Ванкувър или Монтреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

danini написа:Във всички останали положението е почти едно и също. Разликата в наемите е +-100$. А и самите апартаменти в хубавите и не-толкова хубавите квартали по нищо не се различават.
Хич не съм съгласен - я се сети около Yonge & Bloor кви са наемите и само една спирка по на изток, между Sherbourne/Parliament/Wellesley има 1-bedrooms за по $700 (в ония високите бетонни блокове). И според мен вътре в апартаментите има ГОЛЯМА разлика. И разликата в наемите е +- $500 за хубав/лош квартал (даже в тази сметка не включвам луксозните сгради condo-style в които имаш 5 aplliances, портиер и т.н.)
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Izrichno sporite! Vseki ot vas bvamata e prav!!! :beer:
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

благодаря на всички, но искам да уточна, че наем от +-100$ оттук изглежда странно и леко несериозно, все пак имайте предвид, че ние сме кандидат емигранти и се чудя какви да са критериите за избор на града.
Споделете как вие избрахте града в който сте.
Аз си мисля за нещо от сорта
...възможност за бързо намиране на работа..
...приятели за посрещане и оказване на първа помощ
...заплащане на нискоквалифицирана работа
...за мен беше важен климата, но вие ме накарахте да мисля, че не е от толкова голямо значение
...възможност за бърза преквалификация
добавете още ако се сещате
Вие добавихте размер на данъци и застраховки, което също е важно

и още един въпрос, какво имате предвид под това, че условията за деца са несравними с БГ?

благодаря и по :beer: , все пак е събота вечер
Последно промяна от Milenka на Съб Мар 25, 2006 3:27 pm, променено общо 1 път.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
bateto

Мнение от bateto »

Все едни такива въпроси задаваш на които никой не може да ти отговори.
И двата са равнопоставени,все едно е .И на двете места можеш да си намериш бързо или бавно неквалиф. или квал. работа.Това дето в Мтл. нямало работа е мит който се разнася от монтреалци,понеже имат алтернативата бързо да излязат на социал и да им е по широко около врата ,докато във Ван от първия ден си на трастиката и щеш нещеш си намираш бързо работа.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

bateto написа:Това дето в Мтл. нямало работа е мит който се разнася от монтреалци,понеже имат алтернативата бързо да излязат на социал и да им е по широко около врата ,докато във Ван от първия ден си на трастиката и щеш нещеш си намираш бързо работа.
Е то това да не е малко - ако нямаш достатъчно добра мотивация да успееш, а не всеки я има, очакваш околната среда да те мотивира.
Аз ако бях отишъл в Монреал, знам ли какво щеше да стане :-) ама тук си налягах парцалите здраво няколко месеца, и както казваш, искам, не искам - намирам работа :-)
danini

Мнение от danini »

Хич не съм съгласен - я се сети около Yonge & Bloor кви са наемите и само една спирка по на изток, между Sherbourne/Parliament/Wellesley има 1-bedrooms за по $700 (в ония високите бетонни блокове). И според мен вътре в апартаментите има ГОЛЯМА разлика. И разликата в наемите е +- $500 за хубав/лош квартал (даже в тази сметка не включвам луксозните сгради condo-style в които имаш 5 aplliances, портиер и т.н.)
Точно на Yonge & Bloor имаме приятели китайци които плащат 800$ за 1-bedroom и се преместиха от там понеже блокът им беше пълна мизерия. За 700$ в Торонто можеш да си вземеш само bachelor и то на Pape / Danfort. Това е само една стая + Тоалетна. За "луксозните" conda наемите започват от 1400$ за 1-bedroom, което е недостижимо за нови имигранти. За справка има много информация в Renters nesw. :D
survivor

Мнение от survivor »

bateto написа: И двата са равнопоставени,все едно е .И на двете места можеш да си намериш бързо или бавно неквалиф. или квал. работа.Това дето в Мтл. нямало работа е мит който се разнася от монтреалци,понеже имат алтернативата бързо да излязат на социал и да им е по широко около врата ,докато във Ван от първия ден си на трастиката и щеш нещеш си намираш бързо работа.
Napalno saglasna s tova.
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Milenka написа:...
Интернет/форуми/етс трябва да са последния ти критерий в твоя избор.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

danini написа:Точно на Yonge & Bloor имаме приятели китайци които плащат 800$ за 1-bedroom и се преместиха от там понеже блокът им беше пълна мизерия. За 700$ в Торонто можеш да си вземеш само bachelor и то на Pape / Danfort. Това е само една стая + Тоалетна. За "луксозните" conda наемите започват от 1400$ за 1-bedroom, което е недостижимо за нови имигранти. За справка има много информация в Renters nesw. :D
Да де това имах предвид - явно твоите китайци са били точно в тези блокове, там бачелор е $680 и 1-бедрум е $800. Ама това не е Yonge & Bloor ами 1 спирка на метрото по на изток. Точно около Yonge & Bloor 1-бедрум е от $1000 нагоре.
Както и да е исках да кажа че разликата е повече от $100 между добър/лош квартал, да не си помисли някой че със $100 отгоре от негърското гето изведнъж ще стане съсед на Тед Роджърс :D
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

Kiwi написа: Интернет/форуми/етс трябва да са последния ти критерий в твоя избор.
а кое според теб трябва да ми е пръв критерий
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

E,Milenke stana li ti iasno kade da otidesh....
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

JoroF написа:E,Milenke stana li ti iasno kade da otidesh....
как къде- в БГ много ясно :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

JoroF написа:E,Milenke stana li ti iasno kade da otidesh....
да, наистина вече ми се изясни картинката, още повече, че с някои хора минахме на лични и получих доста ценна инфо.

благодаря на всички за хубавите постинги..
успех и дерзайте!

в БГ скоро няма да се оправи положението, колкото и да ми е тъжно.
аз наистина бих си останала в БГ, ако имахме по-добри доходи, т.е. доходи за преживяване..може и да ни се оправи положението до момента с визите, но не си мислете, че хората, които тръгват, тръгват заради авантюрата, понякога нямат друг шанс..
весела и лека седмица на всички!
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Milenka написа:.... но не си мислете, че хората, които тръгват, тръгват заради авантюрата, понякога нямат друг шанс..
Не си мислим такива неща!
И аз ще се връщам в Канада просто защото тук нямаме никакъв шанс за оцеляване.
И изобщо не ми е до авантюри но какво да се прави..............
Желая ви успех!
И повечко късмет!
Док........
TROUBLEMAKER
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

DOk,
ама не разбирам, какво ти пречи да си ЖиПи и да си докарваш по 1500 кинта на месец в БГ?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено