Въпроси за документите за Монреал, Квебек
-
Re: Въпроси за документите за Монреал, Квебек!
ами всичко сме изпратили без IELTS. Аз също не мога да разбера кой документ е липсващ? реших че вероятно не ни стигат точките без ielts и затова ни връщат досието или защото не сме използвали последните бланки качени в сайта. Възможно ли е да е второто? чеклистът на едната страница на писмото също е във вид на таблица. има ли начин да приложа снимка на писмото тук във форума за да го видите?
-
всичко което смеотбелязали в чеклиста при изпращане на документите беше в пакета
-
Здравейте,
искам да попитам при кандидатстване има ли значение начина на обучение, т.е. редовно, задочно или дистанционно? Завършила съм задочно бакалавър (от миналата година ми е дипломата) и сега карам дистанционно магистър, та се притеснявам дали ще ми признаят дипломите? И тъй като се очертава да си взема дипломата за магистър Март месец 2014, а ще се опитам да си подам документите тази година, дали мога да представя уверение от университета?
Благодаря предварително!
искам да попитам при кандидатстване има ли значение начина на обучение, т.е. редовно, задочно или дистанционно? Завършила съм задочно бакалавър (от миналата година ми е дипломата) и сега карам дистанционно магистър, та се притеснявам дали ще ми признаят дипломите? И тъй като се очертава да си взема дипломата за магистър Март месец 2014, а ще се опитам да си подам документите тази година, дали мога да представя уверение от университета?
Благодаря предварително!
Бакалавъра се признава само зависи в коя специалност е дипломата.Уверение се прилага само при условие, че има вече завършена една успешна година от обучението .В твоя случай в момента по критерий 1 се дават 10 точки за нивото на образование .Вече трябва да си видиш професията във списъците колко точки ти носи. Надявам се да съм ти била полезнаMortisha&Gomez написа:Здравейте,
Благодаря предварително!

https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM" onclick="window.open(this.href);return false;
-
А за специалността предполагам, че няма проблем, ако не измислят нещо сега след 31 Юли де - "Счетоводство и контрол" е, а пък за магистратурата е "Независим финансов одит".
Благодаря за отговора!
Благодаря за отговора!

Здравей за специалността ти няма проблем в списъците е но само гледайте да подадете преди 1 ви август 

https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Няма да можем до 1-ви август за съжаление, дано да не махнат счетоводството. 

Mortisha&Gomez, не искам да те обезкуражавам, но мисля, че това ще е новия списък с търсените професии:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html"
Получени в Монреал - 21/12/12
Акюзе - 6/03/13
CSQ - 23/10/15
Получени в Сидни - 18/01/16
Баркодове - 26/02/16
Mедицински - 4/05/16
Покани за визи - 27/06/16
Полет - 4/09/16
Акюзе - 6/03/13
CSQ - 23/10/15
Получени в Сидни - 18/01/16
Баркодове - 26/02/16
Mедицински - 4/05/16
Покани за визи - 27/06/16
Полет - 4/09/16
Mortisha&Gomez не се обезкуражавайте и да не стане има федерална процедура.Варианти много 

-
Благодаря ви наистина.
Да, трябва да разгледам май по-подробно федералната процедура, но все пак имам капка надежда за Квебек. Така или иначе по-рано от ноември или декември няма да мога да подам документите.
Да, трябва да разгледам май по-подробно федералната процедура, но все пак имам капка надежда за Квебек. Така или иначе по-рано от ноември или декември няма да мога да подам документите.

На мен това ми прилича на стария списък с професии, даващи 12 и 16 точки. Чела съм я тази страница доста пъти и не виждам промени. Счетоводството, доколкото си спомням, даваше 6 т. и не е било сред професиите в този списък.sundance написа:Mortisha&Gomez, не искам да те обезкуражавам, но мисля, че това ще е новия списък с търсените професии:
А и новите промени от август не предвиждат, да могат да подават само хора с търсени професии (май

Документи Монреал - 12.2012
Искане за допълнителни документи - 07.2013
Сертификати - 05.2014
Документи Нова Скотия - 07.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
Сертификати - 05.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
-
А къде точно са обявени тези новости, които влизат в сила от 01.08.2013 г., аз така и не можах да се ориентирам (може би от все още ниското ниво на френския ми
) .
Гледах, че тия дни организират един семинар във Варна за кандидат-имигранти за Квебек и се колебая дали да ходя. Някой ходил ли е на подобни мероприятия, има ли "файда" или са грешно дадени пари?

Гледах, че тия дни организират един семинар във Варна за кандидат-имигранти за Квебек и се колебая дали да ходя. Някой ходил ли е на подобни мероприятия, има ли "файда" или са грешно дадени пари?
Документи Монреал - 12.2012
Сертификати - 05.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
Сертификати - 05.2014
Баркодове - 09.2014
Медицински - 09.2015
Визи - 01.2016
Здравейте, след като новите промени са вече факт(визирам завишените нива на френския) опитахме да си преизчислим точките и се оказа , че професиите и на двамата ги има и в таблицата за 6 и в таблицата за 12-16 точки.И двамата сме бакалври с университет по хранителни технологии.В тези таблици ,тази професия и на двете места е дадена като Sciences et technologie des aliments.Ще се радвам някой да внесе малко яснота.Ето и линкове към въпросните таблици:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ines-6.pdf"
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... -12-16.pdf"
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ines-6.pdf"
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... -12-16.pdf"
- Victualia
- Обратна връзка:
hopeless здравей!
Наистина хранителните технологии присъстват и в двата списъка, затова бих ви посъветвала да се постараете максимално да си изясните за вас до коя категория сте по-близо:
до носещата 6 точки специалност на университетско ниво
Sciences et technologie des aliments (BACC. - 4 ans), Diplôme d'études universitaires 1er cycle - 4 ans
(au Québec, le diplôme est obtenu au terme de 17 à 18 années d'études à temps plein)
или
до носещата 12 точки специалност на колежанско (техническо) ниво
Technologie des procédés et de la qualité des aliments (DEC - 3 ans)
Diplôme d'études postsecondaires techniques - 3 ans
(au Québec, le diplôme est obtenu au terme de 14 années d'études à temps plein)
На първо място направете максимално усилие да сравните вашите учебни програми и ХОРАРИУМ с тези на всяка една от специалностите, така както са изучавани в Квебек. Това ще направят и самите имиграционни офицери. Те също проверяват дали учебното заведение, от което са дипломите ви, фигурира в официалния списък с легитимни ВУЗ за България. На миналата сесия имаше много дипломи, вероятно задържани за проверка по този параграф.
След това си направете подробен разбор на това, което действително работите в момента (разбира се, ако е по специалността ви). Моят личен опит е, че на интервюто фокусът върху това е изключително голям. Офицерът задава много подробни въпроси с цел да придобие максимално ясна картина за вашите професионални задължения и сравнява вашите отговори с документация, която носи със себе си. Независимо от всички изрядни документи, служебни бележки и т.н. той разпитва вас, за да провери дали ще съвпадне информацията. Въпросите са много и биват задавани многократно, но с различни думи. Вие ще трябва да защитите себе си
Другият важен момент е изясняването на степента на вашите отговорности. Офицерът може да се убеди, че наистина работите тази работа, но неговата следваща цел е да установи каква отговорност носите, дали вземате вие решенията, които отговарят на нивото ви на образование (в случая университетско), или сте изпълнител на по-ниско, чисто техническо ниво. Всички тези подробности оказват влияние на това какви и дали изобщо ще ви бъдат присъдени точки.
За да обощим мога да кажа следното: Пресметене си точките и по единия, и по другия модел. Анализирайте всеки един вариант и си изяснете кои са местата, където бихте могли да наблегнете, за да увеличите шансовете си максимално.
И на края - доколкото виждам от статистиката, не сте подали документи все още. Ако искате да дискутираме още, можете да ми пишете и на лични. Ще се радвам да ви бъде полезна.
Наистина хранителните технологии присъстват и в двата списъка, затова бих ви посъветвала да се постараете максимално да си изясните за вас до коя категория сте по-близо:
до носещата 6 точки специалност на университетско ниво
Sciences et technologie des aliments (BACC. - 4 ans), Diplôme d'études universitaires 1er cycle - 4 ans
(au Québec, le diplôme est obtenu au terme de 17 à 18 années d'études à temps plein)
или
до носещата 12 точки специалност на колежанско (техническо) ниво
Technologie des procédés et de la qualité des aliments (DEC - 3 ans)
Diplôme d'études postsecondaires techniques - 3 ans
(au Québec, le diplôme est obtenu au terme de 14 années d'études à temps plein)
На първо място направете максимално усилие да сравните вашите учебни програми и ХОРАРИУМ с тези на всяка една от специалностите, така както са изучавани в Квебек. Това ще направят и самите имиграционни офицери. Те също проверяват дали учебното заведение, от което са дипломите ви, фигурира в официалния списък с легитимни ВУЗ за България. На миналата сесия имаше много дипломи, вероятно задържани за проверка по този параграф.
След това си направете подробен разбор на това, което действително работите в момента (разбира се, ако е по специалността ви). Моят личен опит е, че на интервюто фокусът върху това е изключително голям. Офицерът задава много подробни въпроси с цел да придобие максимално ясна картина за вашите професионални задължения и сравнява вашите отговори с документация, която носи със себе си. Независимо от всички изрядни документи, служебни бележки и т.н. той разпитва вас, за да провери дали ще съвпадне информацията. Въпросите са много и биват задавани многократно, но с различни думи. Вие ще трябва да защитите себе си

Другият важен момент е изясняването на степента на вашите отговорности. Офицерът може да се убеди, че наистина работите тази работа, но неговата следваща цел е да установи каква отговорност носите, дали вземате вие решенията, които отговарят на нивото ви на образование (в случая университетско), или сте изпълнител на по-ниско, чисто техническо ниво. Всички тези подробности оказват влияние на това какви и дали изобщо ще ви бъдат присъдени точки.
За да обощим мога да кажа следното: Пресметене си точките и по единия, и по другия модел. Анализирайте всеки един вариант и си изяснете кои са местата, където бихте могли да наблегнете, за да увеличите шансовете си максимално.
И на края - доколкото виждам от статистиката, не сте подали документи все още. Ако искате да дискутираме още, можете да ми пишете и на лични. Ще се радвам да ви бъде полезна.
DCS 25.10.2011
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014
"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014
"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...