Средната заплата достигна 1123 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Ivan1007

Re: Средната заплата достигна 1123 лева

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Kan_Tangra написа:
miteto написа:
Kan_Tangra написа:Много ясно, че сравнявам януари с януари.
За какво ми е киловат часа, като следващите 7 дни в София е +10 градуса, а в Монреал -30?

Което ми напомня, аз в къщи държа 27-28 градуса, като спя, около 24, а в Монреал (ако не си на парно) масово хората стоят на по 23. А тук там и на по 18.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/01/29 ... _editorial"
Дай цена за киловатчас, иначе само си правим вятър, кой каква сауна държи у тях... Аз на 28 градуса и по бански няма да мога да издържа...
Вятър, ма и с бензина е същата работа.
Уж в Канада е евтин, но на едното място въртиш 300км на месец, а на другото 3000.
И като теглиш чертата, уж евтино .. ама скъпо!
Аз забравям кога съм заредил. А ако си в по-малък град като Батката, забравя кога се е качил в кола сигурно. :D
В Канада сигурно зареждате през ден, щото 100км на ден не са майтап.
В България няма много енергийни ресурси като нефт, газ, затова електричеството, бензинът, парното са сравнително скъпи.
Йорко,
Дали България има и колко енергийни ресурси никой не знае, защото Народното Събрание по предложение на Боко Тиквата и с гласовете на ГЕРБ забрани дори проучванията за неконвенционални находища на нефт и газ.
Заради това газта, бензинът, парното и електроенергията ви ще са скъпи - щото искате рушняците чрез Газпром да ви дере кожата за газ, чрез Лукойл за бензин и нафта.
Изборът е ваш Йорки 8)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:
miteto написа:
Kan_Tangra написа:Много ясно, че сравнявам януари с януари.
За какво ми е киловат часа, като следващите 7 дни в София е +10 градуса, а в Монреал -30?

Което ми напомня, аз в къщи държа 27-28 градуса, като спя, около 24, а в Монреал (ако не си на парно) масово хората стоят на по 23. А тук там и на по 18.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/01/29 ... _editorial"
Дай цена за киловатчас, иначе само си правим вятър, кой каква сауна държи у тях... Аз на 28 градуса и по бански няма да мога да издържа...
Вятър, ма и с бензина е същата работа.
Уж в Канада е евтин, но на едното място въртиш 300км на месец, а на другото 3000.
Аз забравям кога съм заредил. А ако си в по-малък град като Батката, забравя кога се е качил в кола сигурно. :D
Вятър е, защото в Онтарио се топлим през зимата с природна газ, която е доста по-евтина от електричеството.
А дори за електричеството - високата тарифа в Торонто е 13.2 цента срещу 22 стотинки в София и ниската е 6.5 цента срещу 16 стотинки. Нещо друго по въпроса да кажеш?

BTW, я признай дали не се поизхвърли с тия 28 градуса щото това е температурата на плажа на Карибите предиобед (извън летния сезон) :D
Имам приятели в кондо с южно изложение и следобяд през зимата у тях става 26-27 градуса без да пускат никакво отопление и трябва да отварят прозорците щото не се живее. Като почнеш да държиш 28 градуса в къща с 4 външни стени и никой друг под теб или над теб, тогава пиши пак колко ще ти излезе ;)
28 наистина е само понякога. Между 26 и 28 е, в зависимост дали е работил климатика повече от 2 часа, и колко е студено навън. Обикновено изключвам всичко като излизам, и като се прибера тогава пускам климатика.
А половината на стаята, в която е климатика си е 28 и нагоре.
Принципно съм по бельо в къщи и понякога се потя.
Ако е слънчево и аз нямам нужда от отопление. И тогава пак вдига 28, че и повече. Разбира се, само за хола, който е южен. А навън може и да е около 0та.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:28 наистина е само понякога. Между 26 и 28 е, в зависимост дали е работил климатика повече от 2 часа, и колко е студено навън. Обикновено изключвам всичко като излизам, и като се прибера тогава пускам климатика.
Абе нямате ли някакви реостати за целта ? Моят за фърнаса има schedule, 4 различни режима дневно в зависимост от часа и температурата, отделно различава уикенд от делник. Камините също са с реостати (имат и schedule) вградени в дистанционните им. Понякога ако реша че ми е хладно включам камина ръчно, задрема и 2 часа по-късно открия, че се потя, защото станало 28. :D

Някъде четох, че като включваш и изключваш ръчно реално хабиш повече, отколкото ако си поддържаш някаква по-равномерна температура с реостат.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Принципно може. Колегите имат такива скеждулъри. Включително и на централното парно. Със смарт винтили.
Аз на моите климатици още не съм купил уаърлес приставката. Обадих се веднъж, нямало налични, трябвало да питат и да ми се обадят. Така си остана. Пак ще им звънна.
Но моя юскейс няма нужда от седмична програма. По-скоро да го пускам половин час преди да се прибера ми стига. Което е по различно време. И то в най-студените дни от годината.
В работно време ме няма. Не ми се вярва да е същата консумация. Макар че един колега наскоро каза същото. Той си държал на 24 градуса нон-стоп. Аз обичам на спя на 23-24, но през деня стоя на по-топло.

Бтв, точно тоя модел климатици са оптимизирани точно да държат температура без да сменят много.
Като ги набримча нависоко, и като стане жега, намалям, ама те не спират. Продължават да си бичат. Сигурно употребяват някаква инерция в конвекцията. А че ми е горещо не питат.
А ако ги направя примерно 23 дългосрочно си го държат, и не става горещо.
Уж в упътването пише, че ако се намали с еди колко си градуса температурата (-2) май беше, и задухват студено. Но моите нещат. :D
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа: Йорко,
Дали България има и колко енергийни ресурси никой не знае, защото Народното Събрание по предложение на Боко Тиквата и с гласовете на ГЕРБ забрани дори проучванията за неконвенционални находища на нефт и газ.
Заради това газта, бензинът, парното и електроенергията ви ще са скъпи - щото искате рушняците чрез Газпром да ви дере кожата за газ, чрез Лукойл за бензин и нафта.
Изборът е ваш Йорки 8)
. Проучвания за нефт и газ са се правили още по времето на Хитлер, правят се и в момента, но нищо не се открива. Все пак имаме най-евтината електроенергия в ЕС благодарение на това, че имаме много въглища и ТЕЦ-ове.
Не мога да разбера какво ти е виновен на теб тоя Боко Тиквата, от него в България почти нищо не зависиу нито пък от президента. България не е Северна Корея.
"Което не става с кубатура, става с обороти"- девиз на японската фирма Кавазаки
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ето ви първоизточника с данните, коментирани в публикацията на парцала Дневник.

Линк - ПИСМЕН ОТГОВОР НА ВЪПРОС ОТНОСНО: ЛИЦАТА, ЗАПЛАЩАЩИ ДДФЛ ЗА ПЕРИОДА 2013-2017 Г.

А тук пък са коментарите на в-к Труд по същата тема - Високите заплати нарастват най-бързо

Много ми е смешно като гледам как българомразци проявяват удивително уважение и доверие в представените от български инсттитуции данни. 8)

Нека да напомня само, че "декларирани" не значи "реални" (доходи), както и "начислени" съвсем не означава "платени" (данъци). :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
jet

Мнение от jet »

А още не сте изплатили АЕЦ Белене за която са похарчени 4 млрд лева вече 40г. и още не произвежда ток, но много "скоро" ще започне.

Изображение

Дано да не си мислите, че Европа ще ви ги плати. Юнакът с инфраструктурите може да даде повече снимки.
joro

Мнение от joro »

agent Ozo написа:Ето ви първоизточника с данните, коментирани в публикацията на парцала Дневник.

Линк - ПИСМЕН ОТГОВОР НА ВЪПРОС ОТНОСНО: ЛИЦАТА, ЗАПЛАЩАЩИ ДДФЛ ЗА ПЕРИОДА 2013-2017 Г.

А тук пък са коментарите на в-к Труд по същата тема - Високите заплати нарастват най-бързо

Много ми е смешно като гледам как българомразци проявяват удивително уважение и доверие в представените от български инсттитуции данни. 8)

Нека да напомня само, че "декларирани" не значи "реални" (доходи), както и "начислени" съвсем не означава "платени" (данъци). :)
Доходи също не означава само заплати. Баща ми е пенсионер и дава една стая под наем за 250 лева на месец, значи и той е от тия, дето получават половината от минималната заплата. Тия със декларирани под 2400 лева на месец са сигурно като него.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

agent Ozo написа:А тук пък са коментарите на в-к Труд по същата тема - Високите заплати нарастват най-бързо
Според тая статия само 20% работели за над 1000 лева месечно. Т.е. историята за пилето и зелето в действие. :D Затова Марто още отдавна каза, че освен средна трябва да се гледа и медианна.
joro

Мнение от joro »

roumensp написа:
agent Ozo написа:А тук пък са коментарите на в-к Труд по същата тема - Високите заплати нарастват най-бързо
Според тая статия само 20% работели за над 1000 лева месечно. Т.е. историята за пилето и зелето в действие. :D Затова Марто още отдавна каза, че освен средна трябва да се гледа и медианна.
Повечето от хората, които декларират до 7200 лева не са ги получили от заплати, а от наеми, дивиденти, ренти и др. Махни ги от списъка и ще се окаже, че над 60% от останалите са получавали над 1000 лева на месец. Трябва да се чете с мислене.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:
roumensp написа:
Повечето от хората, които декларират до 7200 лева не са ги получили от заплати, а от наеми, дивиденти, ренти и др. Махни ги от списъка и ще се окаже, че над 60% от останалите са получавали над 1000 лева на месец. Трябва да се чете с мислене.
Ти очевадно дори не си и отворил статията, там изрично пише и се говори за заплати, не доходи. :D

Също така пише и че 400,000 полагали труд за 25 стотинки на час, което го няма сигурно и в Буркина Фасо. :rofl:

За да четеш с мислене първо се иска да четеш и чак тогава да мислиш.
Последно промяна от roumensp на Сря Яну 30, 2019 9:26 pm, променено общо 1 път.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

agent Ozo написа:Нека да напомня само, че "декларирани" не значи "реални" (доходи), както и "начислени" съвсем не означава "платени" (данъци). :)
Тия дето не декларират пълните доходи ще ядат хурката като стане време за пенсия, така че де Киро на кирия?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:
agent Ozo написа:Нека да напомня само, че "декларирани" не значи "реални" (доходи), както и "начислени" съвсем не означава "платени" (данъци). :)
Тия дето не декларират пълните доходи ще ядат хурката като стане време за пенсия, така че де Киро на кирия?
Да имаш някакъв смешен данък от 10% и пак да укриваш ... това ако не е цигания не знам кое е.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

roumensp написа: дори не си и отворил статията, там изрично пише и се говори за заплати, не доходи. :D
В интерес на истината, Румене, написаното в статията, че става въпрос за заплати, не е коректно. Защото са ползвани данни от посочената таблицата, а в нея са показани не само заплатите, а всички онези облагаеми доходи според ЗДДФЛ. Дори в писмения си отговор министърът е уточнил, че - "Данните са от декларираните суми по Декларация образец №1 и с годишна данъчна декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ)." Само в Декларация образец №1 (тя се подава от работодателя) влизат данните за заплатите.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Kan_Tangra написа: Вятър, ма и с бензина е същата работа.
Глупости на търкалета. Въобще не зареждам. Карам колело всеки ден. 15 минути в едната посока. Лежерно. Безплатно. Ако се забързам мога и за 10 мин да го взема.
В България ми беше час и половина с градския транспорт или час с кола.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Заключено