Въпроси за документите за Монреал, Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
plamenaromanova

Re: Въпроси за документите за Монреал, Квебек!

Мнение от plamenaromanova »

ами всичко сме изпратили без IELTS. Аз също не мога да разбера кой документ е липсващ? реших че вероятно не ни стигат точките без ielts и затова ни връщат досието или защото не сме използвали последните бланки качени в сайта. Възможно ли е да е второто? чеклистът на едната страница на писмото също е във вид на таблица. има ли начин да приложа снимка на писмото тук във форума за да го видите?
plamenaromanova

Мнение от plamenaromanova »

всичко което смеотбелязали в чеклиста при изпращане на документите беше в пакета
Mortisha&Gomez

Мнение от Mortisha&Gomez »

Здравейте,
искам да попитам при кандидатстване има ли значение начина на обучение, т.е. редовно, задочно или дистанционно? Завършила съм задочно бакалавър (от миналата година ми е дипломата) и сега карам дистанционно магистър, та се притеснявам дали ще ми признаят дипломите? И тъй като се очертава да си взема дипломата за магистър Март месец 2014, а ще се опитам да си подам документите тази година, дали мога да представя уверение от университета?
Благодаря предварително!
Аватар
gaby_

Мнение от gaby_ »

Mortisha&Gomez написа:Здравейте,
искам да попитам при кандидатстване има ли значение начина на обучение, т.е. редовно, задочно или дистанционно? Завършила съм задочно бакалавър (от миналата година ми е дипломата) и сега карам дистанционно магистър, та се притеснявам дали ще ми признаят дипломите? И тъй като се очертава да си взема дипломата за магистър Март месец 2014, а ще се опитам да си подам документите тази година, дали мога да представя уверение от университета?
Благодаря предварително!
Бакалавъра се признава само зависи в коя специалност е дипломата.Уверение се прилага само при условие, че има вече завършена една успешна година от обучението .В твоя случай в момента по критерий 1 се дават 10 точки за нивото на образование .Вече трябва да си видиш професията във списъците колко точки ти носи. Надявам се да съм ти била полезна :)
https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM" onclick="window.open(this.href);return false;
Mortisha&Gomez

А за специалността предполагам, че няма проблем, ако не измислят нещо сега след 31 Юли де - "Счетоводство и контрол" е, а пък за магистратурата е "Независим финансов одит".
Благодаря за отговора! :)
Аватар
gaby_

Мнение от gaby_ »

Здравей за специалността ти няма проблем в списъците е но само гледайте да подадете преди 1 ви август :)
https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM" onclick="window.open(this.href);return false;
Mortisha&Gomez

Няма да можем до 1-ви август за съжаление, дано да не махнат счетоводството. :worried:
sundance

Мнение от sundance »

Mortisha&Gomez, не искам да те обезкуражавам, но мисля, че това ще е новия списък с търсените професии:

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html"
Получени в Монреал - 21/12/12
Акюзе - 6/03/13
CSQ - 23/10/15
Получени в Сидни - 18/01/16
Баркодове - 26/02/16
Mедицински - 4/05/16
Покани за визи - 27/06/16
Полет - 4/09/16
Аватар
gaby_

Мнение от gaby_ »

Mortisha&Gomez не се обезкуражавайте и да не стане има федерална процедура.Варианти много :)
Mortisha&Gomez

Благодаря ви наистина.
Да, трябва да разгледам май по-подробно федералната процедура, но все пак имам капка надежда за Квебек. Така или иначе по-рано от ноември или декември няма да мога да подам документите.:(
Zlatkovi

Мнение от Zlatkovi »

sundance написа:Mortisha&Gomez, не искам да те обезкуражавам, но мисля, че това ще е новия списък с търсените професии:

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html"
На мен това ми прилича на стария списък с професии, даващи 12 и 16 точки. Чела съм я тази страница доста пъти и не виждам промени. Счетоводството, доколкото си спомням, даваше 6 т. и не е било сред професиите в този списък.

А и новите промени от август не предвиждат, да могат да подават само хора с търсени професии (май :?: ) Така че нямате повод да унивате, особено ако сте надъхани да постигнете високи нива на френския ;)
Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
Mortisha&Gomez

А къде точно са обявени тези новости, които влизат в сила от 01.08.2013 г., аз така и не можах да се ориентирам (може би от все още ниското ниво на френския ми :$ ) .
Гледах, че тия дни организират един семинар във Варна за кандидат-имигранти за Квебек и се колебая дали да ходя. Някой ходил ли е на подобни мероприятия, има ли "файда" или са грешно дадени пари?
Zlatkovi

Мнение от Zlatkovi »

Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
hopeless

Мнение от hopeless »

Здравейте, след като новите промени са вече факт(визирам завишените нива на френския) опитахме да си преизчислим точките и се оказа , че професиите и на двамата ги има и в таблицата за 6 и в таблицата за 12-16 точки.И двамата сме бакалври с университет по хранителни технологии.В тези таблици ,тази професия и на двете места е дадена като Sciences et technologie des aliments.Ще се радвам някой да внесе малко яснота.Ето и линкове към въпросните таблици:

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ines-6.pdf"

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... -12-16.pdf"
Аватар
Victualia
Обратна връзка:

Мнение от Victualia »

hopeless здравей!
Наистина хранителните технологии присъстват и в двата списъка, затова бих ви посъветвала да се постараете максимално да си изясните за вас до коя категория сте по-близо:
до носещата 6 точки специалност на университетско ниво
Sciences et technologie des aliments (BACC. - 4 ans), Diplôme d'études universitaires 1er cycle - 4 ans
(au Québec, le diplôme est obtenu au terme de 17 à 18 années d'études à temps plein)
или
до носещата 12 точки специалност на колежанско (техническо) ниво
Technologie des procédés et de la qualité des aliments (DEC - 3 ans)
Diplôme d'études postsecondaires techniques - 3 ans
(au Québec, le diplôme est obtenu au terme de 14 années d'études à temps plein)

На първо място направете максимално усилие да сравните вашите учебни програми и ХОРАРИУМ с тези на всяка една от специалностите, така както са изучавани в Квебек. Това ще направят и самите имиграционни офицери. Те също проверяват дали учебното заведение, от което са дипломите ви, фигурира в официалния списък с легитимни ВУЗ за България. На миналата сесия имаше много дипломи, вероятно задържани за проверка по този параграф.
След това си направете подробен разбор на това, което действително работите в момента (разбира се, ако е по специалността ви). Моят личен опит е, че на интервюто фокусът върху това е изключително голям. Офицерът задава много подробни въпроси с цел да придобие максимално ясна картина за вашите професионални задължения и сравнява вашите отговори с документация, която носи със себе си. Независимо от всички изрядни документи, служебни бележки и т.н. той разпитва вас, за да провери дали ще съвпадне информацията. Въпросите са много и биват задавани многократно, но с различни думи. Вие ще трябва да защитите себе си :!:
Другият важен момент е изясняването на степента на вашите отговорности. Офицерът може да се убеди, че наистина работите тази работа, но неговата следваща цел е да установи каква отговорност носите, дали вземате вие решенията, които отговарят на нивото ви на образование (в случая университетско), или сте изпълнител на по-ниско, чисто техническо ниво. Всички тези подробности оказват влияние на това какви и дали изобщо ще ви бъдат присъдени точки.
За да обощим мога да кажа следното: Пресметене си точките и по единия, и по другия модел. Анализирайте всеки един вариант и си изяснете кои са местата, където бихте могли да наблегнете, за да увеличите шансовете си максимално.
И на края - доколкото виждам от статистиката, не сте подали документи все още. Ако искате да дискутираме още, можете да ми пишете и на лични. Ще се радвам да ви бъде полезна.
DCS 25.10.2011
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014

"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...
Публикувай отговор