монстер...
Явно условията на работа не са много добри, щом и губернатора Буш ги призовал (без да има връзка със събитието тук), да си пооравят малко политиката за персонала (или не знам там какво друго беше, но нещо в тоя дух). Та според мен не трябва да се гледа еднозначно.
Ани ами те са мултинатионална компания. Ти си у4ила какво е законодателството за тези компании свързано със социалната политика...
Абе дребни кахъри...сега оба4е съм притеснена за Ландри, искат да го свалят от председател на PQ. :cry: Но той няма да им се даде, съ6то като в БГ като видат 4е на следва6тите избори 6те вземат кокала и вси4ки по4ват да се облизват и да си искат оставките. Срамота!!! VIVE BERNARD LANDRY :haplio: :wave: :haplio:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Mария ти ме обиваш с тоя Ландри. Ма той е най-противните кебекари,ужасно про-кебекарски насочен.Наистина ли го харесваш / :roll:
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

IRA написа:Mария ти ме обиваш с тоя Ландри. Ма той е най-противните кебекари,ужасно про-кебекарски насочен.Наистина ли го харесваш / :roll:
Mного го харесваm но не заради полити4еските mу идеи. Истински професионалист е... Mе4тая си поне един български политик да прили4а на него и да взеmа работата си така присърце... :roll:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Аватар
Todd

Мнение от Todd »

Кебекуата от Жонкиер: Искаме синдикат!
Уол-Март: Ние няма да допуснем прецедент! В нито един наш магазин по света няма синдикат.
Кебекуата от Жонкиер: Но ние сме кебекуа и ще правим синдикат.
Уол-Март: Щом така искате - правете си. Ние затваряме в Жонкиер.
Кебекуата от Жонкиер /вече на улицата/: май не ни е нужен синдикат ?!?!
Кебекуата от Сент-Фоа: Ние подкрепяме колегите от Жонкиер!
Уол-Март: Ние може да затворим и в Сент-Фоа...

Какво са за Уол-Март 1-2 магазина от 4600 по целия свят и приходи от 800 милярда $ годишно? :?:
Мисля, че Кебек в близко бъдеще ще си остане само с имигрантите от Латинска Америка и социаладжиите! :twisted:
По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

maria29 написа:Да, да само 4е тази госпожа не е назна4авала в на6е село за6тото тук слу4айно или не работят по4ти само кебекари в WalMart. Пък не ми ясно как един кебекар 6те работи за 1000$, след като 13$/4ас им са малко. Не съм 4ула и хора да търсят, дори ходих в страницата им и в монстер...
Ne znam u koe selo e nazna4awala, no niama za6to da gledame samo ot kambanariata na na6eto :wink: Kakwi da rabotiat tuk, kato si4koto imigrant e 3-4%, i goliama 4ast ot tiah bosnenski i kolumbiiski refujeta i arabi, koito ne se hwa6tat za kwo da e... A ina4e za 1000$ ne znam, no sa dosta tezi, koito rabotiat na min i za 8-10$ (i sled danacite ne znam kakwo ostawa). Te 4e izbirat rabota, izbirat, ama ne wsi4ki sa u4ili, 4e da ne sa na klona :wink:
Обичам да преча
Заключено