Средната заплата достигна 1123 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Vedren

Re: Средната заплата достигна 1123 лева

Мнение от Vedren »

Ти го мани Танграта. На него не може да му се вярва.
Той докато беше в Монтреал хвалеше живота в Канада, хвалеше заплатите, хвалеше работодателите и светлото бъдеще след като завърши. Сега друга песен пее.

Ами доближаваме се до моите сметки. 13 -14 К били заем за година. по 3- 4 години. са без малко 60 К.

Почти всички студенти ходят на стаж през лятото и са платени но никой от тях не бърза да връща парите. Ще ти обясня защо. Заема е сметнат да ти стигат парите за 9 месеца от годината докато ходиш на училище. Другите 3 месеца или работиш или те хранят мама и тате. При Танграта е по скоро първото.
Лихвата по студентски заем от ОСАП се приспада от данъците всяка година.
С други думи все едно заема е без лихва и така хората го мотаят умишлено с години. Важи правилото. 13 К днес са повече от 13 К в бъдеще заради инфлация и увличаваща се заплата. Танграта трябва да е много прост да плаща 13-14 к на година вместо да си живее лятото с парите от стажа и да ги връща в бъдеще пак 13 К. Отделно ти вярваш ли че от стажа е изкарал 25 К чисто за 3 месеца от тях е платил 14 к за заема и с другите е живял. Аз не вярвам.
jet

Мнение от jet »

Причината за мръсния въздух у нас е бедността:
https://www.24chasa.bg/novini/article/7274663"

И у София ли бе?!
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:Хълка, твоите сметки са криви, не моите. Защото и ти като Иванча1007 си вземаш някакви произволни стойности за изходните величини с цел да получиш желания от теб резултат. Само дето този резултат си няма нищо общо с реалността.
Докато моите сметки се базират на реални изходни величини и дори да съм сгрешил в пресмятането, то крайния резултат не се променя от това. Аз и да съм сбъркал то някой такъв сметкаджия като теб ще ме поправи.

Та всички тези данни - за заема от $60К на Танграта, дето щял да ги изплаща за еди-колко си години при еди-каква си лихва, са си чисто твои измислици. Танграта черно на бяло е написал във форума, че най-високата сума на годишния му заем е била 13-14К. При това е казал още, че само с трите си платени студентския стажа по време на обучението е изплатил по-голямата част от студентския си заем. Така че нито общата сума на заема е била $60К, нито пък сумата останала за изплащане след завършване на обучението е имала нещо общо с това число. Следователно за никакви 300-500 доларови месечни вноски не може и да иде реч.

Схващаш ли сега разликата между криви сметки (твоите) и реални такива (моите), но с допусната техническа грешка в пресмятането? :D
Танграта е същия патологичен лъжец като теб - като ти каже Добро Утро значи е икиндия 8)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

E, ако Танграта не е спечелил твоето доверие, Хълка, то при мен нещата стоят точно обратното. За мен точно ти си човекът, на когото никога не бих се доверил за каквото и да било.
Ето и сега продължаваш с измислиците, въпреки конкретните данни, дадени от самия кредитополучател. Какво ми дреме на мен кой и защо си мотае връщането на кредита? Говорим тук за конкретни неща. Танграта да речем е луд за връзване и не ще да си връща кредитите по този начин.

А за 3 г. срок на обучение, при годишен заем от $9-10К или дори $11К, а само една година - $13-14К , то общата сума на кредита възлиза на $31-36К. Което е много далече от $60К, камо ли да се "доближава" до тази сума. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

9-10 К на година. Линко това са по 833 $ на месец.
Кое по напред плащаш с 833 $? Такса на университета, учебници, квартира, сметки в квартирата, храна, дрехи , транспорт излизане по латино клубове да търсиш мадами? Нали и кола имаше Танграта?

Линко ти от в къщи излизаш ли да видиш цените или кесиш в къщи пред компютъра във форума и чакаш да дойде чека от социала?
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

agent Ozo написа:E, ако Танграта не е спечелил твоето доверие, Хълка, то при мен нещата стоят точно обратното. За мен точно ти си човекът, на когото никога не бих се доверил за каквото и да било.
Ето и сега продължаваш с измислиците, въпреки конкретните данни, дадени от самия кредитополучател. Какво ми дреме на мен кой и защо си мотае връщането на кредита? Говорим тук за конкретни неща. Танграта да речем е луд за връзване и не ще да си връща кредитите по този начин.

А за 3 г. срок на обучение, при годишен заем от $9-10К или дори $11К, а само една година - $13-14К , то общата сума на кредита възлиза на $31-36К. Което е много далече от $60К, камо ли да се "доближава" до тази сума. :)
Че то 3 години, какво е? Това висше образование ли е? :o
Едно време в Булгаристан го смятаха за полувисше. |( И тук е така - бак му викат. На кофите също им викат така - бак дьо ресиклаж.
Демек, като не ставаш за канадски програмист ще те рециклират за булгаристански кол център. :rofl: :D
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Линко годините на Танграта не знае ама иначе е запознат много с кредитите му.
Остава сега Линко да каже и как купи Танграта ап. за 100 К Евро в София след като бърза да плати заема в Канада със заплата от стажа през лятото.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Хълка, ти зорлем ли се правиш на глупак, или по рождение си такъв?
В заема не влиза стипендията бе, пич. Стипендията не е кредит и не подлежи на връщане.
Освен това Квебек е прочут с изключително ниските си такси за обучение.
Ходи си продавай номерата на новите имигранти, които омайваш за да те изберат за техен коуч ли беше, коч ли беше... :D
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Vedren написа:Линко годините на Танграта не знае ама иначе е запознат много с кредитите му.
Остава сега Линко да каже и как купи Танграта ап. за 100 К Евро в София след като бърза да плати заема в Канада със заплата от стажа през лятото.
Хълски, не му знам годините защото не ги е казвал във форума. За студентския му заем сведенията ги има в архивите на форума. Можеш да ги провериш и сам с един бърз рисърч.
Ако не знаеш как питай жена си.

Относно спестените в Квебек пари, Танграта е написал, че е спестявал на година по $40-50К. Пък ти дали ще му вярваш или не, то си е твоя работа.
Аз му вярвам. Докато на теб и думичка не вярвам от приказките ти за срещи с девици-дипломатски щерки, за разкарване на гаджета с твоя кола по заведения, за водене на гаджета в апартамента ти за да се "позабавлявате" между заведението и изпращането им в къщи и т.н. и т.н.
Не вярвам даже, че Ивет ти е изяла щоколадчето дето си го пратил по нея на мама. :)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

Pyrelight написа:
agent Ozo написа:E, ако Танграта не е спечелил твоето доверие, Хълка, то при мен нещата стоят точно обратното. За мен точно ти си човекът, на когото никога не бих се доверил за каквото и да било.

Че то 3 години, какво е? Това висше образование ли е? :o
Едно време в Булгаристан го смятаха за полувисше. |( И тук е така - бак му викат. На кофите също им викат така - бак дьо ресиклаж.
Демек, като не ставаш за канадски програмист ще те рециклират за булгаристански кол център. :rofl: :D
Кен Лий ту ли бу ли ....... :rofl:

не мога да не се съглася с теб ,че в това си изказване си напълно права
да учиш 5 години за инженер проектант във ВИАС и накрая да те рециклират като чертожничка на тоалетни чинии по милост във фирмата в която мъжът ти е на отговорна позиция след като си изгонена от 5 фирми преди това заради ярко проявена негодност и некадърност си е направо постижение оправдаващо дългото и мъчително 5 годишно учене
в булгаристанския университет
само дето чертожниците в канадските архитектурни бюра започват на позицията на Кен Лий с един 6 месечен курс по автокад пропускайки веселия и безгрижен 5 годишен студентски живот :lol:
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

В заема не влиза стипендията бе, пич. Стипендията не е кредит и не подлежи на връщане.
В Онтарио и в повечето провинции в Канада стипендии няма. Освен ако не си изключително добър спортист и прославяш университета в отбора по плуване или тенис да кажем.
В Онтарио ти дават в моя случай 15 000 $ на година и това е всичко. От тях 6000 отидоха директно в Колежа като такса за годината. С останалите 9000 си купуваш учебници за 1000 и трябва да изкараш с 8000 една година до началото на другата учебна година когато дават новия заем.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Линко написа:
Относно спестените в Квебек пари, Танграта е написал, че е спестявал на година по $40-50К.
Линко ако знаеше как се отпускат студентски заеми щеше да знаеш че никой не ти дава заем ако имаш спестени 50 -100, -150 К в банката. За да ти дадат заем пишеш и се подписваш че нямаш спестени пари. Ако не се лъжа искаха и последните 3 стейтмента от сметката ти в банката. В тази сметка превеждат и тези 9000 а другите ги пращат на колежа.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Хълка, никъде не е казано, че спестените пари са от студентски заем. Аз приемам, че става дума за годините след като е започнал работа по специалността.
А студентски заеми изплащаме и аз и жена ми, така че знам много добре как се отпускат. :)

Вече знаеш офертата ми - пращаме на доверено лице по една хилядарка и доказвам документално всяко свое твърдение. След което ти прибирам хилядарката за да се научиш да не плещиш измислици за хора, които не познаваш. :)
До тук станаха 2 предложения. Първото бе относно това кой е бил главен кандидат по процедурата за имиграция. По него млъкна като бит гАз. Сега ти предлагам да се убедиш дали съм завършил колеж в Квебек. Ще ти струва хилядарка естествено. Айде, ти си на ход. 8)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Vedren написа: В Онтарио ти дават в моя случай 15 000 $ на година и това е всичко. От тях 6000 отидоха директно в Колежа като такса за годината. С останалите 9000 си купуваш учебници за 1000 и трябва да изкараш с 8000 една година до началото на другата учебна година когато дават новия заем.
Хахахахахха...ето че пак те хванах в лъжа! Как да ти вярва човек после, Хълка, кажи ми?! :D :D

Преди години друго разправяше - как тези 15 000 от студентския заем, заедно с още други 2 потребителски кредита по 15 000 и още 15 000 спестявания, или общо $60К са отишли за стартиране на бизнеса ти. Твърдеше, че студентския заем си го взел само заради ниския лихвен процент, а обучението си платил от джоба си.
Сега какви ги дрънкаш тука? :rofl: :rofl:

Да ти вадя ли цитат от архивите, или сам ще си го намериш? ;)
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

agent Ozo написа:Хълка, никъде не е казано, че спестените пари са от студентски заем. Аз приемам, че става дума за годините след като е започнал работа по специалността.
А студентски заеми изплащаме и аз и жена ми, така че знам много добре как се отпускат. :)

Вече знаеш офертата ми - пращаме на доверено лице по една хилядарка и доказвам документално всяко свое твърдение. След което ти прибирам хилядарката за да се научиш да не плещиш измислици за хора, които не познаваш. :)
До тук станаха 2 предложения. Първото бе относно това кой е бил главен кандидат по процедурата за имиграция. По него млъкна като бит гАз. Сега ти предлагам да се убедиш дали съм завършил колеж в Квебек. Ще ти струва хилядарка естествено. Айде, ти си на ход. 8)
Малей! Какво си учил? За черчеве-майстор ли? :rofl: :D
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''