На твое място щях да ги инструктирам да си вкарват автоголове, за да намалят разликата и после пак в другата врата.

Това е българска простотия - щото "треньора" е българин-тръмпанар.ivandaman написа:Бай да вей, левашко-либрастката политика на криворазбрана толерантност явно е превзела и сокъра в Канада..
В събота ни беше първият мач за сезона и моите "лъвчета" поведоха с 5:0 още през първото полувреме. В края на полувремето съдията даде неква измислена дузпа. Инструктирах вратаря "да се концентрира върху топката" и той взе че хвана дузпата.
Децата се радват, скачат, адреналина на 6...
Рефера наду свирката за края на първото и един такъв нервен идва при мен и с пасивно агресивен тон ме пита..
"Coach, You know what do now right"?..
Аз: Гледам като гръмнат и отговарям на въпроса с въпрос.
"What do you mean" ?
Онзи вика. Не може да вкарвате повече голове. It's against the rules.
Аз почвам да се хиля.. Мисля че се базика. А оня още по разярен. "Сериозно говоря. Това са правилата"
И от там се завърза една дискусия. Оказа ce че на некой бюрократ/ка (SJW) който явно никога не е стъпвал на футоблен терен и не е ритал топка през живота си е решил че ако единият отбор вкара повече от 3 гола това ще се отрази зле на самочувствието на играчите от другият отбор, може да се почувстват "унижени" и това да повлияе негативно на "Their Love for the Game",![]()
Аз пък изпаднах в шок.. Щот по-голяма идиотщина от това отдавна не бях чувал. Казах на рефера какво мисля по въпроса "in no uncertain terms" но онзи ме заплаши с "Disciplinary Action"
Викам на момчетата. Ок пичове. Гейм Оувър. Нема да вкарвате повече голове.
Онези като вреснаха. "Coach it's not fair" .. Викам: "Get used to it. Life is unfair"
Long story short, Завърза се една неприятна дискусия. Казах им да задържат топката и като стигнат до вратата да я "подават"на вратаря или да стрелят "в страни" . Второто полувреме беше абсолютен farce.. Моят отбор стигаше до наказателното поле и вместо да стрелят във вратата я изкарваха в тъч. Това вбеси съдията раздаде неколко жълти картона, изгони един играч.. Стана цирк. Опонентите пък взеха че вкараха един гол, and all hell broke loose. Моите играче избесняха и започнаха да нижат гол след гол, при което Съдията ги нарекъл "Pathetic" защото не демонстрирали никакъв "Spormanship"
След мача се разрових из сайта на BC Soccer, писах им имейл, оставих им войс мейл. Отоговориха ми че това най-вероятно е Rule на VYSA (Vancouver Youth Socce Association).
Писах и на тях преди малко, но успях да намеря следното на техният сайт:
Това за сега ми е "любимата" КанаТска Простотия..Coaches are strongly encouraged not to run up the scores on opposing teams. A goal
differential of more than 3 goals is considered to be “running up the score”. Coaches
and teams doing so will be reported to their District Officials for disciplinary action.
Уелкъм тъ Кенъда.. Където ако вкарате повече от 3 гола във футболен мач ви очаква "Disciplinary Action"
Ъъъъ, това на какъв език е? Павка?prace написа:щото да не му хъртнеш филинзите.
hurt someone's feelings.......?MrGeek написа:Ъъъъ, това на какъв език е? Павка?prace написа:щото да не му хъртнеш филинзите.
Recreational league? What's the difference?ivandaman написа:Бай Йоване плещиш глупости.
Става въпрос за официален мач от съответната лига а не за "махленско мачле" няма как да си разменяме играчи и да "изравняваме силите"...
Не става въпрос за тренировка а за мач срещу отбор на който нито познавам играчите нито треньора. Играчите във всеки отбор са картотекирани и не е позволено да се използват играчи от други отбори, дори и да са част от същият клуб. Пояснявам един клуб може да има няколко отбора. Треньорите от клуба сме се опитвали да си помагаме един на друг с играчи ако не ни достигат, някой е болен и т.н. но правилата не го позволяват..
Следващият път като решиш да се включиш неадекватно, поне гледай да си трезвен и прочети внимателно идиотщините които си наплескал преди да натиснеш бутона "Изпрати".
Виж ако ставаше дума за Нефт, Газ и Сонди. Неща от които, признавам си НИЩО не разбирам ОК, но ти се опитваш да ме поучаваш относно неща от които (Явно) нямаш никаква представа..
Тц! Аз съм бил също треньор в recreational. Имат си и екипи, класация, тиквени медали (от Доларама)roumensp написа:Фактът че имат треньор и редовни тренировки, играят с екипи и са в някаква лига означава че е competitive, не recreational. Ако беше състезание по плуване мислиш ли, че тоя който е най-отпред трябва да се върти постоянно и да изчаква другите ?
Като чуеш лига веднага ти е ясно, че има и класация, а тя се базира на резултати и вкарани голове. Които играят предимно за удоволствие нямат нужда от лиги, а си организират махленски мачове.