Знаете ли че...?!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
7George

Re: Знаете ли че...?!

Мнение от 7George »

Изображение

Бълтария се гласи вече да въвежда еврото..
Embrace your climate change!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

newcomer написа:
optics написа:Лично познавам българи открили и за пръв път публикували относно определен феномен в областта на оптичния запис на информация преди 30-тина години. По цял свят, хората които работят в областта са запознати с въпросната статия и я цитират масово, тъй като впоследствие много екипи започват изследвания в същото направление и откриват много материали със същото свойство (позволява много по-висока плътност на запис на информация).

И тук стигаме до един основен проблем на българските патреоти. Тия учени за които говоря, не са получили никаква специална подкрепа нито от държавата, нито от патреотите, блъскали са за една мизерна заплата и сега са с една мизерна пенсия. Социализмът така изроди масовото съзнание, че да смята учените за идиоти, които се занимават с глупости, ходят с прически "Георги Лозанов" и са изключително подходящи за подигравки и имитации в шоуто на Слави и други подобни шоута. Тоест, след социализма, тенденцията вместо да спре си остана и даже се засили.
Виж ако предците му (Атанасофф) или той самия (Съселов) са се изнесли навън, където са намерили подкрепа за това което могат - тогава да, тогава сме големи патреоти, много ги обичаме тия учени и много се гордеем с тях. И както много се гордеят с тия хора, така и много се радват, че "отрепките са напуснали България". Ако след 20 години потомците на днешните отрепки се прочуят че са открили нещо благодарение на новата си родина - патреотите с радост ще почнат да се гордеят с тях и пак ще изтъкват колко българите сме велики и колко е важно да си седим в Родината, защото само плъховете напускат.

На националисти като самотния вълк ще кажа следното - вместо да се тупате в гърдите за славата на умрели и/или емигрирали велики българи, замислете се как да подкрепите живите велики българи.

заеби ги тия алабалистики.
кажи ти като учен с какво ни прослави пред света
недей да скромничиш
такива като теб трябва да се знаят и да се дават за пример на малките деца в българия
Брей че той учен ли бил, изобщо не ми прилича на такъв по писанията и разсъжденията !
Какъв ще е тоя учен, завършил и творил в България и дошъл да живее в оная дивотия бе батка ? ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Все пак за нас си остава вечния въпрос: "Да бъдеш или да не бъдеш...?" http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=20278"
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Строителни войски изградиха основите на съвременна България, ползвайки най-модерно западно оборудване. :D
Повече тука:
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=30960"
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Последно промяна от ivalin на Пон Яну 19, 2015 11:21 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

optics написа:Строителни войски изградиха основите на съвременна България, ползвайки най-модерно западно оборудване. :D
Повече тука:
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=30960"
Тази статия е пропагандна. До бюрото, в което работех, в България преди заминаването имаше една строителна фирма. Всъщност бяха по-скоро десарско котило на некъдърници останали в родината, като се има предвид, че по-кадърните се спасиха на запад или поне станаха депутати. Та имаше един бивш генерал от строителни войски, според мен назначен по партийно, пардон коза-ностра поръчение.
В началото го мъчиха като технически по обектите. После след като всички работници заплашихa, че ще напуснат, си го прибраха в офиса...уж да отговарял за проектирането. :tmi: Беше гьон на "n"- та степен, каквито са всички бивши соц. военни без изключение. Направо се чудех как може да е построил въобще нещо, ама даваха му и на него заплата като на свой кадър. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
speedy

Мнение от speedy »

Това някакъв повод за национална гордост ли е? Щото на посочения адрес пише следното:
...от 19.11.2013 г. той е подал молба за освобождаване от българско гражданство, тъй като е поканен да стане национален треньор и преподавател по сумо...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Bistra написа:Тази статия е пропагандна. До бюрото, в което работех, в България преди заминаването имаше една строителна фирма. Всъщност бяха по-скоро десарско котило на некъдърници останали в родината, като се има предвид, че по-кадърните се спасиха на запад или поне станаха депутати. Та имаше един бивш генерал от строителни войски, според мен назначен по партийно, пардон коза-ностра поръчение.
В началото го мъчиха като технически по обектите. После след като всички работници заплашихa, че ще напуснат, си го прибраха в офиса...уж да отговарял за проектирането. :tmi: Беше гьон на "n"- та степен, каквито са всички бивши соц. военни без изключение. Направо се чудех как може да е построил въобще нещо, ама даваха му и на него заплата като на свой кадър. :D
Има го и този нюанс, не може никой да го отрече, но не всичко е ла@на и помия. Останаха от онова време доста обекти макар и някои да не бяха толкова брилянтни. Имаше и с много кусури, ама те се учеха момчетата все пак. Повечето от тях станаха наистина майстори, дори голяма част от тях се доказаха и на трудовия пазар на Запад.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

speedy написа:
Това някакъв повод за национална гордост ли е? Щото на посочения адрес пише следното:
...от 19.11.2013 г. той е подал молба за освобождаване от българско гражданство, тъй като е поканен да стане национален треньор и преподавател по сумо...
И тука всички се напъват и си скъсват гъзовете да станат канадци, но не мисля, че това е повод за национално предателство, мисля, че всеки родил се в България си остава завинаги малко или много българин, без значение какъв паспорт има и какво гражданство, това е само една хартия, друго е онова дето имаме (или нямаме) вътре... :!:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivalin написа:Има го и този нюанс, не може никой да го отрече, но не всичко е ла@на и помия. Останаха от онова време доста обекти макар и някои да не бяха толкова брилянтни. Имаше и с много кусури, ама те се учеха момчетата все пак. Повечето от тях станаха наистина майстори, дори голяма част от тях се доказаха и на трудовия пазар на Запад.
Учеха се, щото нямаха друг избор. Досега не съм чула мюсюлманин да е служил на различно място от строителни войски, така че демагогията е излишна в случая. Викаш станали добри майстори? А жените им добри берачки на тютюн - една от най-привлекателните селскостопански дейности. :party:
Добре че времето на узаконеното крепостничество отмина! |(
Най-смешното е, че се прави паралел между отношението към мюсюлманите в един тоталитарен строй и това в една свободна страна, каквато е Франция. И такива псевдоанализатори в други статии си позволяват да упрекват западния свят в лошо отношение към мюсюлмание. Лицемерието е пълно! :doh:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivalin написа:И тука всички се напъват и си скъсват гъзовете да станат канадци, но не мисля, че това е повод за национално предателство, мисля, че всеки родил се в България си остава завинаги малко или много българин, без значение какъв паспорт има и какво гражданство, това е само една хартия, друго е онова дето имаме (или нямаме) вътре... :!:
Остава - трънки! Аз познавам такива дето са готови да съдят България за държане насила там и провалена младост. :D
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

speedy написа:
3г. след като се е оженил за японка по закон може да получи японско гражданство, което му е било нужно професионално, обаче понеже японското законодателство не позволява двойно гражданство се е наложило да се откаже от българското. Напълно разбираемо е.
speedy

Мнение от speedy »

yahoo написа:...Напълно разбираемо е...
Бъзикам се.

Разбираемо е, естествено. Всеки си решава какво да прави.

Виж, ей това наистина е хубаво- когато Учител, а не борец, стане мъж на годината.
optics написа:Един повод за гордост от последните дни, който мина доста незабелязано е изборът за мъж на годината в България, спечелен от физика Теодоси Теодосиев (а.к.а. бай Тео). Това си е невероятно събитие и много обнадеждаващо, като се вземе предвид, че преди него беше абсолютният резил Кубрат Пулев - един завършен пример за патриотарски примитив.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Bistra написа:Тази статия е пропагандна. До бюрото, в което работех, в България преди заминаването имаше една строителна фирма. Всъщност бяха по-скоро десарско котило на некъдърници останали в родината, като се има предвид, че по-кадърните се спасиха на запад или поне станаха депутати. Та имаше един бивш генерал от строителни войски, според мен назначен по партийно, пардон коза-ностра поръчение.
Поредната нагла и тъпа лъжа на Стрина. Няма как да е работел по това време в която и да е строителна фирма "бивш генерал от строителни войски", по простата причина, че те са били вече измрели или са си карали старините с военните си пенсии. След 1989 г. генералите в СВ бяха само 2-ма - предпоследният (до 1993 г.) и последният началник на строителни войски, поради силно редуциране на състава им. Нито един от тях двамата не е работел в измислената от Стрина фирма. А до 1989 г. в СВ имаше 10-на генерали, от които 7 командири на строителни дивизии (3 в София и по 1 в Плевен, Пловдив, Варна и Стара Загора). Тези 55-60-годишни тогава мъже, няма как на 75-80-годишна възраст да са работели все още по строителните обекти.

А иначе и аз познавам една страшно тъпа и надута пуйка от един българоканадски форум, която е завършила строително инжинерство в България, без никога да го работила това. Ама съм достатъчно умен да съобразя, че едва ли всички български строителни инжинери са тъпи и надути като нея. ;)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Значи, човекът съвсем целенасочено е напредвал в кариера, която не само физически го е отдалечила от българия, но дори документално се е отписал. Въпреки това го давате за пример за голям българин?!?

Спомням си култовата реплика: "Аз да съм гей?!? Изключено! Аз мога да имам по един буй във всяка ръка, да имам буй в устата си и пак няма да съм гей!"
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Публикувай отговор