Уол Март в Квебек град
Bernard Laundry, prizova sutrinta pravovernite kekekua da boikotirat wall-mart, toi taka shtial da napravi....
Te frenskite gazove v Montreal ostanaha bez hokei, bez baseball, bez pluvane .... kakto sa tragnali shte spe4eliat parvenstvoto za nai-tap grad v Canada ... to i sega Montreal e palna skuka
Te frenskite gazove v Montreal ostanaha bez hokei, bez baseball, bez pluvane .... kakto sa tragnali shte spe4eliat parvenstvoto za nai-tap grad v Canada ... to i sega Montreal e palna skuka
Ste me izviniavash HisShadow, ama za pluvaneto ne si prav, sutrinta sqsto kazaha po novinite tovaHisShadow написа:Bernard Laundry, prizova sutrinta pravovernite kekekua da boikotirat wall-mart, toi taka shtial da napravi....
http://www.lequipe.fr/Aussi/20050210_142223_01.html
Abe nyakoi da me svetne molya-zashto tryabva da ima unions v Wal-Mart?
Unions, tova si e komunizam. Majnata im na profsajuzite.
Az tryabvashe da stana chlen na United Steelworkers za da me naznachat security guard.
Unions sa naj-blizkoto neshto, koeto az se seshtam, do mafia. Ako ste zabelyazali, povecheto union leaders sa ot italian proizhod... Zashto li?
Cheers
Unions, tova si e komunizam. Majnata im na profsajuzite.
Az tryabvashe da stana chlen na United Steelworkers za da me naznachat security guard.
Unions sa naj-blizkoto neshto, koeto az se seshtam, do mafia. Ako ste zabelyazali, povecheto union leaders sa ot italian proizhod... Zashto li?
Cheers
Че кой казва, че трябва да има? Ние просто коментираме събитието и обществените реакции, кой какво казал и т.н. Например по ТВ-то четоха писма от зрители и повечето казваха, че няма да бойкотират Вол-Март, защото те са си потребители просто. От друга страна, гледах една жена, която е работила там като ресурс юмен. Та тя казваше, че получила указания да назначава по-простички хора (за отговорни постове даже), че да можели да си ги манипулират лесно. И имало тенденция да се назначават хора, които са били дълго време на социал, защото след 560$ на месец за тях е голяма работа да са на 1000$. И разни други такива. Явно условията на работа не са много добри, щом и губернатора Буш ги призовал (без да има връзка със събитието тук), да си пооравят малко политиката за персонала (или не знам там какво друго беше, но нещо в тоя дух). Та според мен не трябва да се гледа еднозначно.
Обичам да преча
zavisi ot kade gledash na neshtata
Ako si rabotnik, profsajuza ne ti e neobhodim - edistvenata polza, koiato ti nosi e niakoia zdravna ili pensionna zastrahovka (za koiato si plashtash indirektno) i po4ivka na preferentsialni tseni v niakoia po4ivna stantsia (to4no kato po Jivkovo vreme)
Ako oba4e si politik polzite sa mnogo i golemi - napraktika polu4avash pravo da se mesish v rabotata na kompaniata
komentirame go tozi Wall-Mart, zashtoto 4rez neadekvatnata si politika frenskite gazove izpadat vav vse po-dalboka izolatsia, a tova vodi do obedniavane - sashto kato pri Jivkov (neadekvatna politika+ koruptsia i vrazkarshtina = obedniavane)
Ako si rabotnik, profsajuza ne ti e neobhodim - edistvenata polza, koiato ti nosi e niakoia zdravna ili pensionna zastrahovka (za koiato si plashtash indirektno) i po4ivka na preferentsialni tseni v niakoia po4ivna stantsia (to4no kato po Jivkovo vreme)
Ako oba4e si politik polzite sa mnogo i golemi - napraktika polu4avash pravo da se mesish v rabotata na kompaniata
komentirame go tozi Wall-Mart, zashtoto 4rez neadekvatnata si politika frenskite gazove izpadat vav vse po-dalboka izolatsia, a tova vodi do obedniavane - sashto kato pri Jivkov (neadekvatna politika+ koruptsia i vrazkarshtina = obedniavane)
Да, да само 4е тази госпожа не е назна4авала в на6е село за6тото тук слу4айно или не работят по4ти само кебекари в WalMart. Пък не ми ясно как един кебекар 6те работи за 1000$, след като 13$/4ас им са малко. Не съм 4ула и хора да търсят, дори ходих в страницата им и в монстер...anito написа:. От друга страна, гледах една жена, която е работила там като ресурс юмен. Та тя казваше, че получила указания да назначава по-простички хора (за отговорни постове даже), че да можели да си ги манипулират лесно. И имало тенденция да се назначават хора, които са били дълго време на социал, защото след 560$ на месец за тях е голяма работа да са на 1000$. И разни други такива.
Ани ами те са мултинатионална компания. Ти си у4ила какво е законодателството за тези компании свързано със социалната политика...Явно условията на работа не са много добри, щом и губернатора Буш ги призовал (без да има връзка със събитието тук), да си пооравят малко политиката за персонала (или не знам там какво друго беше, но нещо в тоя дух). Та според мен не трябва да се гледа еднозначно.
Абе дребни кахъри...сега оба4е съм притеснена за Ландри, искат да го свалят от председател на PQ.

"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Mного го харесваm но не заради полити4еските mу идеи. Истински професионалист е... Mе4тая си поне един български политик да прили4а на него и да взеmа работата си така присърце...IRA написа:Mария ти ме обиваш с тоя Ландри. Ма той е най-противните кебекари,ужасно про-кебекарски насочен.Наистина ли го харесваш /

"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Кебекуата от Жонкиер: Искаме синдикат!
Уол-Март: Ние няма да допуснем прецедент! В нито един наш магазин по света няма синдикат.
Кебекуата от Жонкиер: Но ние сме кебекуа и ще правим синдикат.
Уол-Март: Щом така искате - правете си. Ние затваряме в Жонкиер.
Кебекуата от Жонкиер /вече на улицата/: май не ни е нужен синдикат ?!?!
Кебекуата от Сент-Фоа: Ние подкрепяме колегите от Жонкиер!
Уол-Март: Ние може да затворим и в Сент-Фоа...
Какво са за Уол-Март 1-2 магазина от 4600 по целия свят и приходи от 800 милярда $ годишно?
Мисля, че Кебек в близко бъдеще ще си остане само с имигрантите от Латинска Америка и социаладжиите!
Уол-Март: Ние няма да допуснем прецедент! В нито един наш магазин по света няма синдикат.
Кебекуата от Жонкиер: Но ние сме кебекуа и ще правим синдикат.
Уол-Март: Щом така искате - правете си. Ние затваряме в Жонкиер.
Кебекуата от Жонкиер /вече на улицата/: май не ни е нужен синдикат ?!?!
Кебекуата от Сент-Фоа: Ние подкрепяме колегите от Жонкиер!
Уол-Март: Ние може да затворим и в Сент-Фоа...
Какво са за Уол-Март 1-2 магазина от 4600 по целия свят и приходи от 800 милярда $ годишно?

Мисля, че Кебек в близко бъдеще ще си остане само с имигрантите от Латинска Америка и социаладжиите!

По-добре малък ум, отколкото голям цирей!
Ne znam u koe selo e nazna4awala, no niama za6to da gledame samo ot kambanariata na na6etomaria29 написа:Да, да само 4е тази госпожа не е назна4авала в на6е село за6тото тук слу4айно или не работят по4ти само кебекари в WalMart. Пък не ми ясно как един кебекар 6те работи за 1000$, след като 13$/4ас им са малко. Не съм 4ула и хора да търсят, дори ходих в страницата им и в монстер...

Обичам да преча