Подкрепям! Аз се опитвах да се уча в БГ и не успях. Малко успях. Не съм се предал, но в момента нямам. Мисля да си купя агресивен модел че на високи колелца повече не ми се качва. В БГ имах агресивни Соломон и фитнес Ролер-Блейд. С агресивните се чувствах далеч по-сигурен, дип липсата на спирачка. Другото което не обичам е че слагаш кънките и после внимаваш къде се разкарваш. Има типове дето карат по улицата ама аз примерно по хълма надолу няма да посмея да се пусна. Това ми харесва на скейта - кефти качваш се на него, кеф ти слизаш, макар че моя прашасва сега в гардероба - скейта в БГ с който се учех беше далеч по-готин от тоя дето си купих тук. За сметка на това колелото грешка няма - кеф качваш се , кеф слизаш, изминаваш далеч по-големи разстояния и се вдигат далеч по-големи скорости.Independent написа:За тия, които не могат да карат колелета, добър вариант е и карането на ролери. Аз лично обожовам да си пусна Бон Джоуви до дупка и да карам до отмаляване.AsicsFan написа:Не си прав - и друг лек има - biking с авери (демек с колелата) - няма нищо по-яко да се развъртиш из града (или извън него), особено след като напънеш някое нанагорнище, след това да вдигнеш малко скорост и да усещаш вятъра как ти брули лицето на 40-50км/ч преди да се принудиш да спреш на светофара. Макар че аз заради бебе сега не си доспивам и съответно много рядко карам, обикновено на къси дистанции и сам.mortigur написа:Срещу депресията само hiking с авери. Друг лек няма поздрави ....
Ако беше в Торонто Инди, щях да те науча да караш. Да не говорим като се вмъкнеш на вело-алеите как може да прекосиш почти целия град без почти да видиш кола щото караш в парковете. Не знам как е при вас, но тука във всеки вело-магазин има безплатна карта на вело-пътеките и вело-алеите на Торонто а и прокарват нови.
Миналата година с още двама съ-форумци се вдигнахме един ден и се мотахме из града и да ти кажа си е много готино.
Нямам представа. Аз рядко и Аспирин пия. Думата Анти-биотик я употребявам когато термометъра покаже 38 и отказва да слезне. За всичко останало има лук, чесън, витамин Ц, правилно хидратиране и правилно обличане.Independent написа:Антибиотиците лекуват бактериални инфекции, не вирусни. Ако взимаш антибиотици без причина, можеш да си докараш някоя супер инфекция, срещу която куршуми няма излети.AsicsFan написа:Хобито помага, но не е решение. Решението е да намериш точно кое е твоя проблем и точно това да го оправиш. Инак е все едно да си свалиш температурата с Аспирин и пак да вдигнеш и пак да свалиш, без да съобразяваш че ти трябва анти-биотик защото си прихванала вирус.
Зависи кои лекари. Като първо, тук в Канада лекарите дето се обучават ги учат за щяло и нещяло да предписват анти-биотици и да бият ваксини - не , мерси. И малкия ще го науча че с химията шега не бива.Independent написа:Много опасен съвет. Аз съм на мнение, че лекарите затова са лекари - щото са учили сто години. Затова не им се мешам. Правя си самостоятелен рисърч в интернет, задавам въпроси. В крайни случаи съм търсила и второ мнение, но в крайна сметка се доверявам на преценката на специалиста.AsicsFan написа:И така. Не съм от Монреал, иначе бих оставил координати и аз. Но това е което бих ти казал. И не разчитай на това какво ти казват лекарите - дори за диагнозата. Ти си това което сама поискаш да бъдеш, а не това което някой те определя. И не взимай каквото ти предписват. Ако искаш да вземеш нещо, по-добре дръпни една трева и иди на дискотека - действа в пъти по-добре (особено ако отидеш на електронно).
А тия психарските са още по-опасни. Нямам опит с тях, но съм си говорил с хора които се оплакаха че са диагностицирани по един начин, тъпкани с едни лекарства, а при други лекари са им казали че им няма нещо особено и не са за лекарства.
Това е малко като Топлофикация АД - ако не знаеш какво правиш, те си правят с теб каквото си искат.

Така че - едно мерси на лекарите че не ги виждам. И едно мерси на родата дето ни донесе 2 кила домашен чесън това лято