High-rises в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
miteto
Модератор

Re: High-rises в България

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:Може нашата фирма да е изключение и стандарта да е по-висок. Бяхме Нокия, като започнах преди година и половина.
...
60к ги започнах стартова. С около 2г опит.
Ами и аз това ти казвам бе човек, с 2 години стаж в България би трябвало спокойно да можеш да намериш поне 1200 евро/месец във фирма от ранга на Нокия. Което е 3 пъти по-малко от 60000 CAD в Канада.
Сега, в ЕТ "Пейчев Компютърс" в Бургас няма да дават 1200 евро, ама това не е от нивото на Нокия, нали?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

SFBG82 написа:В какъв масов диапазон варират заплатите на IT Mid-Management позициите в Канада?
Все пак натам съм се запътил.
http://www.glassdoor.com"
http://www.payscale.com"
SFBG82 написа: Ще мога ли да се лансирам за поне 50к в местна валута?
Тези позиции (IT Mid-Management level) по-скоро почват от 90К-100К, но дали ще можеш да се лансираш въобще - нямам идея. Това, че ще отидеш и ще им се "предложиш" само за 50-60К, въобще не гарантира че ще те вземат, дори и всички останали кандидати да искат от 100К нагоре...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

SFBG82 написа:- 50+ ИТ сертификата на различни секюрити вендори.
Човече, адски любопитно ми стана какви са тия 50+ сертификата, ако не е тайна? Или са някакви измислени, които ги раздават като ментови бонбонки, или за тези 7 години експириънс не си правил нищо друго, освен да вадиш сертификати. :?:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

SFBG82 написа:@ optics

В Канада да не би да няма хора с наднормено тегло?

Колкото до Витоша, сградата е съборена с цел да се построи по-модерна. Друг е въпросът, че заради финансовата криза едва ли ще се случи скоро това.
Не е като да няма, но общоприетата теза е, че в България хората били фиданки, а в Северна Америка, едвам стават от стола/колата. Това не е вярно.

Сега какво - кризата - нали уж имало голям подем ? Това хич не е някакво забутано място, много видно е даже. Ама си седи така - в руини.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

MrGeek написа:
SFBG82 написа:- 50+ ИТ сертификата на различни секюрити вендори.
Човече, адски любопитно ми стана какви са тия 50+ сертификата, ако не е тайна? Или са някакви измислени, които ги раздават като ментови бонбонки, или за тези 7 години експириънс не си правил нищо друго, освен да вадиш сертификати. :?:
Juniper, Check Point, McAfee, Sophos, AVG, Kaspersky, Trend Micro etc.

Повечето са хард кор.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:Може нашата фирма да е изключение и стандарта да е по-висок. Бяхме Нокия, като започнах преди година и половина.
...
60к ги започнах стартова. С около 2г опит.
Ами и аз това ти казвам бе човек, с 2 години стаж в България би трябвало спокойно да можеш да намериш поне 1200 евро/месец във фирма от ранга на Нокия. Което е 3 пъти по-малко от 60000 CAD в Канада.
Сега, в ЕТ "Пейчев Компютърс" в Бургас няма да дават 1200 евро, ама това не е от нивото на Нокия, нали?
Абе 2010-а беше някъде, бях на гости на едни стари приятели във Варна с малка фирма за софтуер. Не са ЕТ, нито в Бургас, но в сравнение с Нокия все едно са. Тъкмо бяха дали оферта на едно момче, завършило наскоро, от 2500 лева на месец, което си е 1200 евро. Това е единичен случай, разбира се.

Иначе за в пътите разлика в заплащането си прав. Важи и за съдиите - няйъде до 5 хиляди лева на месец в България с/у 15 - 25k КАД тука. Е това е което изкрават на бяло де, първите ;)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

SFBG82 написа:Juniper, Check Point, McAfee, Sophos, AVG, Kaspersky, Trend Micro etc.
Е това са вендорите, ама кои точно сертификати или ги имаш всички поред като JNCP, CCSA, CCSE, MCPS, MCAS, TCSR, TCSP, макар според мен лично най-важния и престижен от vendor-centric сертификатите да е CCSP.
Обаче дори да излезем от vendor-centric групата и да продължим с де-факто стандартите за бранша като CISSP, CAP, SSCP, CSSLP, CISM, CISA, CGEIT, CRISC, Security+, дори и всичките 24 безумни сертификата на GIAC, пак не мога да го докарам до 50+. Да не говорим, че дори да си копие на Шелдън Купър, пак не виждам как ще ги извадиш всички тези сертификати за 7 години. :)
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Само на Макафи имам над 40. Мързи ме да ти листвам всички, но ако настояваш, ще ти ги листна някой свободен ден. Да не забравяме, че съм и студент и трябва да уча поне по 4, 5 часа на ден.

Всичките съм ги извадил за 4 години.

П.П. В Медина ли живееш, или това е бъзик заради Бил?
Последно промяна от SFBG82 на Пет Ное 23, 2012 5:10 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

SFBG82 написа:@ Kan_Tangra

В какъв масов диапазон варират заплатите на IT Mid-Management позициите в Канада?
Все пак натам съм се запътил.

Знам, че сега ще започнат 100 човека, ама зависи от хиляда неща и т.н.

За улеснение питам конкретно:

- Английски език - Ниво С1
- Всише Телекомуникации от БГ университет
- Висше Проджект Мениджмънт от САЩ (след 1 година и малко). Засега А Грейд.
- 7 години ИТ стаж, на ръководна позиция 5г.
- Федералната част на Канада ме интересува, защото не знам Френски, а и не понасям този език.
- ИТИЛ сертификат
- 50+ ИТ сертификата на различни секюрити вендори.

Ще мога ли да се лансирам за поне 50к в местна валута?
За по-малко не знам дали ще мога да издържам семейството ми (жена без Англ. ез. и дете на 1.5 год) и да заплащам наем.
Аз и със 70 не виждам как ще се издържате, ако само ти работиш.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Павел написа:Аз и със 70 не виждам как ще се издържате, ако само ти работиш.
Ясно. А как стоят нещата ако жената гледа детето?

Има ли хоум скул и т.н. в Канада?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

SFBG82 написа:Само на Макафи имам над 40. Мързи ме да ти листвам всички, но ако настояваш, ще ти ги листна някой свободен ден. Да не забравяме, че съм и студент и трябва да уча поне по 4, 5 часа на ден.

Всичките съм ги извадил за 4 години.
40 "сертификата" на Макафи???? Та те дори нямат толкова продукти. Правиш ли разликата между сертификат и продуктов семинар/уебинар на вендор? Ако искаш от тази страна на океана да те приемат сериозно, не пиши в резюмето си тази работа за 50+ сертификата, просто съвет. Професионалният сертификат винаги е свързан с преминаването на конкретна учебна и/или практическа програма, дори и когато е фокусиран върху продуктовата гама на даден вендор, като винаги се финализира с определен тест или серия от тестове. Истинските сертификати също така винаги са срочни, като за подновяването им след изтичането на периода е необходимо събирането на определен минимум от т.нар. CPEs. Та 50+ сертификата за 4 години е задача непосилна дори за гения Шелдън Купър. Виж ако говорим за фирмени семинари, завършващи с някакъв документ за участие, то тогава можеш да събереш и 100+. Схващаш ли обаче разликата? ;)
SFBG82 написа:П.П. В Медина ли живееш, или това е бъзик заради Бил?
Не съвсем в Медина, ама достатъчно близко за тукашните стандарти. Разбира се, че е бъзик. :D
__Powered by jovani

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Всичките ми сертификато отговарят на посочените от теб изисквания.

Да речем, че от сертификатите ми около 15 са наистина яко хард за вземане.

Примери:

JUNOS-SEC
JNCIA-EX
JNCIA-ER

CCSA
CCSE

и т.н.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Щом си до Медина, значи си и до Сиатъл, така ли да го разбирам?
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Докато си лафиме тук, май някакви гърци ще започват поредните 3 високи сгради в София.
От началото на годината около 2500 гръцки фирми се изнесоха в България. :)
Новината е от днес.
Автор: СГ

26/11/2012

"Аркон констракшънс" ще реализира три нови проекта в столицата

И трите проекта на гръцката компания са за строителството на многоетажни сгради в непосредствена близост до бул. "Тодор Александров". Върху парцел от 2 дка между улиците "Средна гора" и "Странджа" се планира да бъде изграден небостъргач, а на ъгъла с ул. "Опълченска", на терен с площ 1 дка, ще се издига втората многоетажна сграда. Третият мащабен проект ще бъде реализиран срещу централата на "Лукойл".
http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=1954729"

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Хех, тая гръцка простотия, ще е почти в двора ми... :D
Dead Eyes See No Future