njakolko reda za canada ne v rozovo

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Последното зависи от провинцията. Ако в Алберта не си член на АППЕГА МОЖЕШ и да си намериш работа като инжинер.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

babinoyarentze написа:Последното зависи от провинцията. Ако в Алберта не си член на АППЕГА МОЖЕШ и да си намериш работа като инжинер.
И в Бритиш Колумбия е същото, затова казвам, че не трябва да се обобщава :D . В Квебек може и да е задължително (като гледам там най-много се впрягат), ама Квебек не е цяла Канада (да не говорим, че според ПК-то, Квебек въобще не е в Канада :wink: ).
:beer: :beer:
Veliko

Мнение от Veliko »

Kakto kazah niama problemi za obrazovanieto. Horata obache iskat 1 god. stazh w Canada na inzhenerna pozicia, ne tehnik, ne laborant, a inzhener. Vsyshtnost za da rabotish kato inzhener w ON ne e neobhodimo da si registriran w syweta. No e trudno da se nameri rabota na takawa pozicia za nowodoshyl imigrant. Gowaria ne naizust, otblizo nabludawam niakolko choweka, bylgari, rumynec i latinoamerikanci. Imat dobri raboti, no ne sa inzheneri, i poweche ot 2 godini ne mogat da si nameriat inzhenerna rabota. Niakoi se orientirat veche kym part-time study. Za sprawka, edin student na moja profesor zawyrshi predi 2 meseca MSc, a oshte predi towa si beshe nameril rabota kato R&D inzhener w Cooper Standard, Stratford za 60,000 godishno nachalna zaplata, bonusite otdelno. BG inzhenerite bachkat za po 40 max, ako sa kysmetlii izobshto da sa si namerili rabota de. Drugo shteshe da e polozhenieto ako uspejat da se registrirat bez da sa zaemali eng. pozicia, zashtoto P.Eng. titlata wednaga shte im nameri rabota, ili pone shte imat shans. Ama towa e newyzmozhno.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

4. и изобщо всякаква друга паплач и измет
и нас не ни подмина,ей!
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Veliko написа:...Vsyshtnost za da rabotish kato inzhener w ON ne e neobhodimo da si registriran w syweta. No e trudno da se nameri rabota na takawa pozicia za nowodoshyl imigrant. Gowaria ne naizust, otblizo nabludawam niakolko choweka, bylgari, rumynec i latinoamerikanci. Imat dobri raboti, no ne sa inzheneri, i poweche ot 2 godini ne mogat da si nameriat inzhenerna rabota.
Трудно е, и не само за новите имигранти, но и за канадците. Преди 5 години нещата бяха луднали и инженери се търсеха под дърво и камък. Инженерните позиции бяха много и дори за новопристигнали имигранти (с правилния стаж) не беше трудно да започнат като инженери. Много от тези които вече работеха като такива, използуваха момента за да се преместят на нова (по-високо платена) позиция и в резултат текучеството беше голямо. След 2001 година нещата замряха и нито има свободни позиции, нито текучество - всеки се е впил в мястото си и не смее да мръдне, независимо какво образование и стаж има. Изводът е, че проблема не е толкова в образованието на новопристигналите имигранти, а в моментното състояние на икономиката. Местното образование и/или регистрацията с професионална организация са добри средства за борба с ужасната конкуренция на работния пазар в момента, но в редки са наистина задължителни.

Veliko написа:... Drugo shteshe da e polozhenieto ako uspejat da se registrirat bez da sa zaemali eng. pozicia, zashtoto P.Eng. titlata wednaga shte im nameri rabota, ili pone shte imat shans. Ama towa e newyzmozhno.
Не е съвсем невъзможно. В професионалната организация на BC (предполагам и в останалите) можеш да се регистрираш като Engineer in Trainee (или нещо подобно), т.е. нещо като частична регистрация. За целта пак минаваш през стандарната процедура и вземаш всички необходими изпити. С тази регистрация можеш да работиш като инженер и след като направиш 1 година канадски стаж, автоматично получаваш пълна регистрация.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Babinoyarence IZVINIAVAI,
izobshto ne sym imal namerenie da te obidia tova za kradcite i DS ne beshe prednaznacheno za teb a za taka narechenite biznesmeni tuk i tezi deto i tuk izkarvali golemi pari i s mozychni kletki si vadili hliaba. Viziram moia shef i cialoto mu semeistvo naprimer 100% potvyrdeno ako te interesuva shte ti kaja i ot kyde znam!

Za injenernata rabota imah v predvid tuk, vse pak tuk proizvejdam neshto ot nishto i pak niama smisyl razbirash li.
V Canada izobshto ne si pravia iliuzii za injener, e moje i da se probva, no tova e dosta neblagodarna rabota, koito ia e rabotil znae. V normalnite strani pone ot finansova gledna tochka moje da se kaje che si struva.

V canada pone za hrana ne mislish razbirash li shtoto tuk vseki den jena mi si pravi vnimatelno smetkata kakvo shte kupi!!!

Taka che ot Canada moga da ti kaja che pri vsichki polojenia niama da sym razocharovan, no vse pak shte spodelia kogato pristigna
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Петров,
няма за какво да се извиняваш - моят оригинален постинг беше за емпатията, която питая спрямо меланхоличните съграждани списващи във форума. От там нататък нещата се извратиха леко. :)

Знам много добре какво кара хората днес да зарязват всичко и да хващат самолета. Две семейства дошли в последната година-две споделиха в детайли болката и мизерията подгонили ги насам.

За успокоение на четящите бързам да добавя, че членовете и членките на двете семейства са добре, и тук им харесва (въпреки че са в Алберта :) :) :))

Идеята ми винаги е била, щом сте взели решението и сте на път да скочите, особено ако сте семейни и идвате с деца, чуйте всички мнения и се подгответе максимално добре, както психологически така и документологически. :)

Повечето от хората във този форум споделят каквото мислят, и макар някои мнения да са мрачни, те отразяват (до известна степен правдиво) :) реалности с които са/сме принудени да се съобразяват(ме).

Иначе, скачайте смело - тук място има много - както каза една канадска позната когато дойдох. Толкова място, че би стигнало за целокупния български народ (е по добрата половина от него де), че и още. :)

За Омби: ;) шило в торба не стои...

[/img]
Veliko

Мнение от Veliko »

Miasto ima za celia kitajski narod.
bateto

Мнение от bateto »

Zahari ne se kosi,stoto ste t mine.I az ot 3 godini se opitvam da obyasnya sto e tova kachestvo na givot i ima li pochva u nas /u canada/,no nikoy ne prihvashta ,samo buni duhovete i otvarya dalgi temi.
Sto li im e tolkova interesno na horata.
irra

bravo tornado!

Мнение от irra »

az sa6to sam na tvoeto mnenie.Az sa6to sam s medic.obrazovanie,no kato sam re6ila da idvam tuk i sam tragnala sam si napravila ravnosmetkata.A i ne moga da razbera kato tolkova ne im haresva Kanada na niakoi za6to oste stoiat?Ot Bg nikoi niama da vi izgonii.Kak ei taka tragnahte za Canada,i kakvo o4akvahte- 4ervena pateka porasena s rozi i pita s med li?
sofia

Мнение от sofia »

Veliko написа:Za sprawka, edin student na moja profesor zawyrshi predi 2 meseca MSc, a oshte predi towa si beshe nameril rabota kato R&D inzhener w Cooper Standard, Stratford za 60,000 godishno nachalna zaplata, bonusite otdelno..
Интересно ТИ как си разбрал за това ?
Тя и Челси Клинтън и предлагаха 160000 преди още да е завършила
Оксфорд, мислиш ли че колегите и ще получат и половината от това ?
А момчето мове да е бил първенец на курса, или да е раборил преди
това и т.н...
BG inzhenerite bachkat za po 40 max, ako sa kysmetlii izobshto da sa si namerili rabota de. Drugo shteshe da e polozhenieto ako uspejat da se registrirat bez da sa zaemali eng. pozicia, zashtoto P.Eng. titlata wednaga shte im nameri rabota, ili pone shte imat shans. Ama towa e newyzmozhno.
Ами аз значи съм голям късметлия, без да съм учил тука или да съм
член на браншова организация, но не съм точно инвенер.. Познавам
и поне двама други кусметлии..
Аватар
tornado

Re: bravo tornado!

Мнение от tornado »

irra написа:az sa6to sam na tvoeto mnenie.Az sa6to sam s medic.obrazovanie,no kato sam re6ila da idvam tuk i sam tragnala sam si napravila ravnosmetkata.A i ne moga da razbera kato tolkova ne im haresva Kanada na niakoi za6to oste stoiat?Ot Bg nikoi niama da vi izgonii.Kak ei taka tragnahte za Canada,i kakvo o4akvahte- 4ervena pateka porasena s rozi i pita s med li?
В скоро време и това може да се случи!! :lol: :lol: :lol: То българите в БГ останахме много малко, а и малцинствата имат такива привилегии вече, че и тези дето все още сме БГ ще почнем да си сменяме произхода. Аз например, ще взема да кандидатствам за ромче, че то и без друго по статистика, ако продължават да се множат с тези темпове, след около 20-ина години българчетата ще са малцинство, пък ние ромчетата ще сме си мнозинството :haplio: :haplio: :haplio: .
И държавата можем да си прекръстим даже!!!
Какво ще кажете за цингания ... или мангалания..., А БАТЕ?? :twisted: :twisted: :twisted:
Пък тогава да видим кой ще ми се оплаква от БГ!!! :dance:
Изображение
nobleman

Мнение от nobleman »

babinoyarentze написа:аре още един кандидат за психодиспансера :)
Крайно време беше истината да лъсне другари! Само не знам сега след като ни разкриха, как ще се отчитаме на другарите в Карлуково.
Бабиното, кажи има ли един читав човек в БГ? Ние всички сме, кой с по- леки, кой с по-тежки психо-отклонетия.
А що се отнася до истината, ами тя лъсна още през 90год. и от тагава не ни напуска. Яко ни държи.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

nobleman написа:
babinoyarentze написа:аре още един кандидат за психодиспансера :)
Крайно време беше истината да лъсне другари! Само не знам сега след като ни разкриха, как ще се отчитаме на другарите в Карлуково.
Бабиното, кажи има ли един читав човек в БГ? Ние всички сме, кой с по- леки, кой с по-тежки психо-отклонетия.
А що се отнася до истината, ами тя лъсна още през 90год. и от тагава не ни напуска. Яко ни държи.
:lol: :lol: :lol:
К"ва истина бе nobleman!?!? :shock: :shock: :shock: Или от силното й лъсване нещо съм се заслепил и не съм разбрал, че има такава :uhoh: .
Пък и виж - за психичните отклонения- щом казваш :nenam: ще взема да ида до психодиспансера, че да си проверя регистрацията :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Изображение
nobleman

Мнение от nobleman »

tornado, как може да не си разбрал? Учудваш ме чевече? :shock:
Да не би да носиш розови очила? Свали ги ! Този цвят отдавна не е модерен. :D :D :D
А, и недей да хабиш подметките на чипиците си с ходене до психото, щото не е нужно. Всички сме за там. От тоз 15-годишен преход един читав българин не остана.
Заключено