AlexAA написа:Здрасти Филипе,
Значи подходящи професии, които аз знам, са:
-инженери(не само петролни)
-архитекти
- банкери
-счетоводители
-геолози и геофизици
-всекакъв вид компютъджии
-медицински сестри
-хора със собствен бизнес
-професори в университета
Със сигурност изпускам някои специалности.
Правя уточнение, че не говоря за Квебек (там очевидно, според теб, 50000/годишно са МНОГО кинти). Моите наблюдения са за Торонто и Калгари.
Не мога да разбера защо плашите хората!!!!!!!!!!!!!!
Твърдя следното:
Ако човек работи на позиция, която изисква университетско образувание, 50000/годишно е начална заплата или под нея. Пак казвам, НЕ ГОВОРЯ ЗА КВЕБЕК!!!
Професионалисти с 7-10 стаж (признат от компанията) започват да говорят от 100000/годишно нагоре. Няма, ама НИКАКВО значение дали си роден в Канада или не.
Хора, защо ви е страх да мечтаете, да дерзаете, да искате да се развивате. Смело напред с рогите, ама ха!!!!
Наздраве
И не са само според мен са много "кинтите" - 50 000 в Кебек.
Интерсно ми е как моя милост спадайки към две от посочените "подходящи" професии (почернените) и бидейки повече от 5 години в Канада далеч не е в споменантите 70 000 ? А , сетих се ! Защото съм песимист , лузър , глупак , кавал (принос на един съфорумец) , не знам езици, не мога да си напиша СВ-то, не играя кърлинг (или друг подходящ за "нетуоркинг" спорт).
Вероятно такива като мен са и поне една дузина хора, които познавам.
(нека да прибвим и лошото обкръжение като причина)
Нека да добавя, че позицията ми изисква висше образование.
Понеже те виждам няколко пъти да пишеш "образУвание" а не "образОвание" (първото също е правилно написано но има коренно различно значение) , позволи ми да те посоча грешката, че не отива много на човек с висше такова ( образование де ).
Хайде със здраве !