храната

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

bateto написа:Марто,автентичните мехикански ресторанти са доста по на юг от НЙС и То.и меко казано кухнята им е доста странна.
Щях да кажа и аз това... по твоите маршрути сигурно има много. В много средноголеми градове в Юга и Мидуеста има населения от рода на 10-20 хил. мексиканци, и там се намира манджа ептен мексиканска. Редовно ядях на едно място дето ми викаха "ел булгаро локо" щото много нося на лютиво... водил съм други бели хора там, и българи, и други -- и оценката им беше същата ("меко казано кухнята им е доста странна"), ама затова ми беше думата, че колегата по-горе ако е бил разочарован от Мексикали Роса, направо ще му се плаче на другите места.
bateto

Мнение от bateto »

а,локо калиенте :D мехиканите са големи мизерници ,но са хубави хора стига да не са се поамериканчили.много царевично масло използват в приготовление на хрната ,особенно месото за разлика от китайците които са царе на задушаването.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

chili написа:....
WOW :lol:
Ама моля ти се, като не искаш да ти коментират изказванията не се изказвай толкова крайно. Ще подплашиш хората - хляб нямало, ориз нямало, картофите не ставали.... :shock: И да ти имам безграничното търпение - след две изказвания и си аут. :lol:

Я кажете все пак кое кафе става и кое не става? :lol: И каква сметана ползвате? :lol:
Let it go...
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

кое кафе става ли ? ми мойто ... а сметаната си я бием.

Ок, сега сериозно, сега рано сутрин и тъкмо пия второто си еспресо с бита сметана. За кафе ползвам синя лаваца, не е лоша а и не е скъпа. А сметана си купувам 35%. Наливаш 1 пръст в пластмасова чашка и си я биеш с едното телче на миксера. Става за 10 секунди :roll:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Ей това е мъж на място, виенско кафе всяка сутрин! :D :beer: Направо ме замисли да си купя една еспресо машина. А коя сметана биеш, тая за биене (на мен ми става много твърда :? ) или обикновената за кафе (нея не съм пробвала да я бия).
Let it go...
Аватар
Maria

Мнение от Maria »

Абе не знам, ама понеже тотално се умерзихме от пуйките, баси и сухото безвкусно месо, прибягнахме към патешкото...мляс патка от езерото Бромон приготвена в грънец! За любителите на птиЧе месо - препоръЧвам горещо. Единственото свястно пуешко, за което се сещам са едни пушени пуешки бутЧета дето се намират в Костко, ама не във всяко и за съжаление в нашето ги няма.
А, и един готин кашкавал има - Danesborg Havarti, много е вкусен и определено се разлиЧава от тия дългите "сирена" оцветени в оранжево с гръмкото наименование Cheddar или там другите подобни видове - Mozzarella, ала-бала.
По отношение на хляба...за най вкусни намирам едни такива малки хлебЧета като земелки, а онова нещо дето е нарязано на филии...жива обида за истинския хляб.
Един път купих прясна скумрия, мани-мани, повеЧе няма да повтарям...обаЧе има едни рибоци, които прилиЧат на голям сафрид, те са яки. Пъстървата си е номер едно за мен.
bateto

Мнение от bateto »

Ей сега се връщам от пазар и кво купих
:o-бутилка хърватска сливова-26д
-кило краве сирене- 15д
-кило луканка 24д
-кило кашкавал Балкански 20д.
-1бр. лютеница Олинеза 3,50
-1 буркан царска туршия-1л 4,50
-1 буркан кисели зелеви листа 1,5л 7,50
-един хляб о,600г от пайн дор--3,50
-2 кутии Марлборо 17д
-2 брия кисело мляко 6д
----------------
127долара

Ми тя надницата ми замина ,ами кой ще плаща моргиджа,лиза за колата,застраховката и десетките други билове.

:o
И къде ги виждате тия тънки цени в Канада,аз от това по тънко не можах да намеря. :lol:
Странджата

Мнение от Странджата »

Ами батак , изкарай туршията , зелето , луканката и киселото мляко , хляба и ще остане и за моргич :lol: По простите българи си ги приготвят тия неща в домашни условия :wink: А някои и ракията даже :D И си 71,50 вперйод , е има и себестойност , но като съотнесеш към количеството си е без пари :wink:
bateto

Мнение от bateto »

добре де Странджа ,ама нали уж дойдохме да живеем като бели хора ,а не да варим лютеници на двора :D
Странджата

Мнение от Странджата »

Бате , тези неща се правят за кеф , табиетлък , а че има и финансова полза е друг въпрос , че ако почна да купувам литров буркан зеле за 7долара , трябва да заделиям по 700 долара на зима , оделно вкуса и консервантите :wink:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

bateto написа:Ей сега се връщам от пазар и кво купих
:o-бутилка хърватска сливова-26д
-кило краве сирене- 15д
-кило луканка 24д
-кило кашкавал Балкански 20д.
-1бр. лютеница Олинеза 3,50
-1 буркан царска туршия-1л 4,50
-1 буркан кисели зелеви листа 1,5л 7,50
-един хляб о,600г от пайн дор--3,50
-2 кутии Марлборо 17д
-2 брия кисело мляко 6д
----------------
127долара

Ми тя надницата ми замина ,ами кой ще плаща моргиджа,лиза за колата,застраховката и десетките други билове.

:o
И къде ги виждате тия тънки цени в Канада,аз от това по тънко не можах да намеря. :lol:
че това си е ядене за цяла седмица, кое му е скъпото.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
bateto

Мнение от bateto »

за яденето донякъде мога да се съглася,ама за пиенето и пушенето :lol:
Странджата

Мнение от Странджата »

Че кой ти ги навира насила в устата :lol:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Странджа, ти кога намираш време и зеле да наложиш, луканки и лютеница да направиш, и трушия и хляб да изпечеш :?. Аз се прибирам скапана, ако сготвя пак добре, понякога карат на тейк-аут домашните, не че се оплакват :) ... Аз по-добре да не ги ям тези неща, но няма да се плескам с чушки и зелки :? ...
А ти бате, по-полека с кашкавала ... За какво ти е 1 кило :shock: ... Такива неща купувам по 100-200г, никой не ги яде, особено ако е голямо количество от все едно и също сирене, така ще си изсъхне в хладилника ...
Аз обичам кашкавалчета, но само аз ги ям, с червено вино :), твърди - гриер, гуда, или меки - стилтън, бри, прясна моцарела ммм :roll: ... Не разбирам какво сте се вкопчили в този балкански кашкавал и сирене така носталгично :? :) ...
Циганите - на Сатурн !
bateto

Мнение от bateto »

аз ,ако слушам Странджата и прасе трябва да си завъдя в гаража.иначе си падам по домашните работи ,ако някой почерпи ,ама да се нацапам аз.... :cry:
Публикувай отговор