Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
kiro

Re: Канадски простотии

Мнение от kiro »

най-големите простотии според мен:

- на работа: Натапянето на другарче, интриги, лицемерие, "cover my ass" и.т.н. се смятат за нещо абсолютно нормално и са норма в взаимоотношенията на работа почти навсякъде доколкото съм чувал. Успехите в работа са лични, издънките - общи

- рекламата: Ако ти рекламират нещо за $9.99 ти е ясно, че в крайна сметка може да платиш и $25

- масата от хората са като овце: Ако попиташ някого "Къде мога си купя изгодно пирони (или примерно мишка за лаптопа)?" - отговорът обикновенно е "Провери ли в Хоум Дипо (Бест Бай)?" - и други алтернативи в повечето случаи не могат да се сетят

- Убеждението, че ако нещо не се рекламира по телевизията, то значи най-вероятно е ненадеждно - Това е причината за слабия търговски успех на някои малки мобилни оператори или интернет доставчици.

- липса на разнообразие от марки по магазините и съответно някаква конкуренция: Прахът за пране е Тайд, Тайд или Тайд
Bulgayrian
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

speedy написа:Децата растат и им трябват нови обувки. Палците им взеха да се показват. Ако ги нямаше тия $50-$60 на месец от бутилки и канчета, как да им купи човек?
Аз пък не връщам никога амбалажа, щото ме мързи. :$
Спомних си една колежка, дето пращаше своите на училище с овързани върху пантофите найлони. :rock: :party:
Практично, няма да харчиш за 2 чифта, я! :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
speedy

Мнение от speedy »

Този месец става. Като сложа още два и ще ги направя тия 722 часа работа, ама февруари е само 28 дни. Пак ще ходим гладни и боси.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

На мен ми ги пращат роднините от България, едни от "Пещера" ми изкараха 14 години, догодина мисля да ги дам на детето. :y: Това с найлоните също е тарикатско, мисля да го пробвам ...
Последно промяна от roumensp на Пет Яну 09, 2015 4:01 pm, променено общо 1 път.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Връщането на канчета си е егати кушията !
Някой ако е връщал да сподели подробности - кой ги брои, може ли да са смачкани и прочие.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми връщат се в машина, тя брои.
Какво занчи кушия?

Aз връщам всичко, дори това ,което не е за връщане :rofl:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

IRA написа:Какво занчи кушия?
http://www.bulgaria-is-alive.com/obichai-kushii.html"
Думата е използувана в преносен смисъл, разбира се. :)
Аз връщам понякога малките бутилчици, но само когато съм на кеф (инак ги засилвам в рециклажа). Щерю пие само Xайнекен в малки бутилчици. Те не се връщат на машината. Има гише, където човек ги брои и приема.
Газирано не пием, така че отпада досадното подаване на канетки и пластмасови бутилки с последващо дъвчене и мляскане на машината. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
speedy

Мнение от speedy »

optics написа:Връщането на канчета си е егати кушията !
Някой ако е връщал да сподели подробности - кой ги брои, може ли да са смачкани и прочие.

Онтарио - The Beer Store:

Тръшвам голям прозрачен найлонов (или може би полиетиленов) чувал пълен с кутии в различна степен на смачканост. Казвам, да речем, "осемдесет и пет", прибирам добавката към семейния бюджет и излизам.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

optics написа:Връщането на канчета си е егати кушията !
За съжаление тая кушия я няма в БК. ;( А тоя месец събирам и за чорапи ... :(
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Selfie sticks - най-добрият приятел за нарциси и douchebags. :D И да, знам че са international, a не канадска простотия.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Какви са тия канчета дето ги връщате, това ме заинтригува? :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

MrGeek написа:Какви са тия канчета дето ги връщате, това ме заинтригува? :D
Канетки от кока-кола и др. напитки както и някои стъклени бутилки като за бира или пластмасови шишета за газирани напитки и др. на които се взима такса при закупуване на стоката и когато се върнат в магазина или в машина парите се връщат. Целта е да се стимулира връщането на амбалажа с цел рециклиране. Обаче със символичните 5 цента на канетка от миналото стават все по-малко тези които си правят труда да ги събират и връщат. Надявам се поне да ги отделят в контейнерите за рециклиране, а не да ги изхвърлят с боклука. Според мен трябва да стане поне долар задържаните пари за не се виждат канетки и бутилки разхвърляни навсякъде.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

MrGeek написа:Какви са тия канчета дето ги връщате, това ме заинтригува? :D
Там е работата - не ги връщаме.
"канчета" на запад, "канетки" в Кебек :)
Канче си е българска дума, макар и със съвсем друго значение, та така :)

Ние събираме 4 вида боклук
- обикновен
- хранителни отпадъци
- пластмаси
- хартия

Последните два ги събира един камион но в различни отделения.
Канчетата и стъклата ги слагаме както е препоръчано с "пластмасите"
Хранителния ми се пълни изключително бавно -- що да давам за техния компост, дето после ще го продават, когато мога да слагам в моя си ;-) Там отива предимно това което за собствения компост не е приемливо, но за тях е -- кокали, кухненска хартия, черупки от яйца и прочие.

Ааа, Румене, като изнеса боклука с канчетата, до 10 минути е минала баба китайка с количка, която надлежно ми ги изважда и носи нанякъде си.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Що се правите на интересни!?!
Нима забравихте, че по татово време хлапетата събирахме ст'инки най-вече от бирените и лимонадените шишета?
Сега е ред на малкия да си "пълни касичката" - аз нямам нерви да седя пред машините в изчакване на тези, които са го превърнали в бизнес (в Монреал не знам верига магазини, които да нямат такива машини).

BTW, в Connecticut, USA се връщат (срещу $0.05) дори и малките бутилки от вода.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Аз лично съм за връщане на канчета, канетки и др. простотий. :y: Пък ако ще и Татово да стане!
Най-малкото, защото има хора, които обикалят из парковете и другите публични места и ги събират за предаване. Така се разкарва и малкото виждащ се боклук.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"