Средната заплата достигна 1123 лева
- Vedren
Re: Средната заплата достигна 1123 лева
Ти го мани Танграта. На него не може да му се вярва.
Той докато беше в Монтреал хвалеше живота в Канада, хвалеше заплатите, хвалеше работодателите и светлото бъдеще след като завърши. Сега друга песен пее.
Ами доближаваме се до моите сметки. 13 -14 К били заем за година. по 3- 4 години. са без малко 60 К.
Почти всички студенти ходят на стаж през лятото и са платени но никой от тях не бърза да връща парите. Ще ти обясня защо. Заема е сметнат да ти стигат парите за 9 месеца от годината докато ходиш на училище. Другите 3 месеца или работиш или те хранят мама и тате. При Танграта е по скоро първото.
Лихвата по студентски заем от ОСАП се приспада от данъците всяка година.
С други думи все едно заема е без лихва и така хората го мотаят умишлено с години. Важи правилото. 13 К днес са повече от 13 К в бъдеще заради инфлация и увличаваща се заплата. Танграта трябва да е много прост да плаща 13-14 к на година вместо да си живее лятото с парите от стажа и да ги връща в бъдеще пак 13 К. Отделно ти вярваш ли че от стажа е изкарал 25 К чисто за 3 месеца от тях е платил 14 к за заема и с другите е живял. Аз не вярвам.
Той докато беше в Монтреал хвалеше живота в Канада, хвалеше заплатите, хвалеше работодателите и светлото бъдеще след като завърши. Сега друга песен пее.
Ами доближаваме се до моите сметки. 13 -14 К били заем за година. по 3- 4 години. са без малко 60 К.
Почти всички студенти ходят на стаж през лятото и са платени но никой от тях не бърза да връща парите. Ще ти обясня защо. Заема е сметнат да ти стигат парите за 9 месеца от годината докато ходиш на училище. Другите 3 месеца или работиш или те хранят мама и тате. При Танграта е по скоро първото.
Лихвата по студентски заем от ОСАП се приспада от данъците всяка година.
С други думи все едно заема е без лихва и така хората го мотаят умишлено с години. Важи правилото. 13 К днес са повече от 13 К в бъдеще заради инфлация и увличаваща се заплата. Танграта трябва да е много прост да плаща 13-14 к на година вместо да си живее лятото с парите от стажа и да ги връща в бъдеще пак 13 К. Отделно ти вярваш ли че от стажа е изкарал 25 К чисто за 3 месеца от тях е платил 14 к за заема и с другите е живял. Аз не вярвам.
Причината за мръсния въздух у нас е бедността:
https://www.24chasa.bg/novini/article/7274663"
И у София ли бе?!
https://www.24chasa.bg/novini/article/7274663"
И у София ли бе?!
Танграта е същия патологичен лъжец като теб - като ти каже Добро Утро значи е икиндияagent Ozo написа:Хълка, твоите сметки са криви, не моите. Защото и ти като Иванча1007 си вземаш някакви произволни стойности за изходните величини с цел да получиш желания от теб резултат. Само дето този резултат си няма нищо общо с реалността.
Докато моите сметки се базират на реални изходни величини и дори да съм сгрешил в пресмятането, то крайния резултат не се променя от това. Аз и да съм сбъркал то някой такъв сметкаджия като теб ще ме поправи.
Та всички тези данни - за заема от $60К на Танграта, дето щял да ги изплаща за еди-колко си години при еди-каква си лихва, са си чисто твои измислици. Танграта черно на бяло е написал във форума, че най-високата сума на годишния му заем е била 13-14К. При това е казал още, че само с трите си платени студентския стажа по време на обучението е изплатил по-голямата част от студентския си заем. Така че нито общата сума на заема е била $60К, нито пък сумата останала за изплащане след завършване на обучението е имала нещо общо с това число. Следователно за никакви 300-500 доларови месечни вноски не може и да иде реч.
Схващаш ли сега разликата между криви сметки (твоите) и реални такива (моите), но с допусната техническа грешка в пресмятането?

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
E, ако Танграта не е спечелил твоето доверие, Хълка, то при мен нещата стоят точно обратното. За мен точно ти си човекът, на когото никога не бих се доверил за каквото и да било.
Ето и сега продължаваш с измислиците, въпреки конкретните данни, дадени от самия кредитополучател. Какво ми дреме на мен кой и защо си мотае връщането на кредита? Говорим тук за конкретни неща. Танграта да речем е луд за връзване и не ще да си връща кредитите по този начин.
А за 3 г. срок на обучение, при годишен заем от $9-10К или дори $11К, а само една година - $13-14К , то общата сума на кредита възлиза на $31-36К. Което е много далече от $60К, камо ли да се "доближава" до тази сума.
Ето и сега продължаваш с измислиците, въпреки конкретните данни, дадени от самия кредитополучател. Какво ми дреме на мен кой и защо си мотае връщането на кредита? Говорим тук за конкретни неща. Танграта да речем е луд за връзване и не ще да си връща кредитите по този начин.
А за 3 г. срок на обучение, при годишен заем от $9-10К или дори $11К, а само една година - $13-14К , то общата сума на кредита възлиза на $31-36К. Което е много далече от $60К, камо ли да се "доближава" до тази сума.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- Vedren
9-10 К на година. Линко това са по 833 $ на месец.
Кое по напред плащаш с 833 $? Такса на университета, учебници, квартира, сметки в квартирата, храна, дрехи , транспорт излизане по латино клубове да търсиш мадами? Нали и кола имаше Танграта?
Линко ти от в къщи излизаш ли да видиш цените или кесиш в къщи пред компютъра във форума и чакаш да дойде чека от социала?
Кое по напред плащаш с 833 $? Такса на университета, учебници, квартира, сметки в квартирата, храна, дрехи , транспорт излизане по латино клубове да търсиш мадами? Нали и кола имаше Танграта?
Линко ти от в къщи излизаш ли да видиш цените или кесиш в къщи пред компютъра във форума и чакаш да дойде чека от социала?
- Pyrelight
- Напуснал форума
Че то 3 години, какво е? Това висше образование ли е?agent Ozo написа:E, ако Танграта не е спечелил твоето доверие, Хълка, то при мен нещата стоят точно обратното. За мен точно ти си човекът, на когото никога не бих се доверил за каквото и да било.

Едно време в Булгаристан го смятаха за полувисше.

Демек, като не ставаш за канадски програмист ще те рециклират за булгаристански кол център.

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
powered by pumpy
- Vedren
Линко годините на Танграта не знае ама иначе е запознат много с кредитите му.
Остава сега Линко да каже и как купи Танграта ап. за 100 К Евро в София след като бърза да плати заема в Канада със заплата от стажа през лятото.
Остава сега Линко да каже и как купи Танграта ап. за 100 К Евро в София след като бърза да плати заема в Канада със заплата от стажа през лятото.
Хълка, ти зорлем ли се правиш на глупак, или по рождение си такъв?
В заема не влиза стипендията бе, пич. Стипендията не е кредит и не подлежи на връщане.
Освен това Квебек е прочут с изключително ниските си такси за обучение.
Ходи си продавай номерата на новите имигранти, които омайваш за да те изберат за техен коуч ли беше, коч ли беше...
В заема не влиза стипендията бе, пич. Стипендията не е кредит и не подлежи на връщане.
Освен това Квебек е прочут с изключително ниските си такси за обучение.
Ходи си продавай номерата на новите имигранти, които омайваш за да те изберат за техен коуч ли беше, коч ли беше...

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Хълски, не му знам годините защото не ги е казвал във форума. За студентския му заем сведенията ги има в архивите на форума. Можеш да ги провериш и сам с един бърз рисърч.Vedren написа:Линко годините на Танграта не знае ама иначе е запознат много с кредитите му.
Ако не знаеш как питай жена си.
Относно спестените в Квебек пари, Танграта е написал, че е спестявал на година по $40-50К. Пък ти дали ще му вярваш или не, то си е твоя работа.
Аз му вярвам. Докато на теб и думичка не вярвам от приказките ти за срещи с девици-дипломатски щерки, за разкарване на гаджета с твоя кола по заведения, за водене на гаджета в апартамента ти за да се "позабавлявате" между заведението и изпращането им в къщи и т.н. и т.н.
Не вярвам даже, че Ивет ти е изяла щоколадчето дето си го пратил по нея на мама.

Кен Лий ту ли бу ли .......Pyrelight написа:Че то 3 години, какво е? Това висше образование ли е?agent Ozo написа:E, ако Танграта не е спечелил твоето доверие, Хълка, то при мен нещата стоят точно обратното. За мен точно ти си човекът, на когото никога не бих се доверил за каквото и да било.
А за 3 г. срок на обучение, при годишен заем от $9-10К или дори $11К, а само една година - $13-14К , то общата сума на кредита възлиза на $31-36К. Което е много далече от $60К, камо ли да се "доближава" до тази сума.![]()
Едно време в Булгаристан го смятаха за полувисше.И тук е така - бак му викат. На кофите също им викат така - бак дьо ресиклаж.
Демек, като не ставаш за канадски програмист ще те рециклират за булгаристански кол център.![]()

не мога да не се съглася с теб ,че в това си изказване си напълно права
да учиш 5 години за инженер проектант във ВИАС и накрая да те рециклират като чертожничка на тоалетни чинии по милост във фирмата в която мъжът ти е на отговорна позиция след като си изгонена от 5 фирми преди това заради ярко проявена негодност и некадърност си е направо постижение оправдаващо дългото и мъчително 5 годишно учене
в булгаристанския университет
само дето чертожниците в канадските архитектурни бюра започват на позицията на Кен Лий с един 6 месечен курс по автокад пропускайки веселия и безгрижен 5 годишен студентски живот

По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
- Vedren
В Онтарио и в повечето провинции в Канада стипендии няма. Освен ако не си изключително добър спортист и прославяш университета в отбора по плуване или тенис да кажем.В заема не влиза стипендията бе, пич. Стипендията не е кредит и не подлежи на връщане.
В Онтарио ти дават в моя случай 15 000 $ на година и това е всичко. От тях 6000 отидоха директно в Колежа като такса за годината. С останалите 9000 си купуваш учебници за 1000 и трябва да изкараш с 8000 една година до началото на другата учебна година когато дават новия заем.
- Vedren
Линко написа:
Линко ако знаеше как се отпускат студентски заеми щеше да знаеш че никой не ти дава заем ако имаш спестени 50 -100, -150 К в банката. За да ти дадат заем пишеш и се подписваш че нямаш спестени пари. Ако не се лъжа искаха и последните 3 стейтмента от сметката ти в банката. В тази сметка превеждат и тези 9000 а другите ги пращат на колежа.Относно спестените в Квебек пари, Танграта е написал, че е спестявал на година по $40-50К.
Хълка, никъде не е казано, че спестените пари са от студентски заем. Аз приемам, че става дума за годините след като е започнал работа по специалността.
А студентски заеми изплащаме и аз и жена ми, така че знам много добре как се отпускат.
Вече знаеш офертата ми - пращаме на доверено лице по една хилядарка и доказвам документално всяко свое твърдение. След което ти прибирам хилядарката за да се научиш да не плещиш измислици за хора, които не познаваш.
До тук станаха 2 предложения. Първото бе относно това кой е бил главен кандидат по процедурата за имиграция. По него млъкна като бит гАз. Сега ти предлагам да се убедиш дали съм завършил колеж в Квебек. Ще ти струва хилядарка естествено. Айде, ти си на ход.
А студентски заеми изплащаме и аз и жена ми, така че знам много добре как се отпускат.

Вече знаеш офертата ми - пращаме на доверено лице по една хилядарка и доказвам документално всяко свое твърдение. След което ти прибирам хилядарката за да се научиш да не плещиш измислици за хора, които не познаваш.

До тук станаха 2 предложения. Първото бе относно това кой е бил главен кандидат по процедурата за имиграция. По него млъкна като бит гАз. Сега ти предлагам да се убедиш дали съм завършил колеж в Квебек. Ще ти струва хилядарка естествено. Айде, ти си на ход.

Хахахахахха...ето че пак те хванах в лъжа! Как да ти вярва човек после, Хълка, кажи ми?!Vedren написа: В Онтарио ти дават в моя случай 15 000 $ на година и това е всичко. От тях 6000 отидоха директно в Колежа като такса за годината. С останалите 9000 си купуваш учебници за 1000 и трябва да изкараш с 8000 една година до началото на другата учебна година когато дават новия заем.

Преди години друго разправяше - как тези 15 000 от студентския заем, заедно с още други 2 потребителски кредита по 15 000 и още 15 000 спестявания, или общо $60К са отишли за стартиране на бизнеса ти. Твърдеше, че студентския заем си го взел само заради ниския лихвен процент, а обучението си платил от джоба си.
Сега какви ги дрънкаш тука?

Да ти вадя ли цитат от архивите, или сам ще си го намериш?

- Pyrelight
- Напуснал форума
Малей! Какво си учил? За черчеве-майстор ли?agent Ozo написа:Хълка, никъде не е казано, че спестените пари са от студентски заем. Аз приемам, че става дума за годините след като е започнал работа по специалността.

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''