За пестенето на пари в Канада....
Aries написа:Защо винаги намесвате наема при тези сметки. И Сашо, къде за сам човек видя наем (минимален) 800 долара?
Защото явно сметката 1000 долара - 500 хляба + 150 кисели млека не те устройва!![]()
Истината е, че в БГ става все по-трудно да се живее (и тепърва ще става още по зле).
Явно в БГ сам човек с 150лева мин. заплата, 75лв за наем+режийни????????????
+75лв за храна са му добре.
За 75лв не можеш да наемеш и гараж Сашо!
А и да намериш такъв наем, само парното е още 50лв+водата+тока.....
Значи още едни 75лв ги е хванала липсата.
Ти Сашо живял ли си по тоз така готин начин?
Защото аз съм живяла точно при такива условия , и сега като ти чета писанията и си спомня тая мизерия .............................
Щото в Бг гледки от типа- детенце плаче за шоколадче от 50стотинки и майка му/или бабата,или дядото/ няма пари да го купи.......направо ме съсипват. Такива неща съм виждала почти всяка седмица.
Или ще ми кажеш, че те си имат собствено жилище и са си ОК..нали не плащат наем.......къде да му се не види си харчат парите тия хора?
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
toi sashkata e bil treniran v bg s taia ban-ovska zaplata
, zatova rqsi mozqk
, oste malko mu triabva ste nastigne bgmontreal po patriotizqm, dano i kato zavqrshi da se vqrne v 3-ta gradska bolnica da praktikuva, samo kitaikite da ne mu lipsvat de
, a predi se podigravashe kato danik ni razpraviashe kak ial kebapcheta po 45 stinki v slqnchev briag leto 2004.

Бе то и аз съм върл патриот, ама да разправям на хората дето мизерстват, че всъщност си живеят супер.....ама нещо са се заблудили..........
Сашо, като завършиш медицината отиди в БГ-то да поработиш за 200лева и после ще правим сметката пак.
Ако се понапънеш, може и да спестиш за жилище от тия 200лв.
Бгмонтреал ще направи един разчет по всички пера и няма проблеми.
Само дето цените на апартаменти в София станаха по-скъпи и от Отава.
Ама май точиш зъби за 100Ка заплата в Канада.
Сашо, като завършиш медицината отиди в БГ-то да поработиш за 200лева и после ще правим сметката пак.
Ако се понапънеш, може и да спестиш за жилище от тия 200лв.
Бгмонтреал ще направи един разчет по всички пера и няма проблеми.
Само дето цените на апартаменти в София станаха по-скъпи и от Отава.
Ама май точиш зъби за 100Ка заплата в Канада.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Ейй, айде не я извращавайте тая хубава тема де. Стига с тези караници. Баба знае 2 и 200. И така оцелява.
Аз като пристигнах имах план - не повече от 500-600$ на месец харчове, да спестявам, да натрупам малко пари, и да дръпна напред с материала, дето се вика. И пробвах наред всякакви гадости от прочутата канадска марка - NO NAME. Ама туй не е живот.
Само че скоро вече ми се драйфаше от глупости и започнах да си купувам чат-пат качествени нещица(уж) и като откараааах, та чак съ зъбрайх(както казват някои видни форумци)- то тва като чета харата колко харчат за храна на месец - цели семейства, аз го харча сама. И къде отива, и как става, нямам идея. Но 300$ за ядене си ги давам от раз месечно. Но веднага си признавам, че често ходим на кандски кръчми(ливански, турски, гръцки), ям много шоколадови десерти с ментов пълнеж(мнооого ги обичам), и всякакви други непотребни неща, но като ми харесват кво да правя.
И така, квото изкарам почти си го харча, квартира, мобилен, карта за транспорта, дългът към банката всеки месец от първия заем за обучението миналата година във френския университет(щото другите семестри си ги плащах кеш), манджата, козметики, парфюми... общо взето си угаждам, и така на края на месеца ако не съм паднала под един минимум, скачам до небето.
Но миналият месец чупих всички рекорди и се разорих малко, ама на кой му пука, иде краят на този месец и с него и чека, така че

Аз като пристигнах имах план - не повече от 500-600$ на месец харчове, да спестявам, да натрупам малко пари, и да дръпна напред с материала, дето се вика. И пробвах наред всякакви гадости от прочутата канадска марка - NO NAME. Ама туй не е живот.

И така, квото изкарам почти си го харча, квартира, мобилен, карта за транспорта, дългът към банката всеки месец от първия заем за обучението миналата година във френския университет(щото другите семестри си ги плащах кеш), манджата, козметики, парфюми... общо взето си угаждам, и така на края на месеца ако не съм паднала под един минимум, скачам до небето.
Но миналият месец чупих всички рекорди и се разорих малко, ама на кой му пука, иде краят на този месец и с него и чека, така че

Alina