Защо Канада не е добро място за живеене?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Pavel M
батката - оригиналът

Re: Защо Канада не е добро място за живеене?

Мнение от Pavel M »

pumpy написа:Не знам какво позлват нелегалните имигранти, но в работата си имам две категории на медикейд:
- работливи мексиканци и
- white trash;
За съжаление траша е безотказно повече. Сменил съм през годините няколко офиса за медикейд пациенти, където правя хирургии и винаги траша е повече от мексиканците.
Къщата ми е чистят 3 мексиканки. Още утер съм готов да наема някой бял американец, но все не мога да намеря същото качество за 10 кинта на час.
Доколкото съм чувАл и оранжевия буфон ползвал по обектие си нелегални за работна сила. Или това ще да е фалшива новина. Сигурно и поредната гейша за която се е оженил и тя не е имигрантка, но и това е друг въпрос. Изобщо президент за подражание. Добре, че аз лично (ози това за теб) имам избор и не ми пука. Да му мислят милионите тъпанари, които живеят тук и нямат избор.

3 чистачки. :facepalm: баси и къщата.тя като на Цар Киро прогимназията дето я подпалиха в Катуница :lol:
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

pumpy написа:Благодарение на мен, имигранта канадец (заплахата за националната сигурност на страната, според онзи идиот), тези хора имат нещо да сложат на масата си за вечеря.
Глупости на търкалета и изхвърляне на самовлюбен пуяк. :)

Въпросни 7-8 човека имат какво да сложат на масата си защото имат способности и умения, които успяват да продадат на пазара на труда. И честно са си изработили хляба, който са сложили на масата. А това, че точно ти си бил купувача на техния труд, е просто случайност, пък и е временно. Утре ще бъде някой дуг, който ще трябва да се бръкне (колкото и да му е неприятно) за да заплати за техните знания и умения.

А ти просто трябва да си благодарен, че белия траш те е пуснал и ти е създал условия да развиваш бизнес в неговата държава, в която ти си гостенин. Щото би могло и да са те завряли насила в гето и са те маркирали със жълта звезда на гърдите. Че и по-лошо. Както е ставало в едни други времена и в една друга държава с твоите единоверци или сънародници. Не знам как е по-правилно да се каже.
Ама както сте вирнали отново големите си носове "избрания народ" и прибързано обявявате другите хора за траш, нищо чудно пак да си докарате неприятности в едно обозримо бъдеще. А оранжевият буфон е именно този, който днес ви пази еврейските задници и ви уйдисва неимоверно много.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
pumpy

Мнение от pumpy »

miteto написа:
pumpy написа:Благодарение на мен, имигранта канадец (заплахата за националната сигурност на страната, според онзи идиот)
Пумпи, можеш ли да покажеш някой цитат на "онзи идиот", където казва, че легални имигранти с работна виза или зелена карта са "заплаха за националната сигурност на страната"?
Мите сори, акцента на горното е върху "канадеца", а не върху "имигранта". И мога да ти цитирам моя министър-председател:

Тъпите му тарифи, го накара да плати 12 милиарда, ако не лъжа, за да субсидира американските земеделци, които бяха ударени от обратни тарифи, наложени от Китай, Канада и ЕС. Колко стени са това ?

Ако приемем, че това не е фейк нюз:
The legal basis cited in Trump's tariff order is Section 232 of the Trade Expansion Act of 1962 which under certain circumstances allows the president to impose tariffs based on the recommendation from the U.S. Secretary of Commerce if "an article is being imported into the United States in such quantities or under such circumstances as to threaten or impair the national security."[47] This section is rarely used,[47] and has never been invoked since the World Trade Organization was established in 1995.[48]
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Пумпи, твоя цитат за националната сигурност няма нищо общо ни с легални, нито дори и с нелегални емигранти. Предполагам, че става въпрос за внос на суровини като алуминий или уран, които са с военно приложение и съответно силно влияещи на националната сигурност.
Попитах те, защото това е една от измишльотините, които се разпространяват за Тръмп - че бил против емигрантите като цяло. От отговора ти ми става яно, че дори интелигентен човек като теб се лови на партенките на левичарски масмедии и излияния на комсомолски анти-Тръмп активисти в социалните мрежи.

П.С. Това че Канада била заплаха за щатската национална сигурност естествено е глупост, предполагам Тръмп е решил да го използва като средство за преговори, без да осъзнава (или да му пука) колко глупаво и обидно за канадците звучи :D
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

pumpy написа:Да не говорим, че дохода с който аз живея в щатите е предимно от Канада, където плащам данъци и гласувам. А през есента ще е специално за манекена - 3 гласа има от мен, хак да ви е :lol:
Стига бе, ти ще си първия канадски медик отишъл да работи там и преживяващ от канадски доходи. :D Ти с идиоти ли смяташ, че разговаряш ?
pumpy

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:
pumpy написа:Благодарение на мен, имигранта канадец (заплахата за националната сигурност на страната, според онзи идиот), тези хора имат нещо да сложат на масата си за вечеря.

Въпросни 7-8 човека имат какво да сложат на масата си защото имат способности и умения, които успяват да продадат на пазара на труда. И честно са си изработили хляба, който са сложили на масата. А това, че точно ти си бил купувача на техния труд, е просто случайност, пък и е временно. Утре ще бъде някой дуг, който ще трябва да се бръкне (колкото и да му е неприятно) за да заплати за техните знания и умения.
Като наемник ти се иска да вярваш в това горното, но то просто не е така. Ако няма кой да ти купи труда, може и да си шеторъкия шива, пак ще си стоиш гладен.
И ако това горното беше вярно, какво ви притесняват тогава имигрантите. Нали сте по-можещи, по-бели, по-знаещи, продавайте си труда за повече кинти тогава. Да, ама друг път :lol:
Танграта взима четирицифрена заплата, не защото е гений в София, а защото на работодателя му е по-тънко да наеме танграта в София, отколкот да плаща на американеца в силикононава долина за същата работа в пъти повече. Ако танграта (сори майна, просто те ползвам за събирателно, нямам представа от квалификацията ти и така да се каже нищо лично) можеше да продаде труда си в силиконовата долина, нямаше да го прави за жълти стотинки в София.
Ти ози, може да правиш невероятно добри черчевета, но ако няма кой да ги купи, храни семействотот си с тях. Комунизма като идея е страхотна такава, но не се доказа. Търсенето ли определяше предлагането или обратното ?

А иначе си прав, всичко е временно, ти да не би си вечен ?
pumpy

Мнение от pumpy »

roumensp написа:
pumpy написа:Да не говорим, че дохода с който аз живея в щатите е предимно от Канада, където плащам данъци и гласувам. А през есента ще е специално за манекена - 3 гласа има от мен, хак да ви е :lol:
Стига бе, ти ще си първия канадски медик отишъл да работи там и преживяващ от канадски доходи. :D Ти с идиоти ли смяташ, че разговаряш ?
Това е общата заблуда на много хора. Ти колко канадски медика познаваш, които изкарват повече в Щатите отколкото са изкарвали в Канада, за СЪЩАТА работа ? Защото аз не познавам нито един такъв.

Давам един прост пример:
New patient comprehensive exam, x-rays, hygiene се заплаща от Канадска застрахователна компания около $350 за 90 минути;
Същото се заплаща от мериканска застрахователна компания около 175, но врътката е че няма времево изискване. Тоест за 90 минути мода да видя трима пациенти. Какво качество получават те, сам си прецени. Парите в крайна сметка са повече, но и работата е три пъти повече. Персонала нает за да я свърши също е повече. Аз като зъболекар на процент бих правил 140 кинта в Канада (което е около 105 USD) за 90 минути и 157 в щатите, но тези в Канада са повече за единица положен труд. Аз не намирам 157 за три пъти повече работа да са повече от 105 за единица работа. Факт е че за 12 работни седмици в Канадския Север изкарвам годишната заплата на жена си в Денвър. Също е факт че са за правя това в Аляска ми трябват 22 седмици годино, а не 12. Аз лично предпочитам 12 в Канадския Север и 40 свободни в Денвър.

Фактите са си факти. Можеш ли да ги обориш с цифри ?
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

roumensp написа:
ама той в канада никога не е бил медик както той сам е споделял
пак според това което е разказвал той в канада е бил готвач на храна с която зареждат самолетите,стоматологична сестра при виетнамката и е завършил колеж по зъбопочистване,зъбен хигиенист
той диплом за специалист от канада няма,камо ли някаква специализирана практика свързана с медицината и стоматологията
както сам е споделял в щатите е заради някакви етнокултурни връзки на жена му опериращи в стоматологичния бизнес чрез които тя е успяла да се докопа до стоматологична практика в някаква общетвена клиника и той на тая основа се е е възползвал да практикува като стоматолог по затворите на северните канадски територии където му е единствения експирианс като такъв.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:Търсенето ли определяше предлагането или обратното ?
И двете. И търсенето и предлагането са величини, при които промяната на едната автоматично въздейства на другата.
Нито бизнес може да съществува без работници, нито работници могат да съществуват без бизнес. Въпреки че ако се върнем достатъчно назад в историята, имало е времена когато е нямало бизнеси (или поне нещо наподобяващо дори малко днешното разбиране за бизнес), а всеки "работник" сам си е строял колибата и отстрелвал вечерята - и така с векове.
pumpy

Мнение от pumpy »

ми да се върнем обратно в миналото ;)

А на батката за едно му свалям шапката - фантазията му е невероятно развита, евала
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

мерси.старая се да съм ти достоен опонент
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:

А ти просто трябва да си благодарен, че белия траш те е пуснал и ти е създал условия да развиваш бизнес в неговата държава, в която ти си гостенин. Щото би могло и да са те завряли насила в гето и са те маркирали със жълта звезда на гърдите. Че и по-лошо. Както е ставало в едни други времена и в една друга държава с твоите единоверци или сънародници. Не знам как е по-правилно да се каже.
Ама както сте вирнали отново големите си носове "избрания народ" и прибързано обявявате другите хора за траш, нищо чудно пак да си докарате неприятности в едно обозримо бъдеще. А оранжевият буфон е именно този, който днес ви пази еврейските задници и ви уйдисва неимоверно много.
Глупости на търкалета и изхвърляне на траш (неясно бял или не, но траш)

Ти имаш какво да сложиш на масата си, защото доста повече от 7-8 човека имат, за разлика от теб, знания и умения, които са успели да продадат на пазара на труда и плащайки данъци, хранят всякакъв траш, включително и пенсиониран подполковник комунист, промъкнал се с измама в Квебек, за да се възползва от социалната и система.
Естествено въпросният (неясно дали бял) боклук не е благодарен, че са го пуснали и хранят във въпросната държава, вместо да го острижат, подложат на публично оплюване, и му вземат пенсията като колаборационист с окупаторите на страната му и член на престъпна терористична организация, а нарича тези, които го хранят лицемери :puke:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Айде пак ни предлагаш мантри и тъпи клишета, Пумпи. Сякаш не си чувал, че има случаи на предлагане, което в пъти надвишава търсенето. Или пък обратното - огромно търсене и почти никакво предлагане. Тяхното взаимоотношение просто определя цената на дадента стока или услуга. Но да кажеш, че търсещите услугата могат да сложат нещо на масата си за вечеря единствено благодарение на предлагащите я, или пък обратното, е пълна глупост. Взаимнозависими са, както вече ти е казал Митето.

Ако всички зъболекари в САЩ в един момент решат да отворят собствен кабинет, то за всички работещи като персонал ще има какво да ядат, ама дали всички зъболекари ще има какво да сложат на масата си за вечеря? ;)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Пумпал, в Испания нямаш никакъв шанс, там е пълно със зъболекари на светлинни години напред от твоето ниво, седи си там по затворите и удряй кьоравите , докато още не са прогледнали ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

pumpy написа:Сега остава да повярвам, че като няма нелегални ще ми намалят данъците, за да ми остават повече пари да плащам на траша да им върши работата. Някой друг път ама не днес......
Колкото нелегалния пазар на марихуана намаля в Канада след като я легализираха. Нещо не ми се вярва някой да се грижи за мен по-добре от самия мене си ;)
А това означава ли, че ако вкарат стотина милиона южноамериканци, африканци и т.н. защото повярвай желаещи ще се намерят, то стандарта на живот в Щатите ще се вдигне видимо?
Това, че си намираш добри работници за 10$ на час е short term gain.
Въпрос на време е да се намерят и по-добри зъболекари за по-малко пари.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Публикувай отговор